Τα ιστορικά μοντέλα της FCA επιστρέφουν στο Targa Florio

Η Alfa Romeo και η Abarth ειναι οι Επισημοι Χορηγοι στο 101ο Targa Florio, οπου ο ομιλος Fiat Chrysler Automobiles συμμετεχει με μερικα απο τα ιστορικα αυτοκινητα της Alfa Romeo και της Fiat.


Ο 101ος φημισμενος αγωνας \”Targa Florio\”, ο ιστορικοτερος αγωνας παγκοσμιως, λαμβανει χωρα στη Σικελια απο τις 20 εως τις 23 Απριλιου. Ο Ομιλος της Fiat Chrysler Automobiles στηριζει αυτο το σημαντικο αυτοκινητιστικο γεγονος, με τις δυο μαρκες της Alfa Romeo και Abarth να αποτελουν τους Επισημους Χορηγους του αγωνα, επιβεβαιωνοντας την ιδιαιτερη αγαπη της FCA για τα κλασικα αυτοκινητα. Παραλληλα, εχουν επιλεγει σημαντικα μοντελα απο την Κληρονομια της FCA για να πρωταγωνιστουν στο Targa Florio Classic. Μεσα απο αυτη την συμμετοχη αναδεικνυονται και ενισχυονται περαιτερω τα μοναδικα χαρακτηριστικα της καθε μαρκας ξεχωριστα. Προκειται για μια κληρονομια που αποτελειται απο αυτοκινητα και μηχανικους, αγωνες και μηχανες, στυλ και καινοτομια. Ολα αυτα διαμορφωσαν την τεχνολογικη εξελιξη και την ιστορια των αγωνων κατα τη διαρκεια του προηγουμενου αιωνα.

1600 Spider Duetto (1966)


Alfa Romeo

Η Alfa Romeo σημειωσε μερικες απο τις μεγαλυτερες επιτυχιες της στην ιστορια των αγωνων στο Targa Florio εχοντας συγκεντρωσει συνολικα 10 νικες, 3 δευτερες θεσεις, 7 τριτες θεσεις και 10 πιο γρηγορους γυρους. Η μαρκα επισης διατηρει δυο σημαντικα ρεκορ: το ρεκορ των συνεχομενων νικων (6 νικες απο το 1930 εως το 1935) και την κατακτηση της πρωτης και δευτερης θεσης την ιδια χρονια (μαλιστα σε πεντε αγωνες). Για να γιορτασει αυτο το ενδοξο αγωνιστικο παρελθον, η Alfa Romeo συμμετεχει στο Targa Florio Classic με τεσσερα εκπληκτικα αυτοκινητο απο το Ιστορικο Μουσειο της, La macchina del tempo, στο Arese. Συγκεκριμενα, στον αγωνα θα \”παρελασουν\” οι Giulietta SZ (1960), Giulia Sprint Speciale (1963), Giulia GTA (1965) και 1600 Spider \”Duetto\” (1966). Στο επικεντρο του ενδιαφεροντος θα βρισκονται και οι εντυπωσιακες Stelvio και Giulia, οι οποιες αποτελουν την καλυτερη εκφραση του \”La meccanica delle emozioni\” και ξεχωριζουν για τις ανταγωνιστικες επιδοσεις, το σπορτιβ και το απαραμιλλο Ιταλικο στιλ.

Giulia GTA (1965)



Abarth

Η Abarth συμμετεχει επισης στο φημισμενο 101ο Targa Florio ως Επισημος Χορηγος. Η μαρκα εχει μια σειρα επιτυχιων στους αγωνες ταχυτητας Targa Florio, οπου περιλαμβανονται οι νικες του 1000 SP, αλλα και του 124 Rally τις τελευταιες χρονιες της διοργανωσης. Απο την περιοδο που το Targa Florio μετατραπηκε σε rally απο αγωνα ταχυτητας που ηταν αρχικα, η Abarth εχει σημειωσει αρκετες σημαντικες νικες: δυο με το Abarth 131 Rally (το 1979 με τον Adartico Vudafieri και το 1980 με τον Mario Pasetti) και δυο το 2003 και 2004 με το Fiat Punto Super 1600 (με οδηγο τον Paolo Andreucci) ο οποιος κερδισε και τον αγωνα του 2006 με ενα Abarth Grande Punto S2000. Το ιδιο μοντελο περασε πρωτο τη γραμμη τερματισμου το 2009 με τον Luca Rossetti στο τιμονι. Στις επιτυχιες της Abarth θα μπορουσαν να προστεθουν και οι συνολικα 9 πρωτες θεσεις που κατεκτησαν η Lancia Rally, η Lancia Delta S4 και Integrale, αυτοκινητα τα οποια κατασκευαστηκαν απο μηχανικους της Abarth.

Στη φετινη διοργανωση, δυο Abarth 124 spider θα μαγνητισουν τα βλεμματα στο Targa Florio Rally και στο Ιστορικο Rally. Παραλληλα τρια νεα αυτοκινητα της Abarth, το Abarth 595 Pista, που παρουσιαστηκε στην προσφατη εκθεση της Γενευης, το νεο Abarth 124 spider και το Abarth 124 Rally θα βρισκονται στην πλατεια Verdi στο Παλερμο, προβαλλοντας στο κοινο τις αξιες της μαρκας σε επιπεδο επιδοσεων, δεξιοτεχνιας και συνεχους τεχνικης αναβαθμισης.

Giulia Sprint Speciale (1963)


Fiat

Η Fiat παρουσιαζει επισης μια εντυπωσιακη ιστορια συμμετοχων στο Targa Florio, καθως τα αυτοκινητα της Fiat εχει στη φαρετρα της τουλαχιστον τρεις νικες στον ιστορικο αγωνα της Σικελιας. Γιορταζοντας τη διπλη επετειο της πρωτης νικης στη διοργανωση (το 1907 απο τον Felice Nazzaro και το 1957 απο τον Fabio Colonna) – η Fiat θα ειναι στη γραμμη εκκινησης του Targa Florio Classic με ενα απο τα πιο εμβληματικα της αυτοκινητα που πρωτοεμφανιστηκε το 1957: το 500.

Fiat 500 N (1958)




Giulia GTA (1965)

1600 Spider Duetto (1966)

Giulietta SZ (1960)


Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!