Το νέο Swift Sport είναι 970 κιλά!

Παρουσιαζοντας τη νεα, τριτη γενια του Swift Sport, αναρωτιοσουν τι καινουριο εχουν να δωσουν οι ανθρωποι της Suzuki. Με τα specs να μην ανακοινωνονται, αλλα καποιες λεπτομερειες να ξεχωριζουν, ξερεις οτι το hot hatch της ιαπωνικης εταιριας ειναι ο,τι πιο κοντα στη συνταγη των \”αυθεντικων σπορ αυτοκινητων\” της παλιας σχολης.
Η νεα γενια του Swift Sport φορα για πρωτη φορα υπερσυμπιεστη. Ο 1,4 λιτρων Boosterjet αποδιδει 140 ιππους (μολις 4 περισσοτερους απο τον 1,6 ατμοσφαιρικο της προηγουμενης γενιας) και 230 Nm ροπης (70 περισσοτερα απο την προηγουμενη γενια), ενω μεταδιδει την κινηση στους εμπρος τροχους με ενα εξαρι χειροκινητο κιβωτιο. Το δε βαρος, εχει μειωθει κατα 80 κιλα, ριχνοντας το συνολο στο… μαγικο νουμερο κατω απο τον τονο, στα 970 κιλα.
\”Ξερουμε οτι οι πελατες μας εκτιμουν μια εμπειρια δυναμικης οδηγησης, περισσοτερο απ\’ οτιδηποτε αλλο\”, λεει ο επικεφαλης μηχανικος εξελιξης του Swift Sport, Masao Kobori και συνεχιζει: \”Ετσι, καναμε το νεο Swift Sport ελαφρυτερο, γρηγοροτερο και πιο συμμετοχικο με καθε τροπο\”.
Ομως, δεν ειναι μονο η δυναμη. Η Suzuki υποστηριζει οτι το νεο μοντελο εχει μεγαλυτερη σταθεροτητα, υψηλοτερη στρεπτικη ακαμψια και βελτιωμενη δυναμικη ανταποκριση σε σχεση με τον προκατοχο του. Εμπρος, του εχουν φορεθει αμορτισερ Monroe, που του χαριζουν 15% περισσοτερη ακαμψια κατα τη διαρκεια των στροφων.
Η Suzuki εχει μεγαλωσει το Swift Sport, μακραινοντας το μεταξονιο κατα 20mm και φαρδαινοντας το κατα 40 mm. Το αμαξωμα δε, εχει χαμηλωσει κατα 15mm. \”Με την τριτη γενια προχωρησαμε το παιχνιδι στο επομενο επιπεδο ως αυθεντικο hot hatch. Και, ειμαι σιγουρος οτι οταν το οδηγησετε θα πειτε… ΟΥΑΟΥ\”, λεει ο Kobori!

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!