Το νέο Renault Mégane παρουσιάστηκε στην διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης με έκδοση GT και 205 ίππους


Η Renault συνεχιζει τη δυναμικη της πορεια παρουσιαζοντας τα νεα Mégane και Talisman

Στην Διεθνη Εκθεση της Φρανκφουρτης, η Renault συνεχιζει να εντυπωσιαζει με την δυναμικη της πορεια. Τα νεα Renault Mégane, Talisman & Talisman Estate ειναι τα νεοτερα μελη της γκαμας της μαρκας, η οποια βρισκεται σε πληρη αναπτυξη προσφεροντας απολυτα ολοκληρωμενες προτασεις σε καθε επιπεδο και για καθε αναγκη.

Δυναμικη αισθητικη με ξεχωριστη φωτεινη υπογραφη

Η δυναμικη παρουσια του νεου Renault Mégane βασιζεται στην ισορροπια των αναλογιων του. Το νεο μοντελο διαθετει σε σχεση με τον προκατοχο του 64χλστ. μεγαλυτερο μηκος (4,359χλστ.), 25χλστ. χαμηλοτερο υψος (1,447χλστ.), μεγαλυτερα μετατροχια, αλλα και αυξημενο κατα 28χλστ. μεταξονιο (2,669χλστ.).

Το νεο μοντελο φερει τη νεα φωτεινη υπογραφη της μαρκας και παραλληλα στοιχεια χρωμιου σε σημεια τοσο στη μασκα οσο και στο προφιλ του που ενισχυουν την αισθηση ποιοτητας.

Η αεροδυναμικη εχει παιξει καιριο ρολο στο σχεδιασμο με σταθερα και ενεργα στοιχεια στο αμαξωμα να μειωνουν την αντισταση.
 
Χαρη στους σμιλευμενους ωμους, το νεο Renault Mégane εκπεμπει απολυτα την υψηλη αισθητικη που βρισκεται μεσα στο DNA της Renault. Οι εντονες και με ακριβεια δουλεμενες γραμμες στο κατω μερος του αμαξωματος, συναντωνται με τις αντιστοιχες που βρισκονται στο καλυμμα του κινητηρα, ενισχυοντας τη δυναμικη παρουσια του αυτοκινητου.

Ξεχωριστη φωτεινη υπογραφη

Εμπνευσμενα απο το Renault Talisman που αποκαλυφθηκε τον Ιουλιο, το νεο Renault Mégane διαθετει μια ξεχωριστη φωτεινη υπογραφη τοσο στο εμπρος, οσο και στο πισω μερος.

Μπροστα, τα φωτα ημερας τεχνολογιας LED δημιουργουν την υπογραφη σχηματος “C” που φτανει μεχρι τον προφυλακτηρα. Ορισμενες εκδοσεις φερουν φωτιστικα σωματα τεχνολογιας full-LED (Pure Vision LED Technology) τα οποια προσφερουν σημαντικα υψηλοτερη αποδοση σε σχεση με τα αντιστοιχα τεχνολογιας αλογονου.

Σε ολες τις εκδοσεις τα πισω σωματα τεχνολογιας LED φωτιζονται μονιμα με αποτελεσμα να τονιζεται ιδιαιτερα το πλατος του αυτοκινητου. Η προηγμενη τεχνολογια τους επιτρεπει οχι μονο τη δημιουργια ενος τρισδιαστατου εφε, αλλα και την εκπομπη ενος ιδιαιτερα εντονου κοκκινου χρωματος.

Κομψο εσωτερικο σε στυλ cockpit

Ιδιαιτερη προσοχη δοθηκε στο φινιρισμα και την ποιοτητα των υλικων ωστε να προσφερουν μια νεα εμπειρια στους επιβατες του νεου Renault Mégane.

Μια σειρα λυσεων υψηλης τεχνολογιας βρισκονται μεσα στο εσωτερικο, οπως το εγχρωμο head-up display που μεχρι σημερα μπορουσε να το βρει κανεις μονο σε μοντελα της μεγαλυτερης κατηγοριας. Παραλληλα ο πινακας οργανων αποτελειται απο μια οθονη TFT 7’’ που συνδυαζεται με την καθετη οθονη αφης R-Link 2 των 8,7’’ στη κεντρικη κονσολα.

Ιδιαιτερη προσοχη δοθηκε στην ποιοτητα και την αρμονια που προσφερει η καμπινα. Τα μαλακα υλικα στο ταμπλο επεκτεινονται σε μια συνεχη επιφανεια στο πανω μερος των θυρων, οπως και στο κατω μερος του ταμπλο και της κεντρικης κονσολας.
Η εξατομικευση του εσωτερικου συμφωνα με το προσωπικο γουστο του ιδιοκτητη, ειναι δυνατη μεσω της τεχνολογιας Multi-Sense, ενω ειδικα σχεδιασμενο για το νεο μοντελο ειναι το ηχοσυστημα απο την Bose.

Τα καθισματα -διαθεσιμα με λειτουργια θερμανσης και μασαζ- αγκαλιαζουν τους επιβατες για απολυτη ανεση και στηριξη, με το σκελετο τους να ακολουθει την αρχιτεκτονικη που χρησιμοποιειται στα Espace και Talisman.

Ο χωρος αποσκευων με χωρητικοτητα 434 λιτρα (384 κατα VDA) ειναι ο δευτερος μεγαλυτερος στην κατηγορια και συνοδευεται απο εξτρα αποθηκευτικους χωρους 25 λιτρων. Παραλληλα, αυξημενος σημαντικα (+20χλστ.) ειναι ο χωρος για τους πισω επιβατες, με το νεο Renault Mégane να προσφερει ιδανικη ευρυχωρια για τους επιβατες και τις αποσκευες τους.

Τεχνολογια απο μεγαλυτερες κατηγοριες

Η χρησιμοποιηση της πλατφορμας CMF επιτρεπει στο νεο Renault Mégane να προσφερει χαρακτηριστικα που κανεις μπορει να βρει μονο σε μεγαλυτερες κατηγοριες οπως σε εκεινες των Espace και Talisman. Παραδειγμα ο πινακας οργανων με την οθονη TFT, το συστημα R-Link 2 (8,7’’) και τα συστηματα Multi-Sense και 4Control.

Το νεο Renault Mégane φερει τα πιο προηγμενα συστηματα υποβοηθησης οδηγησης τα οποια ελεγχονται μεσω της οθονης R-Link 2.

Αυξημενη ασφαλεια: ελεγχος της ταχυτητας μεσω του ενεργου cruise control (ACC), και αυτοματοποιημενο φρεναρισμα αναγκης (AEBS).
Προειδοποιηση: συστημα ειδοποιησης ακουσιας αλλαγης λωριδας (LDW), συστημα ασφαλους αποστασης (DW), συστημα αναγνωρισης οριων ταχυτητας (TSR) και συστημα ελεγχου τυφλης γωνιας (BSW).
Ανεση: καμερα οπισθοπορειας, αυτοματη λειτουργια προβολεων (AHLB), αισθητηρες παρκαρισματος και συστημα αυτοματου παρκαρισματος.

Τεχνολογια Multi-Sense

Διαθεσιμη ηδη στα Espace και Talisman, η τεχνολογια Multi-Sense επιτρεπει στους χρηστες να προσωποποιησουν την οδηγικη εμπειρια που προσφερει το αυτοκινητο μεσω ρυθμισεων στην αποκριση του κινητηρα, τη λειτουργια του αυτοματου κιβωτιου διπλου συμπλεκτη EDC και το φωτισμο της καμπινας. Ολα τα παραπανω γινονται μεσω ενος επιλογεα στη κεντρικη κονσολα, ενω προσφερονται 5 προγραμματα.

Δυναμικοι κινητηρες με αποδοση εως 205 ιππους

Απο το λανσαρισμα του μοντελου θα βρισκεται κατω απο το καπο του νεου Renault Mégane ο βενζινοκινητηρας Energy TCe 205 (εκδοση Mégane GT) που θα συνδυαζεται με το αυτοματο κιβωτιο διπλου συμπλεκτη EDC 7 σχεσεων. Παραλληλα απο το 2016 διαθεσιμος θα ειναι και ο πετρελαιοκινητηρας Energy dCi 165 με το EDC 6 σχεσεων που θα συμπληρωνει τη σειρα GT.

Το νεο Renault Mégane θα χρησιμοποιει επισης τον πετρελαιοκινητηρα Energy dCi 110 με χειροκινητο κιβωτιο 6 σχεσεων που εκπεμπει μολις 86γρμ./χλμ. CO2 και φερει το σημα ECO2.
Τελος τη γκαμα θα συμπληρωνουν οι κινητηρες diesel Energy dCi 90, 110 & 130, καθως και οι βενζινοκινητηρες Energy TCe 100 & 130 (διαθεσιμο και με κιβωτιο EDC 7 σχεσεων)

Τελος στις αρχες του 2017 θα προστεθει και μια diesel «Hybrid Assist» εκδοση που θα καταναλωνει κατω απο 3λιτρα/100χλμ. καυσιμου και θα εκπεμπει μολις 76γρμ./χλμ. Αυτη η τιμη θα επιτυγχανεται ανακτωντας ενεργεια κατα την επιβραδυνση και χρησιμοποιωντας την κατα την επιταχυνση.

Το νεο Renault Mégane GT: Εμπνευσμενο απο τους αγωνες

Το νεο Renault Mégane GT με την πρωτη ματια κανει εμφανες οτι εχει δημιουργηθει με βαση το DNA της Renault Sport. Οι επανασχεδιασμενοι προφυλακτηρες με τις ευμεγεθεις εισαγωγες αερα και το ειδικο χρωμα Iron Blue καθιστουν βεβαιο οτι το αυτοκινητο ανηκει στην οικογενεια GT. Οι τροχοι των 18’’ σχεδιαστηκαν ειδικα για το μοντελο απο τη Renault Sport, ενω οι εξατμισεις και ο διαχυτης ειναι εμπνευσμενα απο τον κοσμο της F1. Αντιστοιχα τα καθισματα με τα ενσωματωμενα προσκεφαλα και τις μπλε ραφες ξεχωριζουν τοσο για τη στηριξη που προσφερουν οσο και την ανεση. Το ειδικα σχεδιασμενο τιμονι, τα paddles και η επιλογη “Race” στο συστημα Multi-Sense συμπληρωνουν την εικονα αυτης της ξεχωριστης εκδοσης.

Τα νεα Renault Talisman και Talisman Estate: στυλ, ανεση και οδηγικη απολαυση

Μετα την παρουσιαση του νεου Renault Talisman τον περασμενο Ιουλιο, στο σαλονι της Φρανκφουρτης η Renault παρουσιαζει και την εκδοση Estate. Η κατηγορια D αντιπροσωπευει περισσοτερες απο 1εκ. πωλησεις ανα ετος εκ των οποιων το 54% αφορα εκδοσεις estate. Το Talisman Estate φερει ολα τα δυναμικα χαρακτηριστικα της 4θυρης εκδοσης, με αυξημενη πρακτικοτητα.

Οι διαστασεις ειναι ιδιες και για τις δυο εκδοσεις, ομως η μεγαλη πισω –ηλεκτρικα ανοιγομενη- πορτα στην εκδοση Estate επιτρεπει την ακομα ευκολοτερη φορτωση του χωρου αποσκευων που φτανει τα 572 λιτρα (1.700 με αναδιπλωμενα τα καθισματα), ενω παραλληλα επιτρεπει τη φορτωση αντικειμενων με μηκος εως 1,116χλστ. (2,010χλστ.). Οι χωροι για τους επιβατες ειναι αντιστοιχα πλουσιοι με την 4θυρη εκδοση, με τους πισω επιβατες της εκδοσης Estate να απολαμβανουν επιπλεον 30χλστ. ανεσης για το κεφαλι τους. 

Εφοδιασμενο με τεχνολογιες για ανεση και οδηγικη απολαυση

Τα Renault Talisman και Talisman Estate μοιραζονται μια πληρη γκαμα συστηματων υψηλης τεχνολογιας που εξασφαλιζουν κορυφαια επιπεδα ανεσης, ασφαλειας, αλλα και οδηγικης απολαυσης.

•    Συστημα Multi-Sense που επιτρεπει την προσωποποιηση της οδηγικης αισθησης, αλλα και του εσωτερικου περιβαλλοντος μεσω 5 προγραμματων.
•    Συστημα ενεργης τετραδιευθυνσης 4Control και ηλεκτρονικα ελεγχομενη αποσβεση που τοποθετουν το Talisman στην κορυφη της κατηγοριας οσον αφορα την ευελιξια, την ανεση και την ευκολια.
•    Συστημα πολυμεσων R-Link 2 οπου μεσω μιας οθονης 7’’ (οριζοντια διαταξη) η 8,7’’ (καθετη διαταξη) προβαλλονται και ελεγχονται περα απο τις συνηθισμενες λειτουργιες (συστημα πλοηγησης, ηχοσυστημα, κλιματισμος, κτλ.) και τα οδηγικα βοηθηματα. Το μενου της οθονης ειναι πληρως τροποποιησιμο συμφωνα με τις προτιμησεις του οδηγου επιτρεποντας του να εχει αμεση προσβαση σε οποια λειτουργια επιθυμει.
•    Συστηματα υποβοηθησης οδηγησης, οπως ενεργο cruise control, συστημα φρεναρισματος εκτακτης αναγκης, αυτοματη λειτουργια προβολεων, συστημα ελεγχου τυφλης γωνιας, συστημα αναγνωρισης πινακιδων κυκλοφοριας και οριων ταχυτητας, αυτοματο παρκαρισμα κ.α.

Δυνατοι και φιλικοι προς το περιβαλλον κινητηρες

Τα Renault Talisman και Talisman Estate εφοδιαζονται με μια ευρεια γκαμα υπερτροφοδοτουμενων  κινητηρων βενζινης και πετρελαιου που ξεχωριζουν για την υψηλη αποδοση και παραλληλα την χαμηλη καταναλωση καυσιμου.
•    Κινητηρες βενζινης: Energy TCe 150 & 200  που συνδυαζονται με αυτοματο κιβωτιο διπλου συμπλεκτη EDC 7 σχεσεων
•    Κινητηρες Diesel: Energy dCi 110 & 130 (χειροκινητο κιβωτιο η EDC 6 σχεσεων), twin turbo Energy dCi 160 (EDC 6 σχεσεων).

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!