Ρεκόρ πωλήσεων για τη Seat τον Ιανουάριο


Με… το δεξι μπηκε η Seat στο 2018, καθως πουλησε 38.900 αυτοκινητα τον Ιανουαριο, 20,4% περισσοτερα απο τον αντιστοιχο μηνα του 2017. Σημαντικο ρολο σε αυτο επαιξε το νεο Arona, αφου μονο τον Ιανουαριο, η μαρκα πουλησε 4.600 μοναδες απο το νεο crossover, το οποιο βρισκεται ακομα στην φαση λανσαρισματος. Με αυτα τα στοιχεια, η SEAT ξεκιναει το εκτο συνεχομενο ετος αυξησης πωλησεων της, μετα απο το κλεισιμο του προηγουμενου ετους με αυξηση 14,6% και την ανοδο της ταξεως του 45,9% μεταξυ 2012 και 2017.



Συμφωνα με τον SEAT VicePresident Sales and Marketing, Wayne Griffiths «ξεκινησαμε το 2018 με ενα εξαιρετικο αποτελεσμα, τον υψηλοτερο ογκο πωλησεων στην ιστορια μας και συνεχιζουμε με την ιδια θετικη ταση με το 2017. Το Ateca μας εδωσε σταθερη αναπτυξη περυσι και το Arona θα συνεχισει την αυξηση των πωλησεων μας και το 2018. Μαζι με το Ίμπιζα και το κορυφαιο μοντελο της μαρκας μας το Leon, ειναι οι βασικοι μας πυλωνες». Ο Griffithsεπισης τονισε οτι «εκτος απο την αναπτυξη στις βασικες μας αγορες, τον Ιανουαριο σημειωσαμε επισης προοδο στη στρατηγικη διεθνοποιησης της μαρκας: ξεκινησε η πωληση του Ίμπιζαστην Αλγερια και εγκαινιασαμε την πρωτη αντιπροσωπεια SEAT στη Νεα Ζηλανδια».

Τον Ιανουαριο, η Ισπανια, η Γερμανια και το Ηνωμενο Βασιλειο διατηρησαν τις αυξημενες πωλησεις που ειχαν σημειωσει και στο τελος του 2017. Η Ισπανια ηγηθηκε των πωλησεων με 8.000 αυτοκινητα (+20.3%), ακολουθουμενη απο τη Γερμανια (6.500 πωλησεις, +12.0%) και το Ηνωμενο Βασιλειο (4,200 πωλησεις, +9,9%).

Η SEATεντατικοποιησε τη στρατηγικη διεθνοποιησης της τον Ιανουαριο και διαθεσε 2.200 Ίμπιζα 5ης γενιας στην Αλγερια, η οποια κατεστη η τεταρτη αγορα της μαρκας με τον υψηλοτερο ογκο πωλησεων απο την αρχη του ετους. Επισης η SEAT, εγκαινιασε την πρωτη της αντιπροσωπεια στο Auckland της Νεας Ζηλανδιας και ετσι τωρα η SEATειναι πλεον παρουσα και στις πεντε ηπειρους.
Η “επιθετικη” πολιτικη της ισπανικης αυτοκινητοβιομηχανιας σε διεθνες επιπεδο προχωρα με σταθερα βηματα παραλληλα με την επεκταση της γκαμας των μοντελων της. Μετα το λανσαρισμα των Ateca, Leon, Ίμπιζα και Aronaτα δυο τελευταια χρονια, η SEATσυνεχιζει και το 2018 με τη προσθηκη του νεου 7-θεσιου SUV. Επιπλεον η SEAT θα ενισχυσει τη γκαμα της με το Arona TGI που θα προστεθει στα μοντελα Mii, Ίμπιζα και Leon που τροφοδοτουνται με συμπιεσμενο φυσικο αεριο.

Εξισου εντυπωσιακη ηταν η βελτιωση του αποτελεσματος της μαρκας και στην χωρα μας τον πρωτο μηνα του 2018. Με 222 συνολικες ταξινομησεις και καταγραφοντας μεριδιο αγορας 2.5%, η SEAT ουσιαστικα τετραπλασιασε τα μεγεθη της σε σχεση με τις 51 ταξινομησεις του Ιανουαριου 2017. Στις λιανικες ταξινομησεις η αντιστοιχη αυξηση εφτασε το 204%, αφου με 134 ταξινομησεις (44 τον Ιανουαριο 2017) η Ισπανικη μαρκα κατεγραψε μεριδιο λιανικης 2.6%. Σιγουρα ενα ελπιδοφορο ξεκινημα για την νεα χρονια που μολις ξεκινησε!         

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!