Coupe- crossover από τη Renault

Με τις απαιτησεις των αγοραστων αυτοκινητων να εχουν αλλαξει αρδην, οι αυτοκινητοβιομηχανιες, δεν εχουν παρα να προσαρμοζονται σε αυτες. Η Renault, εχει δειξει απο (πολυ) νωρις οτι ξερει να προσαρμοζεται στις τασεις της αγορας, ακομα και πριν… προκυψουν αυτες (αλλωστε η γαλλικη μαρκα εξελισσε τα SUVs απο τα 60s, πολυ πριν γινουν… μοδα). Ετσι και τωρα, παρουσιαζει ενα πρωτοποριακο κουπε-crossover το οποιο συνδυαζει την κομψοτητα μιας πολυτελους μπερλινας με τη στιβαροτητα ενος SUV.   



Αυτο το μοντελο, το οποιο φιλοδοξει να επιτυχει διεθνη καριερα, διαθετοντας εναν μοναδικο σχεδιασμο για την κατηγορια του, αυτη των μικρομεσαιων (C segment) SUVs παρουσιαζεται απο τη Renault στη Διεθνη Εκθεση Αυτοκινητου της Μοσχας. Και το ονομα αυτου, Arkana!  


Η κατηγορια αυτη ειναι η πιο ταχεως αναπτυσσομενη και δυναμικη της αγορας αυτοκινητου ευρυτερα. Οι αναγκες των καταναλωτων γινονται ολοενα και πιο ετεροκλητες και το ARKANA δημιουργηθηκε ακριβως για να ικανοποιησει αυτες τις νεες απαιτησεις. Ετσι προβαλει ενα διττο χαρακτηρα που συνδυαζει την κομψοτητα ενος σενταν με τη στιβαροτητα ενος SUV. 


Το ονομα του προκυπτει απο το λατινικο «Arcanum», που σημαινει «μυστικο», μια λεξη που χρησιμοποιουταν για αιωνες προκειμενου να υποδηλωσει γεγονοτα και φαινομενα ιδιαιτερης σημασιας. Η ονομασια αυτη υποδηλωνει τη μοναδικοτητα του μοντελου, καθως και τον μαγνητισμο που εκπεμπει μεσα απο το πρωτοπορο πνευμα του. 


Ο πολυπλευρος χαρακτηρας του ARKANA αποτυπωνεται στη μεγαλη αποσταση απο το εδαφος και τα πληθωρικα φτερα που φιλοξενουν τους μεγαλους τροχους των 19 ιντσων, δηλαδη μερικα απο στοιχεια που υποσχονται ευχερεια κινησης σε ποικιλια εδαφων. Ετσι δομειται το προφιλ ενος μοντελου ικανου να αντεπεξελθει σε σκληρες οδηγικες και καιρικες προκλησεις. 
Απο την αλλη, η κομψοτητα ειναι κατι που υπογραμμιζεται απο την ψηλη γραμμη των ωμων του αμαξωματος, τον κουπε σχεδιασμο, τα πλευρικα χρωμιωμενα διακοσμητικα αλλα και την πανοραμικη γυαλινη οροφη. 

Οπως χαρακτηριστικα επισημανε ο Laurens Van den Acker, Αντιπροεδρος Εταιρικου Σχεδιασμου του Groupe Renault: «Κατα το σχεδιασμο σεβαστηκαμε συγκεκριμενες δεσμευσεις της Renault, δημιουργωντας ενα design δυνατο, με εντονο χαρακτηρα αλλα και αισθησιασμο που περιβαλλεται απο μια αυρα γαλλικης αισθητικης».

Το νεο μοντελο θα παραγεται και θα διατιθεται σε πολλες διαφορετικες χωρες παγκοσμιως.  Ξεκινωντας απο τη Ρωσια μεσα στο 2019, η παραγωγη και η διαθεση του θα εξαπλωθει αργοτερα  στην Ασια και σε αλλες περιοχες, υιοθετωντας τον ιδιο σχεδιασμο, αλλα με προϊοντικες εφαρμογες προσαρμοσμενες στις εκαστοτε τοπικες ιδιαιτεροτητες. 

Το νεο ARKANA θα παιξει καταλυτικο ρολο στον στρατηγικο σχεδιασμο του Groupe Renault «Drive the Future», που εχει ως στοχο την ενισχυση της διεθνους αναπτυξης, τη διευρυνση της προϊοντικης γκαμας και κυριως την αυξηση των διεθνων πωλησεων στις 5 εκατομμυρια μοναδες μεχρι το 2022. 

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!