Παγκόσμιο ρεκόρ πωλήσεων για τη Volvo


Ρεκορ ολων των εποχων για τη Volvo για το μηνα Νοεμβριο, με 49.055 πωλησεις διεθνως , με το S90 προ των πυλων και με το μικρο SUV XC40 να ετοιμαζεται για τα επομενα χρονια ως αντιπαλο δεος της Bmw Χ1 της Mercedes GLA και του Audi Q3 μας δειχνει οτι ερχονται ακομα μεγαλυτερα ρεκορ για την σουηδικη μαρκα.

Ο Νοεμβριος που μας περασε, θα μεινει στην ιστορια ως ο πιο επιτυχημενος μηνας απο πλευρας πωλησεων για τη Volvo, στη μεχρι σημερα 88χρονη ιστορια της σουηδικης μαρκας! Οι 49.055 ταξινομησεις νεων μοντελων σε παγκοσμιο επιπεδο, οχι μονο αποτελουν ρεκορ για πωλησεις μηνα αλλα αντιπροσωπευουν και μια αυξηση 26% σε σχεση με το αντιστοιχο διαστημα της προηγουμενης χρονιας!

Στην Ευρωπη, που παραδοσιακα αποτελει για τη Volvo στρατηγικη περιοχη ιδιαιτερης σημασιας, καθως εκει ειναι η εδρα της και απο εκει προερχονται ολα τα premium brands, που αποτελουν τον αμεσο ανταγωνισμο της, οι πωλησεις εφτασαν τις 26.646 αυτοκινητα και η αυξηση για τη σουηδικη μαρκα ηταν 23,9%. Best-selling μοντελα αναδειχθηκαν τα V40 / V40 Cross Country και το XC60 ενω το Νεο XC90, με μολις πεντε μηνες εμπορικης παρουσιας, ηταν αυτο που εκανε τη διαφορα, δειχνοντας την τεραστια δυναμικη του.

Στη Σουηδια, εδρα της μαρκας, η Volvo συνεχιζει να απολαμβανει σχεδον …μονοπωλιακο καθεστως, αφου το μεριδιο αγορας που κατεχει ειναι ουτε λιγο ουτε πολυ 24,3%, κατι που σημαινει οτι ενα στα τεσσερα πωληθεντα αυτοκινητα στη Σουηδια, ειναι Volvo! 

Εντυπωσιακη ειναι η πορεια της Volvo και στην Ελλαδα! Στο πιο αντιπροσωπευτικο – λογω ογκου – νουμερο συνολικων πωλησεων για ολοκληρο το ενδεκαμηνο της χρονιας που εχουμε διανυσει, η αυξηση της σουηδικης μαρκας ηταν με +14,5% (1.873 ταξινομησεις μεχρι τωρα εναντι 1.636 για την ιδια περιοδο περυσι).

Επιστρεφοντας στην ευρυτερη εικονα της Ευρωπης, πολυ ισχυρη εμφανιζεται η Volvo και στις υπολοιπες δυτικοευρωπαϊκες χωρες. Στη Γερμανια για παραδειγμα, οπου η Volvo καλειται να αντιμετωπισει τους αμεσους ανταγωνιστες της στη εδρα τους, η αυξηση ηταν 20,5%, ενω στη γειτονικη Ολλανδια το ποσοστο αυξησης εφτασε το εντυπωσιακο 104,8%, στην Ελβετια στο +24,9% ενω σε Ισπανια και Βελγιο ξεπερασε το +15%!

Εντυπωσιακα ομως ειναι τα νουμερα και στην αλλη ακρη του Ατλαντικου. Για το Νοεμβριο, η ανοδος της Volvo στις Η.Π.Α. εφτασε το ακρως εντυπωσιακο 90,5%, με 6.903 πωλησεις, που εν μερει εξηγειται απο τη θεαματικη εμπορικη επιτυχια που σημειωνει το Νεο XC90, ενω πολυ καλα παει και το XC60. Η ανοδος της Volvo στις Η.Π.Α. απο την αρχη της χρονιας υπερβαινει το 18%.

Τελος, οσον αφορα στην Κινα, οι 8.045 πωλησεις νεων Volvo αντιπροσωπευουν αυξηση 15,8% για τη μαρκα, σε σχεση με τον ιδιο μηνα το 2014.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!