To VW e-Golf σάρωσε το EKO Mobility Rally

Πανηγυρισμοι σε… γαλανολευκο φοντο για τη Volkswagen. Το e-Golf, θριαμβευσε για δευτερη συνεχη χρονια στο \”Hi-Tech EKO Mobility Rally 2019\”, τον αγωνα αποκλειστικα ηλεκτρικων αυτοκινητων, που εγινε στην Αττικη. Η επιτυχια για το ηλεκτρικο μοντελο της Volkswagen, ηταν διπλη, καθως η επισημη συμμετοχη της Kosmocar στον αγωνα, κατεκτησε την 1η θεση τοσο στη γενικη καταταξη οσο και στις δυο επιμερους κατηγοριες, αυτες της καταναλωσης ενεργειας και της regularity, κατι που συμβαινει για πρωτη φορα στη δωδεκαετη ιστορια του θεσμου!
Τα δυο Volkswagen e-Golf που συμμετειχαν στον αγωνα


Ο ιδιαιτερα σημαντικος αγωνας, που τελει υπο την αιγιδα της FIA και περιλαμβανεται στο επισημο καλενταρι του FIA E-Rally Regularity Cup, διοργανωθηκε απο το Ελληνικο Ινστιτουτο Ηλεκτροκινητων Οχηματων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.), το περασμενο Σαββατοκυριακο (4-5 Μαϊου), στην Αττικη. Η εκκινηση δοθηκε το Σαββατο το μεσημερι απο την Πλατεια Κοτζια, στο κεντρο της Αθηνας, με τα πληρωματα να διανυουν συνολικη αποσταση σχεδον 330 χιλιομετρων, κατανεμημενη σε 4 σκελη, πριν την καρο σημαια του τερματισμου και παλι στην Πλατεια Κοτζια, το απογευμα της Κυριακης.
Ο Adrien Da Cunha Belves, με τον Alex Stricher και το ηλεκτρικο Volkswagen με το οποιο αναδειχθηκαν νικητες

Το e-Golf, με πληρωμα τους Alex Stricher και Adrien Da Cunha Belves, πετυχε κατι μοναδικο στην ιστορια του αγωνα, που εφετος ειχε συμμετοχη αποκλειστικα ηλεκτρικων μοντελων. Κατεκτησε την 1η θεση τοσο στο σκελος της καταναλωσης ενεργειας οσο και σε αυτο της regularity.  Μαλιστα, ενα δευτερο e-Golf, με πληρωμα τους Θωμα Παπαπασχο και Γιαννη Χαρπιδη, νικητες του περσινου αγωνα, κατεκτησε τη 2η θεση στο σκελος καταναλωσης ενεργειας του αγωνα, αποδεικνυοντας την εξαιρετικη ενεργειακη αποδοση του e-Golf.
Ο Γιαννης Χαρπιδης και ο Θωμας Παπαπασχος εχουν μολις παραλαβει το επαθλο τους απο τον Carlos Funes

Σημαντικη παραμετρος του αγωνα ειναι το γεγονος οτι γενικοτερα, το μοντελο της Volkswagen δεν αντιμετωπισε το παραμικρο προβλημα, με την Kosmocar να σημειωνει με εμφαση πως αυτο αποδεικνυει οχι μονο τη βελτιστη εκμεταλλευση ηλεκτρικης ενεργειας που το χαρακτηριζει, αλλα και την αξιοπιστια του κατω απο ιδιαιτερα απαιτητικες συνθηκες.
Οι Adrien Da Cunha Belves, Carlos Funes και Alex Stricher

Την απονομη στο πληρωμα απο τη Γαλλια εκανε ο Technical Delegate της FIA, Carlos Funes, ο οποιος ηρθε στη χωρα μας εκπροσωπωντας τη διεθνη ομοσπονδια. Σε δηλωσεις του λιγο μετα την απονομη, ο 39χρονος Γαλλος οδηγος, που αξιζει να σημειωθει στο παλμαρε του εχει και τη νικη στο eRally Monte-Carlo 2018, τονισε: «το εργο μας ηταν μαλλον ευκολο καθως ειχαμε στη διαθεση μας ενα μοντελο που φημιζεται για την ενεργειακη του αποδοση και την ευκολια οδηγησης. Δεν αντιμετωπισαμε κανενα προβλημα, ειχαμε την ανεση να το οδηγησουμε τοσο στο Eco οσο και στο Normal Mode, γιατι πανω απ’ ολα μας ενδιεφερε να ευχαριστηθουμε τον αγωνα! Η τιμη των 11,1kWh/100χλμ. που πετυχαμε ως ενεργειακη καταναλωση, αποδεικνυει οτι θα μπορουσαμε να ξεπερασουμε σχετικα ευκολα την επισημη αυτονομια των 300 χιλιομετρων που δινει η Volkswagen. Ευχαριστουμε την Kosmocar και τους οργανωτες για τη συνεργασια και τη φιλοξενια, ειναι πολυ ωραιο να διαπιστωνουμε οτι και στην Ελλαδα υπαρχει αυξανομενο ενδιαφερον για την ηλεκτροκινηση».

Σε συντομο χαιρετισμο του, κατα την τελετη απονομης των επαθλων, ο κ. Παντελης Καλογερακος, προεδρος του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο., τονισε «ποσο σημαντικο γεγονος αποτελει για την Ελλαδα η διοργανωση αυτου του αγωνα, ο οποιος μαλιστα περιλαμβανεται στο επισημο προγραμμα της FIA, σε μια προσπαθεια του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. να ενημερωσει αλλα και να εξοικειωσει κατα καποιο τροπο το ελληνικο κοινο σχετικα με την ηλεκτροκινηση, τη νεα τεχνολογικη πραγματικοτητα που ειναι προ των πυλων, οσον αφορα τις μετακινησεις μας στο οχι μακρινο μελλον».

Το Hi-Tech EKO Mobility Rally 2019 ειχε πολυ ενδιαφερον απο αποψη συμμετοχων, καθως συγκεντρωσε γνωστα πληρωματα απο το εξωτερικο, με διεθνεις περγαμηνες. Αναμεσα τους, οι Γαλλοι παγκοσμιοι πρωταθλητες του FIA World New Energy Championship για το 2018, Didier Malga και Anne Bonnel με Tesla Model 3 και οι Kofler – Olivoni και Guerrini – Calchetti με δυο Audi e-tron. Συνολικα, τη σημαια εκκινησης ειδαν 13 ηλεκτρικα (BEV) οχηματα, αναμεσα τους μια Jaguar I-Pace, ενα Nissan Leaf, τρεις BMW i3 με range extender και δυο Zhidou D2S.

Στον εφετινο αγωνα συμμετειχε ενα ακομα e-Golf, με πληρωμα τους Δημητρη Λιτσιο και Νικο Σιωμο, με υποστηριξη απο τη Volkswagen Ιωαννιδης, εκπροσωπωντας το Δημο Κοζανης.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!