Tο MINI John Cooper Works παραμένει στον θρόνο του, ως το πιο σπορ μικρό

Στην ψηφοφορια των αναγνωστων που διοργανωνει το περιοδικο “sport auto”, το MINI John Cooper Works υπερασπιζεται τον τιτλο του στην καταταξη εισαγομενων μικρων 
αυτοκινητων.

Στο δρομο, το MINI John Cooper Works κινειται παντα στην ιδανικη γραμμη, ενω στην ψηφοφορια αναγνωστων του περιοδικου “sport auto” κατεχει την υψηλοτερη θεση στο βαθρο των νικητων. Οπως και περσι, ο κορυφαιος αθλητης της οικογενειας της Βρετανικης premium μαρκας κατεκτησε την πρωτη θεση στην καταταξη για «τα πιο σπορ αυτοκινητα του 2016» στην κατηγορια εισαγομενων μικρων οχηματων. Συγκεντρωνοντας το 28,2% των ψηφων, αφησε πολυ πισω τους ανταγωνιστες του. Η τελευταια εκδοση του MINI John Cooper Works (καταναλωση μικτου κυκλου: 6,3 l/100 km, εκπομπες CO2 στο μικτο κυκλο: 147 g/km) παραμενει στον κυκλο των μοντελων που συνεχιζουν να ενθουσιαζουν τους εραστες της σπορ και δυναμικης οδηγησης.

Οι αναγνωστες του “sport auto” ψηφιζουν για τα αγαπημενα τους αυτοκινητα στους τομεις επιδοσεων και οδηγικης εμπειριας απο το 1980. Φετος, ειχαν τη δυνατοτητα να επιλεξουν απο 235 τρεχοντα μοντελα σε 25 κατηγοριες για αυτοκινητα μαζικης παραγωγης αλλα και βελτιωμενες εκδοσεις (tuning). Εξαλλου, απο το 2015 προστεθηκε η κατηγορια σπορ μοντελων εισαγωγης απο κατασκευαστες μαζικης παραγωγης. Η συγκομιδη ηταν 16.953 ψηφοι.

Το MINI John Cooper Works οφειλει το απαραμιλλο σπορ ταπεραμεντο του στον ισχυροτερο κινητηρα που εχει τοποθετηθει ποτε σε μοντελο της μαρκας. Ο διλιτρος 4-κυλινδρος, με ειδικα προσαρμοσμενη τεχνολογια MINI TwinPower Turbo, αποδιδει μεγιστη ισχυ 170 kW/231 hp και προσφερει ενα αρμονικο πακετο διασκεδαστικης οδηγησης σε συνδυασμο με σπορ αναρτηση, Αεροδυναμικο Κιτ  John Cooper Works και χαρακτηριστικη σχεδιαση του cockpit. Η επιταχυνση 0 – 100 km/h στο MINI John Cooper Works ολοκληρωνεται σε 6,3 δευτ. Με το προαιρετικο 6-αρι κιβωτιο Steptronic ο αντιστοιχος χρονος ειναι μολις 6,1 δευτερολεπτα.

Η νεα εκδοση του κορυφαιου MINI αναβαθμιζει την παραδοσιακη σχεση μεταξυ MINI και John Cooper Works, κατι που προαγει τη μοναδικη αισθηση go-kart του ΜΙΝΙ σε αγωνιστικα επιπεδα. Παραλληλα με την εξαιρετικα σπορ 3θυρη εκδοση, το νεο MINI John Cooper Works Cabrio εχει προχωρησει στην πρωτη σειρα της γραμμης εκκινησης. Και το τριτο μελος της νεας γκαμας John Cooper Works ηδη περιμενει στο pit-lane. Με ενα ευελικτο εσωτερικο και στανταρ ALL4 all-wheel drive, το MINI John Cooper Works Clubman, που εκανε την πρεμιερα του στην εκθεση Mondial de l’Automobile 2016 στο Παρισι, λανσαρει το διασημο αγωνιστικο παθος και στην premium compact κατηγορια.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!