Το νέο Jeep Compass θα πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία των Compact SUV

Το εντελως νεο Jeep Compass που παρουσιαστηκε στο κοινο στην Εκθεση Αυτοκινητου της Γενευης, ειναι το νεο Premium Compact SUV της Jeep που συνδυαζει την πολυτελεια, την τεχνολογια και μια πλειαδα ενεργητικων και παθητικων  συστηματων υποστηριξης με την θρυλικη εκτος δρομου ικανοτητα των Jeep. 
Ολα τα παραπανω, συνυπαρχουν εντυπωσιακα σε ενα οχημα με ξεχωριστη και διαχρονικη σχεδιαση που αποπνεει το συναισθημα Jeep σε υπερθετικο βαθμο.


Δυναμικη Jeep εμφανιση
Το νεο Compass, ειναι ενα αυθεντικο Jeep αμεσα αναγνωρισιμο, το οποιο ενσωματωνει δυναμικα ολα τα σχεδιαστικα χαρακτηριστικα της εμβληματικης φιρμας. 
Τα τραπεζοειδη ανοιγματα στους θολους εντεινουν τον δυναμικο χαρακτηρα του, οι λεπτομερειες απο γυαλιστερο μαυρο στα εμπρος φωτιστικα σωματα, τη μασκα της Jeep, τις κολωνες του παρ-μπριζ και την οροφη, τονιζουν την premium πλευρα του, ενω η επικλινης οροφη δινει τον σπορ τονο χωρις να μειωνει το διαθεσιμο χωρο για τους επιβατες.


Premium αισθηση στο εσωτερικο
Στο σαλονι του νεου Jeep Compass οι επιβατες θα ανακαλυψουν το πραγματικο νοημα της εννοιας premium. Τα ποιοτικα υλικα, η εργονομια και η απολυτη συναρμογη απογειωνουν τις αισθησεις αλλα και την καθημερινη εμπειρια οδηγησης. 
Ο οδηγος εχει μπροστα του εναν εντυπωσιακης σχεδιασης πινακα οργανων που ενσωματωνει μια εγχρωμη οθονη LED διαστασης εως 7 ιντσων στην οποια θα μπορει να απεικονιζει ανα πασα στιγμη τις πληροφοριες που τον ενδιαφερουν.
Στο κεντρο της στιβαρης αλλα πολυτελους κονσολας, το χαρακτηριστικα-Jeep τραπεζοειδες πλαισιο, φιλοξενει την μεχρι και 8,4 ιντσων οθονη αφης του συστηματος infotainment U Connect νεας γενιας συμβατα με Apple CarPlay και Android Auto για απολυτη συνεργασια με κινητα τηλεφωνα. 
Λιγο πιο χαμηλα, αλλα παντα σε αποσταση αναπνοης απο τα δακτυλα του οδηγου, βρισκονται ο περιστροφικος διακοπτης του συστηματος τετρακινησης, τα χειριστηρια του κλιματισμου, οι θυρες συνδεσης και φορτισης φορητων συσκευων και το κουμπι του ηλεκτρικου χειροφρενου.


Εκδοσεις- Κινητηρες – Μεταδοση
Το Jeep Compass θα διατιθεται στις εκδοσεις Sport, Longtitude, Limited (η πληρεστερη οσον αφορα τον εξοπλισμο) και Trailhawk (η ικανοτερη εκτος δρομου εκδοση, με αυξημενη αποσταση απο το εδαφος κατα 2.5 εκ.)
Η δυνατοτητα επιλογης αναμεσα σε, κινητηρες βενζινης και diesel απο 1.4 μεχρι και 2 λιτρα, χειροκινητο κιβωτιο 6 σχεσεων η 9ταχυτο αυτοματο, τετρακινηση η κινηση σε δυο τροχους, προσφερει 6 συνδυασμους μηχανικων συνολων ικανους να καλυψουν καθε αναγκη μετακινησης.


Jeep Active Drive – Jeep Selec-Terrain
Το νεο Jeep Compass ειναι το πιο ικανο εκτος δρομου οχημα της κατηγοριας του. Εξοπλιζεται με δυο συστηματα μονιμης τετρακινησης, το Jeep Active Drive και το Jeep Active Drive Low (με 20:1 crawl ratio), τα οποια μπορουν ανα πασα στιγμη να διαθεσουν το 100% της διαθεσιμης ροπης στον τροχο που την χρειαζεται. Και τα δυο, ενσωματωνουν το συστημα διαχειρισης προσφυσης  Jeep Selec-Terrain που προσφερει 5 διαφορετικες ρυθμισεις λειτουργιας του συστηματος μεταδοσης κινησης. Επιλεγοντας Auto, Snow, Sand, Mad η Rock (η τελευταια μονο στο Trailhawk) ο οδηγος θα μπορει να αντιμετωπισει καθε εδαφος και να κινηθει με ανεση σε ολες τις καιρικες συνθηκες.

Τα συστηματα τετρακινησης του Jeep Compass προσφερουν απολυτη ασφαλεια εκτος δρομου αλλα και οικονομια καθως ειναι εξοπλισμενα με ενα εξυπνο συστημα αμεσης αποσυνδεσης του πισω αξονα το οποιο απεμπλεκει την τετρακινηση οταν δεν απαιτειται και την επαναφερει ακαριαια οταν χρειαστει, ανεξαρτητως ταχυτητας και χωρις καμια εμπλοκη του οδηγου.


Ασφαλεια 
H ασφαλεια οδηγου και επιβατων ειναι κεφαλαιωδους σημασιας για τους σχεδιαστες της Jeep οι οποιοι εξοπλισαν το Compass με εναν κλωβο ασφαλειας απο ατσαλι υψηλης αντοχης σε ποσοστο ανω του 65% και με περισσοτερα απο 70 συστηματα ενεργητικης και παθητικης ασφαλειας. 
Σε αυτα μεταξυ αλλων περιλαμβανονται: Ειδοποιηση επερχομενης εμπροσθιας συγκρουσης, συστημα διατηρησης πορειας στην λωριδα, ειδοποιηση τυφλων σημειων και παρακολουθηση καθετης κινησης κατα το ξεπαρκαρισμα, καμερα υποβοηθησης σταθμευσης, συστημα υποβοηθησης παραλληλης και καθετης σταθμευσης, ενεργο cruise control, και συστημα ευσταθειας ESC με συστημα αποφυγης ανατροπης.

Το νεο μοντελο στοχευει να πρωταγωνιστησει στα Compact SUV, την κατηγορια που οι οδηγοι παγκοσμιως επιλεγουν συνειδητα και που αναμενεται να φτασει τα 7.5 εκατομμυρια πωλησεις μεχρι το 2020.


Κινητηρες-Μεταδοση νεου Jeep Compass
Βενζινη
1.4L MultiAir2 με Stop&Start, 140 ιππων, FWD με μηχανικο κιβωτιο ταχυτητων 6 σχεσεων
1.4L MultiAir2 με Stop&Start, 170 ιππων, 4WD με αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων 9 σχεσεων
Diesel
1.6L MultiJetII με Stop&Start, 120 ιππων, FWD με μηχανικο κιβωτιο ταχυτητων 6 σχεσεων
2.0L MultiJetII με Stop&Start, 140 ιππων, 4WD με μηχανικο κιβωτιο ταχυτητων 6 σχεσεων
2.0L MultiJetII με Stop&Start, 140 ιππων, 4WD με αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων 9 σχεσεων
2.0L MultiJetII με Stop&Start 170 ιππων, 4WD/Low με αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων 9 σχεσεων


Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!