FCA Heritage: Ιστορία και τέχνη σε 4 Τροχούς


Οι μελλοντικες αλλαγες στο χωρο του αυτοκινητου ειναι ηδη εδω, με τους κινητηρες καθε μορφης να βρισκονται στο επικεντρο με δεδομενη και την εστιαση στην προστασια του περιβαλλοντος. Στο 1ο επεισοδιο της 2ης σαιζον της σειρας FCA What\’s Behind παρακολουθησαμε τον τροπο με τον οποιο τα ερευνητικα κεντρα του Ομιλου Fiat Chrysler Automobiles εστιαζουν στην εξελιξη νεων τεχνολογιων που οδηγουν στη βιωσιμη αυτοκινηση. Για περισσοτερο απο εναν αιωνα -και στις δυο ακτες του Ατλαντικου- οι μαρκες του Ομιλου κατασκευαζουν αυτοκινητα που εγιναν μερος της παγκοσμιας πολιτιστικης κληρονομιας. Το νεο επεισοδιο της σειρας συντομων ντοκιμαντερ, FCA Whats Behind,  εστιαζει στην κληρονομια του ομιλου FCA, εξεταζοντας τις δραστηριοτητες της FCA Heritage, η οποια λειτουργει σαν μια πλατφορμα διατηρησης και επικοινωνιας της πλουσιας ιστοριας των Ιταλικων μαρκων του Ομιλου.

Οι τοποι οπου η ιστορια συναντα το μελλον

Η  δημιουργια της FCA Heritage, που ξεκινησε απο την περιοχη ΕΜΕΑ, σχεδιαστηκε εξαρχης ως ενα παγκοσμιο project. Η καρδια του οργανισμου ειναι το Heritage Hub που βρισκεται στις εγκαταστασεις του Mirafiori στο Τορινο, στα κτηρια του Officina 81, οπου στο παρελθον κατασκευαζονταν κιβωτια ταχυτητων και αξονες μεταδοσης. Ο χωρος διατηρησε το βιομηχανικο του στιλ, με το πατωμα, τις κολονες και ολες τις επιφανειες να εχουν βαφτει στο αρχικο τους χρωμα, με στοχο να δημιουργηθει ενας νοσταλγικος και παραλληλα συγχρονος χωρος που εκφραζει την αποστολη της FCA Heritage: την προστασια και προωθηση της πλουσιας ιστορικης κληρονομιας των Ιταλικων μαρκων της FCA. Αυτη η αποστολη συνδεεται ολοενα και περισσοτερο με τις αντιστοιχες ενεργειες που αφορουν στις Αμερικανικες μαρκες του Ομιλου. Στις Η.Π.Α., η συλλογη κλασσικων αυτοκινητων διατηρειται σε εναν αντιστοιχα ιστορικο χωρο. Τη μοναδα συναρμολογησης Conner Avenue στο Ντιτροϊτ, στο χωρο οπου καποτε κατασκευαζοταν το θρυλικο Dodge Viper. Η συλλογη στο Conner Center περιλαμβανει μοντελα που “εχτισαν” την ιστορια των Jeep, Chrysler, Dodge και Ram, καθως και πρωτοτυπα που δεν εφτασαν ποτε στην παραγωγη. Συνολικα 400 πληρως ανακατασκευασμενα αυτοκινητα βρισκονται στο χωρο, ο οποιος παραλληλα αξιοποιειται και για εκδηλωσεις.

Τελος τα Officine Classiche, το Centro Storico Fiat και το Μουσειο της Alfa Romeo στο Αρεζε, ειναι επισης σημαντικα σημεια οπου ζει και κυριως ειναι προσβασιμη η ιστορια των μαρκων του Ομιλου.

Reloaded by Creators”: Αναβιωνοντας τους θρυλους

Παραλληλα με τις εκθεσεις και τις εκπαιδευτικες δραστηριοτητες, η FCA Heritageπροσφερει μια σειρα υπηρεσιων για τους συλλεκτες, που συμπεριλαμβανουν εργασιες συντηρησης, διαδικασιες πιστοποιησης αυθεντικοτητας, καθως και παροχη γνησιων ανταλλακτικων σε συνεργασια με την Mopar®. Ομως η πιο πρωτοποριακη υπηρεσια ειναι το “Reloaded by Creators”: Η FCA Heritage αναζητα κλασσικα αυτοκινητα σε ολο τον κοσμο και τα επαναφερει στην αρχικη τους κατασταση, οπως κανουν συχνα και τα μουσεια τεχνης με σημαντικα εργα που εχουν ανακαλυφθει και στη συνεχεια αποκατασταθει με θρησκευτικη ευλαβεια. Η σχεση μεταξυ της τεχνης και του αυτοκινητου ειναι πιο εμφανης απο ποτε στο συγκεκριμενο επεισοδιο της σειρας FCA Whats Behind :

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!