2007 – 2017 : H δεκαετία των χρυσών επιτυχιών για το Nissan QASHQAI !

Toν Φεβρουαριο του 2017, συμπληρωνονται 10 χρονια απο τοτε που ξεκινησαν οι πωλησεις του αυτοκινητου που δημιουργησε την κατηγορια των crossover:  του Nissan QASHQAI! 

Πριν απο μια δεκαετια, δεν υπηρχε κανενα οχημα το οποιο να συνδυαζει με επιτυχια την πρακτικοτητα και την σχεδιαση ενος SUV, με το μεγεθος, την αποδοση και τις δυναμικες επιδοσεις ενος hatchback.

Ο πρωτοποριακος σχεδιασμος του QASHQAI  θεμελιωθηκε το 2002, κατα τη διαρκεια της διαδικασιας αναπτυξης για ο, τι  αρχικα προοριζοταν να ειναι το νεο Nissan Almera. Ομως, η δημιουργικη ομαδα αποφασισε να  επιστρεψει  πισω στο σχεδιαστηριο και να δημιουργησει ενα αυτοκινητο που πραγματικα αντανακλουσε αυτο που εψαχναν οι αγοραστες  τοτε, και που “διατυπωνε”  την υποσχεση της μαρκας της Nissan :  Καινοτομια & Ενθουσιασμος για ολους.


Η πρωτη γενια του Nissan QASHQAI  εγινε εμπορικα διαθεσιμη τον  Φεβρουαριο του 2007, σφραγιζοντας απο την αρχη την επιτυχια του μοντελου. Σχεδον 100.000 αυτοκινητα πωληθηκαν σε ολη την Ευρωπη πριν απο το τελος του συγκεκριμενου ετους, με τη Nissan να εχει απολυτα δικαιωθει  για την τολμη και την καινοτομια της.



Στα 10 χρονια του QASHQAI, περισσοτερα απο 2,3 εκατομμυρια αυτοκινητα εχουν πωληθει  στην Ευρωπη, κατατασσοντας το μοντελο ως το best seller crossover της Γηραιας Ηπειρου. Το QASHQAI εχει κερδισει περισσοτερα απο 80 βραβεια, μεταξυ των οποιων 19  ως το “Αυτοκινητο της Χρονιας”.

Ο Paul Willcox, Προεδρος της Nissan Europe, δηλωσε σχετικα : \”Οταν το QASHQAI ξεκινησε την εμπορικη του πορεια το 2007, ηταν το μοναδικο στην αγορα. Ο λογος που εχει παραμεινει  το νουμερο ενα crossover  ειναι επειδη εχει μεινει πιστο στα αρχικα ιδανικα του, και επειδη εχουμε καινοτομησει, προσθετοντας συνεχως  τεχνολογια στο αυτοκινητο.\”

Αυτη η διαδικασια της συνεχους βελτιωσης του QASHQAI, απεικονιζεται απολυτα με την προσθηκη του Around  View Monitor, του καταξιωμενου συστηματος σταθμευσης  της Nissan  με πανοραμικη απεικονιση 360 ° μεσω καμερων. Το πρωτοποριακο αυτο συστημα,  προστεθηκε στο QASHQAI το 2010, οταν το αυτοκινητο δεχθηκε πολλες βελτιωσεις στα  μεσα του κυκλου ζωης του. Ομοιως, το 2014 με το λανσαρισμα της δευτερης γενιας QASHQAI, ενσωματωθηκε το Intelligent Park Assist. 

Το πρωτοποριακο πνευμα της Nissan εχει αναμφισβητητα αλλαξει την ευρωπαϊκη αγορα αυτοκινητου. Στη δεκαετια που μεσολαβησε απο τοτε που το QASHQAI ξεκινησε την επιτυχημενη πορεια του, η κατηγορια  των C- crossovers κερδιζει συνεχως εδαφος στις πωλησεις της Ευρωπης. Σχεδον ολα τα κυρια εμπορικα σηματα αυτοκινητων εχουν τωρα δημιουργησει εναν αντιπαλο για το QASHQAI, με τα αμεσα ανταγωνιστικα μοντελα να προσεγγιζουν τα 21. Ωστοσο, ο “εφευρετης” της κατηγοριας, το Nissan QASHQAI, εξακολουθει να παραμενει  το νουμερο ενα μοντελο σε αυτη.

Το 2016 η Nissan πουλησε 261.429 QASHQAI στην Ευρωπη (συμπεριλαμβανομενης της Ρωσιας, της Ουκρανιας και του Καζακσταν). Αυτο ειναι ενα μεριδιο αγορας 10%, και αντιπροσωπευει μια αυξηση 5,2%,  σε σχεση με τους προηγουμενους 12 μηνες.


Η επιτυχια εχει εξαπλωθει περα απο την Ευρωπη, με τις παγκοσμιες πωλησεις του Nissan QASHQAI να φτανουν τα 3,3 εκατομμυρια αυτοκινητα σε 137 χωρες ανα την Υφηλιο.

Στην Ελλαδα, το Nissan QASHQAI καταρριπτει το ενα ρεκορ πωλησεων μετα το αλλο, κατακτωντας και το 2016 την πρωτη θεση στις πωλησεις της κατηγοριας C.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!