H Volvo βάζει στόχο μηδέν θανάτους από τροχαία!

Η \”ειδηση\” θα μπορουσε να ειναι οτι το νεο Volvo XC90 πετυχε την απολυτη επιδοση (5 αστερια- 100% !!!) στα crash tests του Euro NCAP. Ομως, το \”ζουμι\”, ισως να ειναι το σχεδιο της Volvo για το μελλον. Γιατι, οι Σουηδοι λενε οτι η  επιτυχια του Νεου XC90 στις δοκιμες του Euro NCAP αποτελει ενα ακομα βημα στην υλοποιηση του μεγαλεπηβολου προγραμματος Vision 2020 (Οραμα 2020) που εχει εξαγγειλει η σουηδικη μαρκα. Συμφωνα με αυτο, μεχρι το 2020 η Volvo Cars θα εχει εξελιξει ολες τις απαραιτητες τεχνολογιες ασφαλειας ωστε να μην υπαρχει απωλεια ζωης η σοβαρος τραυματισμος σε ενα καινουργιο Volvo!


Αλλα, ας δουμε πως το Νεο Volvo XC90 εκλεψε την παρασταση στις προσφατες δοκιμες προσκρουσης του Euro NCAP, του ανεξαρτητου ευρωπαϊκου οργανισμου δοκιμων για τα νεα αυτοκινητα. Το ολοκαινουριο 5/7θεσιο σουηδικο SUV εγινε το πρωτο αυτοκινητο στον κοσμο που σημειωνει την απολυτη επιδοση (100%) στην αναθεωρημενη, αυστηροτερη διαδικασια αξιολογησης των συστηματων επειγουσας αυτονομης πεδησης η – οπως ειναι ευρεως πιο γνωστα – αυτονομου φρεναρισματος πανικου. Παραλληλα, σημειωσε συνολικα μια εξαιρετικη επιδοση στις τεσσερις υποκατηγοριες (προστασια ενηλικων επιβατων, προστασια παιδιων επιβατων, προστασια πεζων και επικουρικα συστηματα ασφαλειας) στις οποιες απο το 2009 ο Euro NCAP αξιολογει τα νεα μοντελα, κατακτωντας με περισσεια ανεση τα 5 αστερια, που αποτελουν την ανωτερη δυνατη διακριση.


Αναλυτικοτερα, το Νεο Volvo XC90 ελαβε βαθμολογια 97% στην προστασια ενηλικων επιβατων, 87% στην προστασια παιδιων επιβατων, 72% στην προστασια πεζων και 100% στα επικουρικα συστηματα ασφαλειας, στα οποια υπαγεται το City Safety, το σχετικο συστημα της Volvo.


Το City Safety, το συστημα της Volvo για αυτονομη πεδηση για αποφυγη συγκρουσεων με προπορευομενα οχηματα σε συγκεκριμενο ευρος ταχυτητων, ανηκει στο βασικο εξοπλισμο ολων των νεων μοντελων της σουηδικης μαρκας τα τελευταια πεντε χρονια, ητοι τα S60, V60, V60 Cross Country, V40, V40 Cross Country, XC60 και XC90. Μαλιστα, στο Νεο XC90 το City Safety λειτουργει σε ολο το ευρος ταχυτητων και οχι μονο για ταχυτητα μεχρι τα 50 χλμ/ωρα. Επιπροσθετα, ειδικα στο Νεο XC90 το City Safety περιλαμβανει και ανιχνευση πεζων και ποδηλατων με αυτοματη πεδηση, με λειτουργια σε καθε συνθηκη φωτισμου, ακομα και το βραδυ. Ειναι δε τετοια η πρωτοπορια της Volvo στα συστηματα ασφαλειας, που συστηματα οπως το προαναφερθεν δεν εχουν συμπεριληφθει ακομα, ως κριτηριο αξιολογησης, στις δοκιμες του Euro NCAP!


Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!