Με το Nissan x OPUS κατασκηνώνεις για μια εβδομάδα

Ποσες φορες εχεις σκεφτει οτι θελεις να παρεις το αυτοκινητο σου και να ξεφυγεις για λιγο απ\’ ολους και ολα, απολαμβανοντας την ηρεμια της φυσης; Η Nissan σε… σκεφτηκε και δημιουργησε ενα camper, το οποιο εχει ολες τις ανεσεις και σου επιτρεπει να κατασκηνωσεις για μια εβδομαδα, χωρις να στερηθεις τα καλα του πολιτισμου -δηλαδη του ηλεκτρισμου.


Το πρωτοτυπο Nissan x OPUS ενσωματωνει το προσφατως αποκαλυφθεν Nissan Energy ROAM, ενα φορητο, αδιαβροχο πακετο ισχυος που χρησιμοποιει την τεχνολογια μπαταριων των EVs της Nissan, για ανετη, αθορυβη και απαλλαγμενη απο εκπομπες ρυπων ισχυ, εν κινησει.


Με χωρητικοτητα αποθηκευσης 700Wh και ισχυ εξοδου 1kW, οι κυψελες ιοντων λιθιου της ROAM “ανακτωνται” απο τα αμιγως ηλεκτροκινητα οχηματα πρωτης γενιας της Nissan, εξασφαλιζοντας εναν βιωσιμο δευτερο κυκλο ζωης για τις μπαταριες.  


Τοποθετημενη σε ειδικο χωρο στο μπροστινο μερος του OPUS, η μοναδα Nissan Energy ROAM, παρεχει τροφοδοσια τοσο στο κυκλωμα των 230V οσο και σε αυτο των 12v (μεσω επαναφορτισης της μπαταριας “αναψυχης”). Αυτη η μοναδα συμβαλει σε μια επαρκεια ισχυος για κατασκηνωση περιπου επτα ημερων, συνεπικουρουμενη απο ενα ηλιακο πανελ. 


Το Nissan x OPUS, επιτρεπει στους κατασκηνωτες να παραμεινουν συνδεδεμενοι και να απολαμβανουν ανεσεις οπως ενος σπιτιου, ενω εχουν την ελευθερια να ταξιδευουν σε απομακρυσμενες περιοχες. Παραλληλα, το Nissan Energy ROAM μπορει να αφαιρεθει απο το τρεϊλερ και να φορτιστει μακρια απο το καμπινγκ, μεσω μιας τυπικης οικιακης πριζας 230v, η μεσω συνδεσης με ενα ηλιακο πανελ. 


Ως μια επιδειξη του οραματος Nissan Intelligent Mobility, το Nissan Energy ROAM ειναι ενα πραγματικο παραδειγμα του πως η εταιρεια ενσωματωνει την τεχνολογια των μπαταριων, οπως και την τεχνογνωσια της, σε νεους επιχειρηματικους τομεις. Με τον τροπο αυτο, παρεχει πιο καθαρες και πιο βιωσιμες λυσεις, σε οσους χρειαζονται ενεργεια εν κινησει. Ο κ. Francisco Carranza, διευθυνων συμβουλος της Nissan Energy σχολιαζει οτι \”η ηγετικη θεση της Nissan στις ενεργειακες υπηρεσιες, σημαινει οτι οχι μονο μεταμορφωνουμε τον τροπο με τον οποιο ο κοσμος οδηγει, αλλα και τον τροπο που ζουμε. Το concept Nissan x OPUS αποτελει ενα απτο παραδειγμα για το πως το συστημα Nissan Energy ROAM μπορει να ενταχθει στον τροπο ζωης μας\”.


To Nissan x OPUS concept, εκανε το δημοσιο ντεμπουτο τoυ στο περιπτερο της OPUS στην Εκθεση Caravan, Camping και Motorhome στο ΝEC του Birmingham, του Ηνωμενου Βασιλειου, στις 19 Φεβρουαριου 2019.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=fphKiNN9Jvc&w=320&h=266]


Το πρωτοποριακο AIR OPUS, που λανσαριστηκε το 2017, χρησιμοποιει τεχνολογια AIR pole με ενσωματωμενο συμπιεστη, για να φουσκωνει το “τροχοσπιτο” σε περιπου 90 δευτερολεπτα. Ο ελαφρυς και συμπαγης σχεδιασμος του OPUS, το καθιστα ιδανικο για κατασκηνωση σε εκτος δρομου διαδρομες. Μεσα στο Nissan x OPUS υπαρχει εξοπλισμος μαγειρεματος, καθιστικο / τραπεζαρια και υπνοδωματιο για εως και εξι ατομα.

Επιπλεον, το συστημα διαθετει μια πριζα 230V για τροφοδοσια οικιακων συσκευων, υποδοχες USB για τη φορτιση smartphones η αλλων περιφερειακων συσκευων, LED φωτισμο, ενα 4G κινητο σημειο προσβασης WiFi για εως και 10 συσκευες, καθως και εναν ψηφιακο προβολεα με πτυσσομενη οθονη, για να απολαμβανετε ταινιες κατα τη διαρκεια των διακοπων σας.

Μετα απο μια περιπετειωδη εξορμηση, το Nissan X ΟPUS θα φροντισει και για τη διατροφη σας, καθως διαθετει ενα φορητο φουρνο μικροκυματων 230V, δυο εστιες υγραεριου και ψυγειο! Το Nissan x OPUS ειναι πανετοιμο για να σας συνοδευσει σε καθε ειδους περιπετεια με ελαστικα εκτος δρομου και ζαντες αλουμινιου, θεσεις για μεταφορα δυο ποδηλατων, οπως και υποδοχη για μεταφορα ενος καγιακ! 

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!