Ποια είναι τα εννέα υποψήφια ονόματα για το νέο SUV της SEAT

Σε εννεα ονοματα, τα οποια προερχονται απο την ισπανικη γεωγραφια κατεληξε η Seat για τη \”βαπτιση\” του νεου της SUV. Αυτα, επιλεχθηκαν απο 10.130 προτασεις και ο νικητης θα ανακοινωθει μετα απο δημοσια ψηφοφορια στο Σαλονι Αυτοκινητου της Φρανκφουρτης, ως τις 15 Οκτωβριου.

Στα πλαισια της πρωτοβουλιας #SEATseekingName, αυτα που επιλεχθηκαν ειναι: Abrera — Alboran — Aran — Aranda — Avila — Donosti — Tarifa — Tarraco — Teide

Τα εννεα υποψηφια ονοματα πληρουν τα τρια διαφορετικα κριτηρια που οριστηκαν απο τη SEAT, οπως προεκυψε μετα απο την σχετικη διαδικασια που ολοκληρωθηκε με την συνεργασια εμπειρογνωμονων της εταιρειας, ενος εξωτερικου οργανισμου ονοματοδοσιας καθως και ενος οργανισμου βιομηχανικης και πνευματικης ιδιοκτησιας:

1.    Αξιες της μαρκας και προϊοντικα χαρακτηριστικα. Αρχικα, επιλεχθηκαν ονοματα που ανταποκρινονται στις αξιες της μαρκας και στα χαρακτηριστικα του νεου μεγαλου SUV, το 3ο της SEAT, μετα το Ateca και το Arona.

2.    Γλωσσολογικο κριτηριο. Στη συνεχεια τα ονοματα τεθηκαν υπο προσεκτικη γλωσσολογικη εξακριβωση ωστε να διασφαλιστει οτι ειναι ευκολο να προφερονται σε διαφορετικες γλωσσες και με θετικους συνδεομενους συνειρμους. Σε αυτο το σταδιο συμμετειχαν εμπειρογνωμονες απο οργανισμο ονοματοδοσιας.

3.    Νομικα κριτηρια. Τελος, η νομικη ισχυς των υποψηφιων ονοματων επιβεβαιωθηκε σε διεθνες επιπεδο προκειμενου να αποφευχθει για παραδειγμα η καταχωρηση των ονοματων απο αλλες μαρκες σε οποιαδηποτε απο τις αγορες που δραστηριοποιειται η SEAT. Σε αυτο το τριτο και τελευταιο σταδιο συμμετειχε ενας εμπειρογνωμονας βιομηχανικης και πνευματικης ιδιοκτησιας.

Απο το σημειο αυτο κι επειτα η SEAT θα οργανωσει focus groups στις κυριες αγορες της προκειμενου να διεξαχθουν δοκιμες που θα καταληξουν σε τουλαχιστον τρια τελικα υποψηφια ονοματα απο τα εννεα επικρατεστερα.

Δεδομενης της τεραστιας ανταποκρισης, ο Προεδρος της SEAT, Luca de Meo εξηγησε οτι «οι αριθμοι μιλουν απο μονοι τους. Ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι με τα αποτελεσματα αυτης της πρωτοβουλιας, η οποια καταφερε να συγκεντρωσει τη συμμετοχη περισσοτερων απο 130.000 ανθρωπων απο 106 χωρες και να επανασυνδεσει τη μαρκα με την Ισπανικη κοινωνια και τους φιλους μας σε ολο τον κοσμο, και γι’ αυτο θα’ θελαμε να ευχαριστησουμε ολους για τη συμμετοχη. Η ωρα που θα μαθουμε το ονομα του νεου SUV της SEAT πλησιαζει».

Η SEAT θα παρουσιασει τα ονοματα των τελικων φιναλιστ κατα τη διαρκεια της συνεντευξης τυπου στις 12 Σεπτεμβριου στο Σαλονι Αυτοκινητου της Φρανκφουρτης.  Απο τις 12 εως τις 25 Σεπτεμβριου θα διεξαχθει δημοσια ψηφοφορια προκειμενου να επιλεγει το αγαπημενο ονομα μεταξυ των φιναλιστ μεσω του δικτυακου τοπου seat.com/seekingname και στην Ισπανια μεσω seat.es/buscanombre. Νικητηριο ονομα θα ανακηρυχθει αυτο με τις περισσοτερες ψηφους και η ανακοινωση του θα γινει μεχρι τις 15 Οκτωβριου.

Με αυτο τον τροπο, το νεο SUV θα ειναι το πρωτο μοντελο στην ιστορια της μαρκας που το ονομα του επιλεγεται με την ψηφο του κοινου. Το τριτο SUV της SEAT θα ενταχθει στο καταλογο των 13 μοντελων που εχουν ονομα απο την ισπανικη γεωγραφια, απο τοτε που η μαρκα λανσαρε το Ronda το 1982 μεχρι το πιο προσφατο μοντελο, το Arona.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!