Το νέο Nissan Serena θα προσφέρεται με αυτόνομη οδήγηση!


H Nissan ανακοινωσε οτι  το νεο Serena, οι πωλησεις του οποιου εχουν προγραμματιστει για τα τελη του ερχομενου Αυγουστου στην Ιαπωνια, θα ειναι εξοπλισμενο με την τεχνολογια αυτονομης οδηγησης, προσφεροντας σε οδηγο και επιβατες ανεση και ξεγνοιασια, σε δρομους ταχειας κυκλοφοριας. 


ProPILOT
Το ProPILOT ειναι μια επαναστατικη τεχνολογια αυτονομης οδηγησης που εχει σχεδιαστει για χρηση στην εθνικη οδο και  κυκλοφορια σε μια λωριδα.  Η Nissan ειναι η πρωτη Ιαπωνικη αυτοκινητοβιομηχανια  που λανσαρει εναν συνδυασμο αυτοματης λειτουργιας των συστηματων διευθυνσης, επιταχυνσης και πεδησης, απαλλασσοντας τον οδηγο απο τον φορτο της οδηγησης σε συνθηκες βεβαρημενης κυκλοφοριας σε αυτοκινητοδρομους.

Το συστημα ProPILOT αντιλαμβανεται τις οδικες και κυκλοφοριακες συνθηκες, χρησιμοποιωντας μια προηγμενη τεχνολογια επεξεργασιας εικονας. Με αυτον τον τροπο ειναι σε θεση να εκτελει ακριβεις χειρισμους στο συστημα διευθυνσης, προσφεροντας μια φυσιολογικη οδικη συμπεριφορα. Η  τεχνολογια ProPILOT ειναι εξαιρετικα φιλικη προς τον χρηστη, χαρη σε ενα διακοπτη στο τιμονι που επιτρεπει στον οδηγο να ενεργοποιησει, αλλα  και να απενεργοποιησει, ευκολα  το συστημα. Το ProPILOT διαθετει ενα πανευκολο μενου χειρισμων, οι λειτουργιες του οποιου μπορουν να παραμετροποιηθουν με βαση τις απαιτησεις του οδηγου, εμφανιζοντας σε σχετικη οθονη την κατασταση λειτουργιας του. 

Η επιταχυνση,  τα φρενα και το συστημα διευθυνσης ελεγχονται  με βαση τις πληροφοριες που λαμβανονται μεσω μιας καμερας που ειναι εξοπλισμενη με προηγμενο λογισμικο επεξεργασιας. Η καμερα του ProPILOT μπορει να αναγνωρισει γρηγορα το τρισδιαστατο βαθος τοσο των προπορευομενων οχηματων, οσο  και των διαγραμμισεων στο οδοστρωμα.  

Απο την στιγμη που το ProPILOT ενεργοποιηθει,  ελεγχει αυτοματα την αποσταση μεταξυ του οχηματος και του οχηματος που προηγειται, με βαση την προκαθορισμενη ταχυτητα απο τον οδηγο (μεταξυ 30 km / h και 100 km / h περιπου). Το συστημα διατηρει επισης το αυτοκινητο στη μεσαια λωριδα κυκλοφοριας στην  εθνικη οδο, “διαβαζοντας” τη διαγραμμιση και ελεγχοντας το τιμονι, ακομα και στις στροφες.

Στην περιπτωση που το προπορευομενο οχημα φρεναρει, το συστημα ProPILOT εφαρμοζει αυτοματα τα φρενα εως οτου το αυτοκινητο ακινητοποιηθει (εφοσον αυτο απαιτειται). Το οχημα παραμενει στην θεση του, ακομα και αν ο οδηγος δεν εχει πατησει το πενταλ του φρενου. Οταν ο οδηγος ειναι και παλι ετοιμος για να συνεχισει, το ProPILOT ενεργοποιειται ειτε με τον σχετικο διακοπτη η πατωντας ελαφρα το γκαζι. 

Η Nissan διεξαγει εντατικες μελετες των συνθηκων οδηγησης σε διαφορες περιοχες, ετσι ωστε το ProPILOT να ειναι καταλληλα προσαρμοσμενο στις  συνθηκες που επικρατουν στις αγορες στις οποιες προκειται να διατεθει. Το συστημα ProPILOT  θα διατιθεται ως μερος του εξοπλισμου του μοντελου Serena στην Ιαπωνια, αποτελωντας μια ευκολη σε χρηση τεχνολογια, για οδηγηση στους Ιαπωνικους αυτοκινητοδρομους.

Η Nissan εργαζεται προνοητικα στην ευφυη κινητικοτητα και στα ηλεκτροκινητα οχηματα, προκειμενου να κανει πραγματικοτητα, το οραμα της για μηδενικες εκπομπες ρυπων και αποτροπη θανατηφορων οχηματων. 


Το συστημα ProPILOT θα ενσωματωθει και σε αλλα οχηματα της φιρμας, συμπεριλαμβανομενου και του Qashqai στην Ευρωπη το 2017. Υπαρχουν επισης σχεδια για διαθεση της συγκεκριμενης  τεχνολογιας  στις αγορες των ΗΠΑ και της Κινας. Η αυτονομη τεχνολογια οδηγησης με αυτοματες αλλαγες σε λωριδες κυκλοφοριας στις εθνικες οδους,  εχει προγραμματιστει να διατεθει εμπορικα το 2018, ενω η αυτονομη τεχνολογια οδηγησης στο αστικο οδικο δικτυο και σε διασταυρωσεις, προγραμματιζεται να διατεθει το 2020.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!