Nissan LEAF εναντίον Μητέρας Φύσης

Σε ενα τεστ ανευ προηγουμενου, το Nissan LEAF, το πρωτο αμιγως ηλεκτρικο οχημα (EV) μαζικης παραγωγης στον κοσμο, “αναμετρηθηκε” σε ταχυτητα με τα ισχυρα στοιχεια της φυσης, την φωτια και τον ανεμο.  Σε μια ελεγχομενη περιοχη στην παραλια Samroiyod της Ταϊλανδης, η Nissan συμμετειχε σε μια προκληση, μηκους ενος χιλιομετρου, τοποθετωντας το Nissan LEAF διπλα απο τη  φωτια και τον ανεμο, εκμεταλλευομενη την “γραμμη πυρος”  ενος πυροτεχνικου και τις ικανοτητες ενος πρωταθλητη στο kite surfing, προκειμενου  να δει ποιος θα φτασει πρωτος στην γραμμη του τερματισμου.

Η προκληση ειχε σχεδιαστει για να αλλαξει την αντιληψη οτι τα ηλεκτρικα οχηματα δεν ειναι δυναμικα η συναρπαστικα. Η Nissan, παγκοσμιος ηγετης στην ηλεκτρικη κινητικοτητα και τις καινοτομες τεχνολογιες, θελησε να καταρριψει αυτην την εκδοχη με τον πιο εντυπωσιακο τροπο. Το Nissan LEAF, με επιταχυνση 0- 100 km / h σε 7,9 δευτερολεπτα, καταφερε να βγει μπροστα απο τους επιδοξους “ανταγωνιστες” του.

«Χωρις αμφιβολια, τα ηλεκτρικα οχηματα ειναι τα αυτοκινητα του μελλοντος με την μεγαλυτερη περιβαλλοντικη υπευθυνοτητα. Και με αυτην την προκληση, στοχευουμε στο να δειξουμε οτι το Nissan LEAF ειναι συναρπαστικο, οχι μονο λογω μηδενικων εκπομπων, αλλα και ως ενα διασκεδαστικο αυτοκινητο με επιταχυνση που προκαλει ενθουσιασμο και με δυναμικη οδηγηση που μπορει να αντιμετωπισει οποιαδηποτε προκληση », δηλωσε ο Nirmal Nair, Αντιπροεδρος Marketing, Nissan Asia & Oceania.

Το “μυστικο” για την ισχυρη επιταχυνση του Nissan LEAF, βρισκεται σ το e-Powertrain που τροφοδοτει το οχημα και εξαλειφει την αναγκη για κινητηρα εσωτερικης καυσης. Η ισχυς μεταφερεται κατευθειαν στους τροχους για αμεση επιταχυνση, καθιστωντας τα EVs πιο γρηγορα στην εκκινηση, με ομαλη κυλιση και αμεση αποκριση. Το Nissan LEAF, με περισσοτερες απο 470.000 πωλησεις παγκοσμιως μεχρι σημερα, καταφερε να νικησει, σε αυτον τον αγωνα, τοσο τη φωτια οσο και τον ανεμο λογω του ελαφρου, συμπαγους και εξαιρετικα αποδοτικου συστηματος ηλεκτρικης  μεταδοσης κινησης, το οποιο παραγει εξαιρετικα χαμηλες δονησεις, αλλα και  στιγμιαια ροπη.

Δειτε το συναρπαστικο video με την μοναδικη προκληση :


Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!