H Volvo και η Google ενώνουν τις δυνάμεις τους

Οι Σουηδοι θελουν να το περηφανευονται οτι κανουν αλματα προς το μελλον της αυτοκινησης, αλλα δεν αρκει μονο να το λενε. Ετσι, ο premium κατασκευαστης αυτοκινητων, ανακοινωσε οτι εφεξης θα συνεργαζεται με τον διεθνη κολοσσο της τεχνολογιας Google, η οποια αναλαμβανει να αναπτυξει την επομενη γενια του βραβευμενου συστηματος ψυχαγωγιας και πληροφορησης της Volvo. Το συστημα που θα προκυψει, θα εξοπλιζει ολα τα νεα μοντελα Volvo μεσα στα επομενα δυο χρονια. Βασισμενο σε πλατφορμα Android, το συστημα θα προσφερει συνδεσιμοτητα και προσβαση σε πληρη σειρα εφαρμογων και υπηρεσιων.

Η συμπραξη των δυο εταιρειων υποσχεται να φερει την επανασταση στον τροπο που οι ιδιοκτητες των Volvo ερχονται σε επαφη και αλληλεπιδρουν με τα αυτοκινητα τους. Η… ατελειωτη λιστα δημοφιλων Android εφαρμογων -που εχουν αναπτυχθει απο την Google, τη Volvo η ανεξαρτητους προγραμματιστες- θα προσφερει, εκτος των αλλων, υπηρεσιες διασυνδεσης και προγνωσης μεσα και γυρω απο το αυτοκινητο.


Ο Ανωτερος Αντιπροεδρος Ερευνας και Εξελιξης της Volvo Cars, Henrik Green ειναι αρκετα ικανοποιημενος απο αυτη τη συμπραξη: «Η συνεργασια με την Google αντιπροσωπευει για εμας ενα σημαντικο στρατηγικο βημα. Η πλατφορμα και οι υπηρεσιες της Google θα εμπλουτισουν την εμπειρια του χρηστη, δινοντας περισσοτερες επιλογες προσωποποιησης, ενω το Android θα προσφερει αυξημενη ευελιξια οσον αφορα τις δυνατοτητες περαιτερω αναπτυξης».

Η συνεργασια της Volvo με την Google αντανακλα μια συγκλιση που βρισκεται σε εξελιξη, αναμεσα στις εταιρειες αυτοκινητου και σε αυτες της τεχνολογιας, καθως τα αυτοκινητα γινονται ολο και πιο “διασυνδεδεμενα”. Η Volvo πιστευει οτι οι εξυπνες συμπραξεις ειναι το μελλον για τη βιομηχανια αυτοκινητου. Χρησιμοποιωντας το Android ως το βασικο λειτουργικο συστημα, θα πετυχει αυξηση της ταχυτητας και της ευελιξιας στην αναπτυξη νεων λυσεων και θα προσφερει στους πελατες της τη δυνατοτητα να προσωποποιησουν τη διασυνδεδεμενη τους εμπειρια μεσα στο αυτοκινητο.


«Ειμαστε ενθουσιασμενοι που θα συνεργαστουμε με τη Volvo για να φερουμε το Android στην επομενη γενια των διασυνδεδεμενων αυτοκινητων της», λεει ο Patrick Brady, Αντιπροεδρος Μηχανικης Android της Google. «Αυτη η συνεργασια μας δινει την ευκαιρια να προσφερουμε μια πιο απροσκοπτη εμπειρια στους οδηγους των Volvo, μεσω μιας πλατφορμας ψυχαγωγιας και ενημερωσης με πληρεις δυνατοτητες και μια μεγαλη γκαμα απο εφαρμογες Android και υπηρεσιες Google».

«Η ελευση του Android μας δινει τη δυνατοτητα να επωφεληθουμε απο ενα πλουσιο οικοσυστημα, διατηρωντας παραλληλα το εμβληματικο interface που παρεχει στο χρηστη η Volvo. Θα προσφερουμε εκατονταδες δημοφιλων εφαρμογων και την καλυτερη εμπειρια ενσωματωσης σε αυτο το ευρυ διασυνδεδεμενο περιβαλλον», συμπληρωνει o H. Green. 


Η Volvo συνεργαζεται με την Google και σε ακομη ενα πεδιο: Την αναβαθμιση των τελευταιων μοντελων Volvo με την προσθηκη του Google Local Search, μιας εφαρμογης που βασιζεται στη γεωγραφικη θεση. Η εν λογω υπηρεσια θα διατεθει στους πελατες μεσω αναβαθμισης του συστηματος Sensus Navigation.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!