74,8% κάτω του μέσου όρου δεκαετίας οι πωλήσεις ΙΧ στη χώρα

Αυξημενες κατα 24,8% εμφανιζονται οι ταξινομησεις καινουριων επιβατικων αυτοκινητων για τον Απριλιο, σε συγκριση με τον αντιστοιχο μηνα του προηγουμενου ετους, με βαση πρωτογενη στοιχεια της ΕΛΣΤΑΤ και επεξεργασια του ΣΕΑΑ. 

Βεβαια, στην αγορα αυτοκινητου της Ελλαδας καθε αλλο παρα χαμογελουν, αφου ακομη και με την προοδο των πωλησεων του περασμενου μηνος, η αγορα αυτοκινητου κατα το πρωτο τετραμηνο βρισκεται -74,8% χαμηλοτερα απο το μεσο ορο δεκαετιας. Τι θα γινει αραγε οταν ληξει και το μετρο της αποσυρσης;

Συνολικα, στο τετραμηνο Ιανουαριου-Απριλιου 2016, οι ταξινομησεις καινουργιων επιβατικων ειναι ιδιες με το αντιστοιχο διαστημα του 2015.

Η προοδος στις ταξινομησεις καινουργιων επιβατικων αιτιαζεται στις αυξημενες πωλησεις λογω της επαναφορας της αποσυρσης απο τις αρχες Απριλιου ως στα τελη Μαϊου, δηλαδη για ενα μικρο διαστημα στο οποιο οι καταναλωτες θα εχουν την τελευταια ευκαιρια να ευεργετηθουν απο τη σχετικη εκπτωση στους φορους ενος καινουργιου αυτοκινητου.
Στα καινουργια φορτηγα παρατηρειται μειωση -31,3% απο τις αρχες του ετους, ως προς την ιδια περιοδο περυσι. Τελος, στα καινουργια δικυκλα (πλεον των 50 cc) οι ταξινομησεις απο τις αρχες του ετους ηταν αυξημενες κατα +5,0% ως προς το αντιστοιχο διαστημα το 2015.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!