H Nissan γιόρτασε μισό αιώνα επιτυχιών στο Monterey

Στο φετινο Rolex Monterey Motorsports Reunion, το οποιο εγινε λιγο αργοτερα απο την καθιερωμενη ετησια ημερομηνια, στα τελη Αυγουστου. η Nissan γιορτασε μισο αιωνα συναρπαστικων επιτυχιων στον μηχανοκινητο αθλητισμο των Η.Π.Α., ουσα η “τιμωμενη” μαρκα της διοργανωσης. 


Με περισσοτερες απο 200 νικες στο  IMSA και 100 και πλεον Εθνικα Πρωταθληματα στο SCCA, πολλοι  απο τους θρυλους που οδηγησαν τα Nissan αυτων των επιτυχιων, εδωσαν το “παρων” στο Monterey.




Διασημοι οδηγοι αγωνων της Nissan και της Datsun βρεθηκαν στην αγωνιστικη πιστα, ενω οι θρυλοι των παρελθοντων επιτυχιων,  συμπεριλαμβανομενων των John Morton και Peter Brock, παρεστησαν στη φετινη διοργανωση.


Οι Morton, Brock και αλλοι παλαιοτεροι  πρωταθλητες παραβρεθηκαν ως  ξεχωριστοι  προσκεκλημενοι στο τηλεοπτικο πανελ  \”Car Cast\” του Adam Carolla, το οποιο θα μαγνητοσκοπηθει σε χωρο της Nissan, στην καρδια του paddock της πιστας WeatherTech Laguna Seca.


Αξιζει να σημειωθει οτι ο δημοφιλης  κωμικος και ηθοποιος Carolla αγωνιζεται  και αυτος στο Monterey, ενω  κατεχει τη μεγαλυτερη συλλογη των αγωνιστικων  αυτοκινητων Nissan και Datsun που ειχαν τρεξει στο παρελθον,  με τον διασημο ηθοποιο Paul Newman, πισω απο το τιμονι τους.


Η Nissan North America εχει επιμεληθει μια ειδικη συλλογη απο 14 αυτοκινητα στο  paddock, τρια εκ των οποιων πραγματοποιουν  το ντεμπουτο τους στις ΗΠΑ: το Nissan R382 που κερδισε το Grand Prix της Ιαπωνιας το 1969, το μοναδικο στον κοσμο Nissan R390 GT1 και το εκπληκτικο Nissan GT-R50 απο την Italdesign.

Οι θεατες ειχαν την ευκαιρια να δουν απο κοντα και τις κορυφαιες τεχνολογιες του Nissan Intelligent Mobility, με τα  Altima  και LEAF να βρισκονται εκει με το  ProPILOT Assist στον εξοπλισμο τους, καθως και  το νεο αγωνιστικο της Formula E, που αποτελει μια “προγευση” της επομενης γενιας των Nissan στον μηχανοκινητο αθλητισμο.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=0eBdqzATpT0&w=320&h=266]


Ιδου και μερικα στιγμιοτυπα με τον θρυλο των αγωνων Steve Millen και το No 75 Nissan 300ZX, στο Monterey. 

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!