H Volvo αυξάνει την παραγωγή της και αλλάζει στρατηγική για τα εργοστάσιά της σε Ευρώπη, Κίνα, ΗΠΑ

Η Volvo παρουσιαζει μια νεα στρατηγικη με στοχο τη βελτιστοποιηση της παραγωγικοτητας στα εργοστασια της σε παγκοσμιο επιπεδο
Καθε εργοστασιο θα επικεντρωθει σε μια απο τις δυο αρχιτεκτονικες, SPA και CMA, στις οποιες θα βασιστουν ολα τα μελλοντικα μοντελα της σουηδικης μαρκας
Στη Ευρωπη, οι Σειρες 60 και 90 θα κατασκευαζονται στη Σουηδια ενω η Σειρα 40 στο εργοστασιο της Volvo στο Βελγιο
Στην Κινα, καθενα απο τα τρια εργοστασια θα κατασκευαζει αποκλειστικα μοντελα μιας και μονο Σειρας
Το εργοστασιο στις ΗΠΑ θα κατασκευαζει μοντελα των Σειρων 60 και 90
Η παρουσιαση της νεας στρατηγικης συμπιπτει με την παρουσιαση του S90 Excellence, μιας νεας, ιδιαιτερα πολυτελους εκδοσης του νεου μεγαλου σενταν της Volvo

Η Volvo Cars ανακοινωνει μια νεα στρατηγικη αναπτυξης, σχετικα με τα ανα τον κοσμο εργοστασια της, με στοχο να καλυψει την ολοενα αυξανομενη ζητηση που παρουσιαζουν τα μοντελα της παγκοσμιως. Η νεα στρατηγικη επικεντρωνεται στο να βελτιστοποιησει την παραγωγικοτητα στα διαφορα εργοστασια της μαρκας, συνδεοντας το καθενα απο αυτα με μια μονο απο τις δυο αρχιτεκτονικες, SPA και CMA, στις οποιες θα βασιστουν ολα τα μελλοντικα μοντελα της. Παραλληλα, δινεται ιδιαιτερη εμφαση στην ανερχομενη ασιατικη αγορα και τα εργοστασια της μαρκας στην Κινα, καθως αναμενεται να παιξουν πολυ σημαντικο ρολο στην επιτευξη πωλησεων εως και 800.000 αυτοκινητων ετησιως, φιλοδοξο στοχο που εχει θεσει η Volvo για το ετος 2020.


Στην Ευρωπη, η Volvo κατασκευαζει τα μοντελα της σε δυο εργοστασια, στη Σουηδια και το Βελγιο. Το εργοστασιο στο Γκετεμποργκ της Σουηδιας θα συνεχισει να κατασκευαζει μοντελα της Σειρας 90 και της Σειρας 60, τα οποια βασιζονται στη SPA (Scalable Product Architecture – Μεταβλητη Αρχιτεκτονικη Προϊοντος), τη νεα αρχιτεκτονικη της Volvo για τα μεσαια και μεγαλα μοντελα της. Το εργοστασιο στη Γανδη του Βελγιου θα επικεντρωθει στη CMA (Compact Modular Architecture – Σπονδυλωτη Compact Αρχιτεκτονικη), την αρχιτεκτονικη των Σουηδων για τα compact μοντελα τους. Απο τη γραμμη παραγωγης του εργοστασιου στη Γανδη θα βγαινουν αποκλειστικα μοντελα της Σειρας 40.


Στην Κινα, η Volvo διαθετει ηδη δυο εργοστασια, με ενα τριτο να βρισκεται υπο κατασκευη. Το καθενα απο τα τρια εργοστασια θα επικεντρωθει σε μια Σειρα. Το εργοστασιο του Ντακινγκ (Daqing) στη Βορεια Κινα θα κατασκευαζει μοντελα της Σειρας 90. Το εργοστασιο στο Τσενγκντου (Chengdu), στη Δυτικη Κινα θα κατασκευαζει αποκλειστικα μοντελα της Σειρας 60 ενω απο τη γραμμη παραγωγης του νεου εργοστασιου στο Λουκιαο (Luqiao), 350 χιλιομετρα νοτια της Σαγκαης, θα βγαινουν μοντελα της Σειρας 40. 


«Με τρια διαφορετικα εργοστασια στην Κινα και την ορθολογικη προσεγγιση, κατασκευης αποκλειστικα μοντελων μιας Σειρας, 40, 60 η 90 σε καθενα απο αυτα, η Volvo αποκτα μια πολυ αποτελεσματικη κατασκευαστικη στρατηγικη που επιτρεπει απροσκοπτη μελλοντικη αναπτυξη σε μια πολλα υποσχομενη και σημαντικη για μας αγορα», δηλωσε ο Χακαν Σαμουελσον, Προεδρος και CEO της Volvo Cars.


Στις Η.Π.Α., τελος, το υπο κατασκευη εργοστασιο στη Νοτια Καρολινα αναμενεται να εχει ολοκληρωθει το 2017. Οπως ηδη προβλεπεται απο τον αρχικο σχεδιασμο, θα επικεντρωθει αποκλειστικα στην κατασκευη μοντελων που βασιζονται στη SPA, ητοι τις Σειρες 60 και 90. 


Ολα τα εργοστασια της Volvo Cars λειτουργουν συμφωνα και τηρουν απαρεγκλιτα το Volvo Car Manufacturing System (VCMS). Προκειται για το βιομηχανικο συστημα παραγωγης και ελεγχου ποιοτητας της Volvo που εξασφαλιζει τα ιδια ποιοτικα standards σε ολα τα εργοστασια της σουηδικης μαρκας.

Οι ανακοινωσεις της Volvo Cars για τη νεα στρατηγικη σχετικα με τα εργοστασια της, συνεπεσαν με την παρουσιαση μιας νεας, ιδιαιτερα πολυτελους εκδοσης για το νεο μεγαλο σενταν της μαρκας. Το S90 Excellence εχει την ιδια φιλοσοφια με την αντιστοιχη εκδοση που παρουσιαστηκε πριν σχεδον ενα χρονο για το XC90. 


Στο S90 Excellence απουσιαζει η θεση του συνοδηγου και εχει αντικατασταθει απο μια κονσολα που επιτρεπει στον επιβατη της πισω, διαγωνια απο τον οδηγο θεσης, ειτε να εργαστει εν κινησει ειτε να ψυχαγωγηθει η να διασκεδασει. Γενικα, το αυτοκινητο απευθυνεται σε επιχειρηματιες η υψηλοβαθμα στελεχη που χρησιμοποιουν οδηγο για τις μετακινησεις τους. Για το λογο αυτο, η υπερτατη πολυτελεια ειναι εμφανης παντου, τοσο στα ακριβα υλικα που χρησιμοποιουνται οσο και στις λυσεις που εχουν υιοθετηθει για να κανουν τη ζωη των δυο επιβατων της πισω θεσης ακομα πιο ανετη και απολαυστικη, προσφεροντας μια μοναδικη εμπειρια πολυτελειας. Χαρακτηριστικα, αναμεσα σε αλλα το S90 Excellence διαθετει μεγαλη πανοραμικη ηλιοροφη, θερμαινομενες και ψυχομενες θεσεις για ποτα, ρυθμιζομενα υποποδια, οπτικοακουστικο συστημα ψυχαγωγιας με μεγαλη οθονη, ενσωματωμενο ψυγειο και κρυσταλλινα ποτηρια του διασημου Σουηδου κατασκευαστη Orrefors.


Η επισημη παρουσιαση του S90 Excellence στο κοινο θα γινει στο τελος της χρονιας, στην εκθεση αυτοκινητου του Γκουανγκζου (Guangzhou), στην Κινα. Η παραγωγη του υπολογιζεται να αρχισει μεσα στο 2017.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!