20 λαμπερές πρεμιέρες στο Σαλόνι της Γενεύης

Ενα απο τα μεγαλυτερα events της αυτοκινησης, παγκοσμιως, ανοιξε τις πορτες του. Στο Σαλονι Αυτοκινητου της Γενευης, απο τις 7, ως τις 19 Μαρτιου ((7-9 Μαρτιου για δημοσιογραφους και 9-19 για το κοινο), ολες οι αυτοκινητοβιομηχανιες παρουσιαζουν τα νεα μοντελα και την αιχμη του δορατος τους. 

H Aston Martin AM-RB001 που θα ονομαζεται Valkyrie κανει ντεμπουτο στο Σαλονι της Γενευης

Εμεις, ξεχωρισαμε 20 απο τα αστερια που κανουν πρεμιερα σε αυτη την εκθεση.

1. Alpine A110
Η επιστροφη ενος θρυλου! H Alpine αναβιωνει, με τη φροντιδα της Renault και, επιτελους, βλεπουμε ενα γρηγορο, πισωκινητο γαλλικο κουπε!

Η A110 ειναι αλουμινενια, εχει βαρος περιπου 1 τονο και κινειται απο εναν 1,8 turbo που αποδιδει 300 ιππους. Τι αλλο θες;

2.Αudi TT RS-R ABT
Λες και οι 400 ιπποι του Audi TT-RS δεν ηταν αρκετοι, η ABT παρουσιασε το RS-R, επεμβαινοντας στην ECU του και δινοντας του 500 ιππους και 570 Nm ροπης. Και τωρα το γερμανικο κτηνος, μπορει να κανει το σπριντ στα 100 χ.α.ω. σε 3,5 δευτερολεπτα και να τελικιαζει στα 300.

3. BMW i8 Protonic Frozen
Η γερμανικη εταιρεια παρουσιαζει ολη της τη γκαμα, απο την οποια φυσικα ξεχωριζει η καινουρια Σειρα 5, ομως εμεις θα εστιασουμε στη… μονιμη αγαπη μας: Το i8 , το οποιο διατιθεται και με ειδικης επιστρωσης κιτρινο χρωμα, το οποιο συνδυαζεται με σκουρες γκρι λεπτομερειες σε διαφορα σημεια του αμαξωματος.

4. Bentley EXP 12 Speed6Ε 
Το πρωτο πληρως ηλεκτρικο αυτοκινητο απο τη βρετανικη φιρμα, εστω και ως πρωτοτυπο. Ο επικεφαλης της μαρκας, Wolfgang Dürheimer, εξηγει: «Το EXP 12 Speed ​​6e ειναι ενα concept που θελει να δειξει οτι η Bentley θα καθορισει την ηλεκτροκινηση στον τομεα των προϊοντων πολυτελειας, με την καταλληλη τεχνολογια, υλικα υψηλης ποιοτητας και τα επιπεδα φινετσας που θα περιμενατε απο μια πραγματικη Bentley»

5. DS 7 Crossback
Μετα απο το Ds3, DS4, DS5, ερχεται το DS7 Crossback με τη γαλλικη premium φιρμα της PSA, για ενα πολυτελες SUV που \”παταει\” επανω στη δημοφιλεστατη πλατφορμα EMP2.

6. Ferrari 812 Superfast
Ο αντικαταστατης της F12 Berlinetta. Μια Ιταλιδα καλλονη με  εναν 6,5 λιτρων ατμοσφαιρικο V12 βενζινοκινητηρα, ο οποιος αποδιδει 800 ιππους στις 8.500 σ.α.λ.  και 718 Nm ροπης στις 7.000 σ.α.λ. Κανει το 0-100 σε 2,9 δευτερολεπτα και εχει τελικη 340 χ.α.ω.

7. Ford Fiesta ST

Η τριτη γενια του σκληροπυρηνικου μικρου της Ford. Οπως εχεις διαβασει στο TopSpeed.gr, η κορυφαια εκδοση του Fiesta, φοραει ενα τρικυλινδρο 1.500αρι turbo ισχυος 200 ιππων και με ροπη 290Nm, με επιταχυνση 0-100 χ.α.ω. σε 6,7 δευτερολεπτα.
 

8. Honda Civic Type R
Το υπεροπλο της Honda, στο 5θυρο αμαξωμα. Επιθετικη, σχεδον διαστημικη σχεδιαση και υπερβολικα αεροδυναμικα βοηθηματα. Ιδωμεν.

9. Hyundai FE Fuel Cell Concept
Οι Κορεατες εχουν παρει τα πανω τους. Αυτο το εντυπωσιακο, φουτουριστικο Hyundai, μπορει να κανει 800 χιλιομετρα με ενα μονο γεμισμα υδρογονου. Ναι, ειναι concept, αλλα θα δουμε την τεχνολογια του σε μοντελο παραγωγης, το 2018.

10. Jeep Compass

Με το Renegade, η Jeep εσπασε τα ταμεια παγκοσμιως και τωρα, ριχνεται στην αγορα με ενα μοντελο που θα \”κλεισει την ψαλια\” αναμεσα σε αυτο και το Cherokee. Το Compass βασιζεται  σε μια μακρυτερη εκδοση της πλατφορμας του Renegade, θα εχει βενζινοκινητα μοτερ και diesel 2,0 λιτρων, βενζινης 2,4 λιτρων και, δεν αποκλειεται στην Ευρωπη να δουμε και μικροτερα σε κυβισμο μοτερ.

11.Mercedes-AMG GT 4door coupe
Η Mercedes παρουσιαζει την πρωτη εικονα απο το νεο πρωτοτυπο AMG GT Concept, αποκαλυπτοντας μας τα σχεδια της για την πρωτη 4θυρη AMG GT που θα ανταγωνιστει την Porsche Panamera.

12.Nissan Qashqai Facelift 
Ανανεωση στα σημεια για το best seller της ιαπωνικης εταιρειας που πουλαει σαν… φρεσκοψημενο, ζεστο ψωμακι.

13.Pagani Huayra Roadster
Φωτογραφιες της, εχουμε δει καιρο τωρα. Το βλεπουμε και απο κοντα στη Γενευη, μιας και θα ειναι… πολυ ακριβοθωρητο. Θα παραχθουν μολις 100 μοναδες, με κοστος 2,2 εκατομμυρια ευρω εκαστη. Φορα τον γνωστο 6λιτρο V12 AMG, με ισχυ 764 ιππων και ροπη 1.000 Nm.

14.Porsche 911 GT3 facelift
Το street legal αγωνιστικο κτηνος της Porsche, διατηρει τον εξακυλινδρο boxer και το κλασικο της setup, με την αποδοση να εχει αναβαθμιστει στους 525 ιππους.

15.Renault Captur facelift
Το ανανεωμενο γαλλικο δημοφιλες μοντελο, υποκειται ενα μικρο facelift, καθως και βελτιωνονται οι αποδοσεις των κινητηρων του.

16.RUF CTR
Η RUF αποκαλυπτει τη νεα CTR, φτιαγμενη σε ενα Monocoque, απο ανθρακονημα. Θυμιζοντας εμφανισιακα τη θρυλικη CTR Yellow Bird του 1987, αυτο το ρετρο θαυμα, φορα εναν 3,6 λιτρων flat six που παραγει 710 ιππους και 880 Nm ροπης. Κανει το σπριντ στα 100 σε λιγοτερα απο 3,5 δευτερολεπτα, στα 200 σε λιγοτερα απο 9 και τελικιαζει στα 360.

17.Volvo XC60
Οι Σουηδοι εχουν περασει εντελως σε αλλο level και το αποδεικνυουν με καθε νεο μοντελο. Αν το XC90 και το S90 εφεραν νεο νοημα στην πολυτελεια, η νεα γενια του XC60 τα σπαει, με απιστευτα για την κατηγορια συστηματα ασφαλειας και εμφανιση… by Thor.

18.Suzuki Swift
Το δημοφιλεστατο μικρο της ιαπωνικης εταιρειας ανανεωθηκε ριζικα. Παροτι κρατα τον κομπακτ χαρακτηρα του, θα εξοπλιζεται με ισχυρους κινητηρες (πχ 1.000αρη με 120 ιππους) αλλα και με τετρακινητη εκδοση!

19. Toyota Yaris GRMN
Σας λεγαμε οτι το ισχυροτερο Yaris που εχει κατασκευαστει ποτε, θα λεγεται Gazoo. Οι Ιαπωνες αποφασισαν να προσθεσουν κατι τις στο ονομα του και να το κανουν Gazoo Racing Masters of the Nurburgring. Το Yaris GRMN φορα ενα supercharged μοτερ 1,8 λιτρων, αποδοσης 210 ιππων.

20.Peugeot   
Η Peugeot μπηκε στο Σαλονι της Γενευης με τον αερα του νικητη. Το 3008, πηρε τον τιτλο του Car Of The Year 2017 και, οι Γαλλοι το γιορταζουν. Στο περιπτερο της και ο νικητης του Rally Dakar, το θηριωδες 3008 DKR, με ολη τη γκαμα μοντελων της, το ηλεκτρικο concept Partner Tepee Electric, το πληρως αυτονομο Instinct Concept, αλλα και τα φοβερα και τρομερα 208 και 308 GTI.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!