Το Peugeot 405 T16 Pikes Peak στα χέρια του Ari Vatanen στο βραβευμένο Climb Dance

Το climb dance ειναι ενα διασημο και βραβευμενο βιντεακι μικρου μηκους, στο οποιο ο φινλανδικης καταγωγης οδηγος αγωνων Ari Vatanen κανει χρονο ρεκορ με ενα τροποποιημενο Peugeot 405 Turbo 16 με κινηση στους τεσσερις τροχους, και με τετραδιεϋθυνση το 1988 στην Διεθνη Αναβαση στο Κολοραντο των  ΗΠΑ το Pikes Peak. Η ταινια παρηχθη απο την Peugeot σε σκηνοθεσια του Jean Louis Mourey.

Η Peugeot χρησιμοποιησε τις γνωσεις απο το αγωνιστικο 205 T16 του για να δημιουργησει το 405 T16. Με τουλαχιστον 600 ιππους μια τεραστια αεροτομη και με συστημα διευθυνσης και στους τεσσερις τροχους σε ενα αυτοκινητο που ζυγιζει μολις 900 κιλα ο Vatanen καταφερε και τιθασευσε το κτηνος κανοντας χρονο ρεκορ στην επικινδυνη πιστα του Pikes Peak.


O θρυλος Ari Vatanen θα θυμαται για παντα αυτο το αυτοκινητο για την ωμη του δυναμη και μας διηγειται ενα περιστατικο:

Ενα πραγμα που θα θυμαμαι για παντα ηταν οταν κατα την προετοιμασια μας στο Κολοραντο ειχαμε ετοιμασει τα αυτοκινητα σε ενα εργαστηριο σε μια βιομηχανικη ζωνη, οπου μπορουσαμε να κανουμε μια γρηγορη δοκιμη σε ενα κλειστο δρομο.
Ο Jean Todt καθοταν διπλα μου στο αυτοκινητο, αλλα φυσικα δεν υπηρχε καθισμα του συνοδηγου. Η επιταχυνση του αυτοκινητου στην ασφαλτο (0-200 σε λιγοτερο απο 10 δευτερολεπτα) με εκανε να πιστευω οτι καπως ετσι πρεπει να νιωθει κανεις ενας πιλοτος οταν εκτοξευετε απο το καταστρωμα του αεροπλανοφορου! Ο Jean προσπαθησε ματαια να κρατηθει απο οτι θα μπορουσε να βρει μεσα στο αυτοκινητο, αλλα οταν σανιδωσα το πενταλ αυτος απλα εξαφανιστηκε απο το περιφερειακη μου οραση … και βρεθηκε συμπιεσμενος στο συστημα πυροσβεσης στο πισω μερος!


Βλεποντας το βιντεο Climb Dance μπορειτε να με ακουσετε να παιζω με το συμπλεκτη. Ηταν απαραιτητο να το κανω προκειμενου να διατηρηθει η ωθηση απο το turbo (τεραστιο turbo lag). Αν ειχα αλλαξει σε χαμηλοτερη ταχυτητα και οι τεσσερις τροχοι απλα θα περιστρεφονταν εξωφρενικα. Παλιοτερα επρεπε να παιζω με τον συμπλεκτη, λογω της ελλειψης δυναμης αλλα τωρα ειχα παρα πολυ!
Μεταξυ των κοσμηματων απο τα αυτοκινητα του ανταγωνισμου, αυτο ηταν ενα διαμαντι. Οπως και το μοναδικο κοσμημα φοριεται μονο σε σπανιες περιπτωσεις, ετσι και το Peugeot το χρησιμοποιουσαμε για να κανει την αναβαση στο λοφο Pikes Peak μια φορα το χρονο.

Αλλα η απολαυση που παιρνεις απο την οδηγηση αυτου του αυτοκινητου … ειναι πραγματικα το απολυτο!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=p5A1rBZ0SJ4]

Climb Dance.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=edLnXzAwHVc]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!