To 2016 έρχονται οι αγώνες αυτόνομων αυτοκινήτων!

Αν ησουν απο αυτους που πανηγυριζαν οταν το Audi RS7 χωρις οδηγο εσπαγε το ρεκορ της πιστας FAST Parcmoto, κοντα στη Βαρκελωνη, ισως να το ξανασκεφτεις. Γιατι, σε λιγοτερο απο εναν χρονο, θα δεις την εναρξη των πρωτων αγωνων ταχυτητας με αυτοκινητα χωρις οδηγους.

Συμφωνα με το περιοδικο Autocar, το νεο πρωταθλημα αγωνων, το οποιο θα ονοαζεται Roborace, θα ξεκινησει το 2016, αρχικα ως \”υποστηρικτικο\”, η συμπληρωματικο στο πρωταθλημα της Formula E. Τα αυτοκινητα του Roborace, οπως καταλαβαινεις, δεν θα εχουν οδηγους και θα τρεχουν στις ιδιες πιστες και τις ιδιες ημερες με τους αγωνες της Formula E.
Στην πρωτη σεζον του πρωταθληματος θα συμμετεχουν 10 ομαδες, η μια εκ των οποιων θα ειναι rowd-sourced και community-funded, που θα χρησιμοποιησει applications απο ανεξαρτητους κατασκευαστες τεχνολογιας.

\”Το Roborace\” ειναι μια ανοιχτη προκληση στις πιο καινοτομες επιστημονικες και επικεντρωμενες στην τεχνολογια εταιρειες του πλανητη. Ειναι πολυ ενθαρρυντικο το να δημιουργουμε μια πλατφορμα ωστε να μας δειξουν για το τι ειναι ικανοι, ειπε ο  aid Alejandro Agag, CEO της Formula E.
Το ερωτημα, βεβαια, ειναι εμεις γιατι να το δουμε; Χωρις το ανθρωπινο στοιχειο, χωρις τον ανταγωνισμο των προσωπικοτητων πισω απο το τιμονι, το ενδιαφερον ειναι ελαχιστο…

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!