Το Fiat 500 στο Λονδίνο των 60\’s


Στον \”αερα\” βρισκεται το δευτερο επεισοδιο της διαδικτυακης σειρας που δημιουργηθηκε ειδικα για τον εορτασμο της 60ης επετειου του Fiat 500 και προβαλλεται στην ειδικη πλατφορμα www.500foreveryoung.fiatpress.com. Το πρωτο επεισοδιο της σειρας μας ταξιδεψε στο Τορινο μεσα απο την αναπαρασταση του studio του Dante Giacosa, χωρο οπου γεννηθηκε το 500. Στο δευτερο επεισοδιο, το μικρο Fiat \”μεταφερεται\” στο Λονδινο των 60\’s και συγκεκριμενα στο Piccadilly Circus. Η διασημη πλατεια ηταν το επικεντρο των κοινωνικων, μουσικων και καλλιτεχνικων τασεων, οπου κανεις μπορουσε να συναντησει μερικα απο τα μεγαλυτερα ονοματα της εποχης, οπως τους Τζον Λενον, Πωλ ΜακΚαρτνεϋ, Σον Κονερι, Τζορτζ Μπεστ, Τζον Οζμπορν και Χαρολντ Πιντερ.

Σε αυτη τη γωνια του Λονδινου, εκτυλισσεται το δευτερο επεισοδιο της σειρας \”Fiat 500 Forever Young\”. Ενα κοκκινο Fiat 500 του 1965 βρισκεται στη μεση του Piccadilly Circus και γυρω του μπορει κανεις να δει διαφορα μνημεια, καταστηματα, λεωφορεια, εφημεριδες και φωτεινες ταμπελες με τις διαφημισεις, ολα χαρακτηριστικα της πλατειας. Οι επισκεπτες της πλατφορμας μπορουν να κλικαρουν πανω σε καθε αντικειμενο και να αντλησουν πληροφοριες η να δουν φωτογραφιες και βιντεο, ανακαλωντας μνημες απο εκεινη την εποχη. Ολοι θα μπορεσουν να θυμηθουν τον ενθουσιασμο που επικρατουσε εκεινα τα χρονια, οπου το Fiat 500 αρχισε να γινεται δημοφιλες ανα τον κοσμο και ταυτοχρονα συμβολο της μαζικης αυτοκινησης της δεκαετιας.

Το ιστορικο Fiat 500, σημερα, αποτελει αντικειμενο λατρειας και αγαπημενο αποκτημα για πολλους συλλεκτες. Ακομα και ο πρωην βρετανος Πρωθυπουργος, Ντεϊβιντ Καμερον, ειχε στην ιδιοκτησια του ενα Fiat 500, το οποιο πουλησε στην τιμη των 23.000 €, για να αγορασει … ενα αλλο Fiat 500.

Το Fiat 500 ειναι πολυ παραπανω απο ενα αυτοκινητο. Στα 60 χρονια της πορειας του εξελιχθηκε σε γνησιο ποπ ειδωλο, σε ενα συμβολο του ιταλικου στυλ που ειναι παντα στη μοδα και παραμενει παντα νεο (Forever Young).

Το υπεροχο αυτο 360ο ταξιδι αποτελει μερος ενος ευρυτερου επικοινωνιακου προγραμματος που αποτιει φορο τιμης στη μακρα πορεια του εμβληματικου 500 με τις σχεδον 6 εκατομμυρια πωλησεις παγκοσμιως. Μετα το Τορινο και το Λονδινο, το μεγαλο-μικρο αυτοκινητο θα μεταφερθει σε νεα τοποθεσια για το τριτο επεισοδιο της σειρας, με μια νεα ιστορια οπου θα ειναι και παλι πρωταγωνιστης το Fiat 500.

Η ιστορια συνεχιζεται…


Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!