Ένα καρότσι σούπερ μάρκετ που φρενάρει μόνο του!


Η Ford βαζει δυσκολα στους επιδοξους \’ντριφταδες\’ των σουπερ μαρκετ

Υπαρχουν πολλες στιγμες στην καθημερινοτητα στις οποιες οι γονεις νιωθουν το αιμα ν’ ανεβαινει στο κεφαλι τους. Οπως, για παραδειγμα, οταν οι μπομπιρες τους τρεχουν ασταματητα στους διαδρομους ενος σουπερ μαρκετ η οταν αρνουνται να φανε η να πανε για υπνο. Και ενω τα πεισματα και οι «επιδρομες» τους στο ραφι με τα γλυκα θετουν σε δοκιμασια την υπομονη των γονιων, εκει που η ανησυχια «χτυπαει κοκκινο» ειναι οταν οι τελευταιοι βλεπουν τα παιδια τους να οδηγουν ανεξελεγκτα ενα καροτσακι του σουπερ μαρκετ.

Προκειμενου να απαλλαξει τους γονεις απο το στρες τετοιων καταστασεων, η Ford επινοησε το “Self-Braking Trolley” αντλωντας εμπνευση απο προηγμενες τεχνολογιες αυτοκινητων της – οπως εκεινες που συναντα κανεις σημερα στη γκαμα του νεου Focus – που βοηθουν τον οδηγο να αποφυγει τα ατυχηματα στο δρομο.



Η τεχνολογια Pre-Collison Assist που διατιθεται στα περισσοτερα μοντελα Ford και ειναι στανταρ στα νεα Focus και Focus Active, χρησιμοποιει μια εμπροσθια καμερα σε συνδυασμο με ρανταρ, προκειμενου να ανιχνευει αυτοκινητα, πεζους και δικυκλιστες στο δρομο ενεργοποιωντας αυτοματα τα φρενα, εαν ο οδηγος δεν αντιδρασει στις προειδοποιησεις.

Το πρωτοποριακο “Self-Braking Trolley” χρησιμοποιει με τη σειρα του εναν αισθητηρα για να πετυχει ενα παρομοιο αποτελεσμα εχοντας την ικανοτητα οχι μονο να ανιχνευει ανθρωπους και αντικειμενα, αλλα και να φρεναρει αυτοματα, εαν διαπιστωσει επικειμενη συγκρουση.


«Οι γονεις συχνα τρεμουν στη σκεψη μιας επισκεψης στο σουπερ μαρκετ, καθως οι ιδιοι προσπαθουν να κανουν τη δουλεια τους και τα παιδια απλα θελουν να παιξουν», δηλωσε η ειδικος σε θεματα ανατροφης, Tanith Carey, συγγραφεας του βιβλιου What\’s My Child Thinking? Practical Child Psychology for Modern Parents. «Τα παιδια αγαπουν να αντιγραφουν τους ενηλικες και να πειραματιζονται νιωθοντας οτι ελεγχουν την κατασταση. Οταν σπρωχνουν ενα καροτσακι, στο μυαλο τους ειναι σαν να οδηγουν αυτοκινητο, με τους μεγαλους διαδρομους των σουπερ μαρκετ να λειτουργουν ως αγωνιστικη πιστα.»


Σε πρωτοτυπη προς το παρον μορφη, το επαναστατικο “Self-Braking Trolley” αποτελει μια εφευρεση της σειρας Ford Interventions επιστρατευοντας για την επιλυση θεματων της καθημερινοτητας τεχνογνωσια που εχει αποκτηθει απο τα αυτοκινητα παραγωγης της Ford.

«Η τεχνολογια Pre-Collision Assist μπορει να βοηθησει τους πελατες μας να αποφυγουν ατυχηματα η να μετριασει τις επιπλοκες μιας συγκρουσης. Εφαρμοζοντας μια παρομοια φιλοσοφια σε ενα καροτσακι, αναδεικνυεται ποια τεχνολογια μπορει να ειναι πραγματικα χρησιμη για τους οδηγους», δηλωσε ο Anthony Ireson, director, Marketing Communications, Ford Ευρωπης.

Παρακολουθηστε το βιντεο του “Self-Braking Trolley”,
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=IqrDFWmehDU]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!