Από 13.940 ευρώ το νέο Citroen C4

  Mε τις τιμες να ξεκινουν απο τις 13.940 ευρω (με αποσυρση), για την εκδοση με τον υπερτροφοδοτουμενο κινητηρα PureTech 110 κανει το \”ντεμπουτο\” του στην ελληνικη αγορα το νεο Citroen C4.   

Με το ΝΕΟ CITROËN C4, η Γαλλικη εταιρεια συνεχιζει τη δυναμικη της πορεια σε μια ιδιαιτερα σημαντικη κατηγορια. Εχοντας εδραιωσει τη θεση του στην αγορα, το CITROËN C4, αποτελεσε σημειο αναφορας χαρη στον απολυτα ολοκληρωμενο χαρακτηρα του. Το νεο CITROËN C4, εφοδιασμενο με μια σειρα νεων τεχνολογικων χαρακτηριστικων και βελτιωσεων σε καθε επιπεδο, ξεκινα την πορεια του καλυτερο απο ποτε!

ποιοτητα και εργονομια

Κατω απο το αμαξωμα με τα νεα εμπροσθια φωτιστικα σωματα που ενσωματωνουν στοιχεια LED και τα νεα, 3D-effect πισω φωτα, που αποτελουν σημα κατατεθεν της μαρκας, το νεο CITROËN C4 αποκαλυπτει ενα νεο πιο δυναμικο, λειτουργικο και απολυτα ποιοτικο εσωτερικο. Κεντρικο σημειο αποτελει η νεα οθονη αφης 7 ιντσων μεσω της οποιας ο οδηγος εκτος των αλλων μπορει να ελεγξει μια σειρα λειτουργιων οπως π.χ. το ηχοσυστημα, τον υπολογιστη ταξιδιου και το συστημα πλοηγησης. Η συγκεκριμενη επιλογη παρεχει σημαντικα εργονομικα οφελη με ανετο και ταχυτατο ελεγχο των λειτουργιων. Η απλοποιηση του ελεγχου και η ελαχιστοποιηση του αριθμου των διακοπτων με σαφη οφελη οσον αφορα την αισθητικη, αλλα και την ποιοτητα ειναι επιπλεον θετικα στοιχεια που προσφερει η συγκεκριμενη σχεδιαστικη επιλογη.

Η βελτιωμενη εργονομια ερχεται να προστεθει στην εξαιρετικη εκμεταλλευση των εσωτερικων χωρων που χαρη και στο μεταξονιο των 2,61μ. εξασφαλιζει πλουσιους χωρους για τους επιβατες και τον κορυφαιο χωρο για τις αποσκευες  (408 λιτρα).     
 
ανεση και  τεχνολογια

Η παραδοση των Γαλλων στο σχεδιασμο αναρτησεων που συνδυαζουν τα υψηλα επιπεδα προσφυσης με την αξεπεραστη ανεση και ποιοτητα κυλισης βρισκει τον καλυτερο εκφραστη της με το νεο CITROËN C4. Οι νεες ρυθμισεις, σε συνδυασμο με την ακομα καλυτερη ηχομονωση ανεβαζουν την παρεχομενη ανεση σε νεα επιπεδα, εναν τομεα στον οποιο ανεκαθεν το C4 αποτελουσε το σημειο αναφορας στην κατηγορια του. Παραλληλα αυτες οι τροποποιησεις ειχαν σαν αποτελεσμα το βελτιωμενο ελεγχο του αμαξωματος και την μεγαλυτερη ακριβεια στους χειρισμους, στοιχεια που σε συνδυασμο με τα ηλεκτρονικα βοηθηματα (ESP με intelligent traction control, Brake Assist και ηλεκτρονικο κατανεμητη πεδησης, συστημα προειδοποιησης ακουσιας παρεκκλισης πορειας, συστημα ελεγχου τυφλης γωνιας) προσδιδουν κορυφαια χαρακτηριστικα ενεργητικης ασφαλειας. Ιδιαιτερα το Intelligent Traction Control σε συνθηκες μειωμενης προσφυσης παρακαμπτει τη λειτουργια του συστηματος ολισθησης τροχων (ASR) μεταφεροντας τη δυναμη του κινητηρα στον τροχο με την καλυτερη προσφυση.

Η χρηση ηχομονωτικων υλικων οσο πιο κοντα στην πηγη των θορυβων, η τοποθετηση ειδικων ηχομονωτικων φιλμ στις γυαλινες επιφανειες και αποσβεστηρων στο χωρο του κινητηρα εχει σαν αποτελεσμα το πληρες φιλτραρισμα των ενοχλητικων ηχων απο την καμπινα των επιβατων, ενω τα ανετα καθισματα που προαιρετικα διαθετουν λειτουργια μασαζ δημιουργουν το τελειο περιβαλλον για την καλυψη μεγαλων αποστασεων.

κινητηρες

 Το νεο CITROËN C4 ειναι διαθεσιμο με μια πληρη γκαμα συγχρονων αποδοτικων κινητηρων βενζινης και πετρελαιου που συνδυαζονται με χειροκινητα και αυτοματα κιβωτια ταχυτητων. Εχοντας κατακτησει ηγετικη θεση στους κινητηρες Diesel η Citroen κανει εξισου δυναμικη παρουσια στους κινητηρες βενζινης με τα νεα υπερτροφοδοτουμενα συνολα της οικογενειας PureTech. Προκειται για 3κυλινδρα συνολα χωρητικοτητας 1.2 λιτρων που μεσω λυσεων υψηλης τεχνολογιας παρεχουν υψηλη αποδοση με εξαιρετικα χαμηλη καταναλωση.  Οι νεοι κινητηρες ειναι διαθεσιμοι σε δυο εκδοσεις με αποδοση 110 και 130 ιππους με μεση καταναλωση μολις 4,7λιτρα/100χλμ.

 Ειδικοτερα η εκδοση με τους 130 ιππους συνεργαζεται με ενα νεο 6ταχυτο αυτοματο κιβωτιο με μετατροπεα ροπης που προσφερει 40% ταχυτερες αλλαγες χαρη στη λειτουργια ‘Quick Shift’ που συγχρονιζει τις στροφες του κινητηρα και του κιβωτιου. Παραλληλα η χρηση ενος συμπαγους διαστασεων μετατροπεα ροπης επιτρεπει την ομαλοτερη λειτουργια, την ταχυτερη εκκινηση και το «φρεναρισμα» μεσω του κινητηρα.

Ο νεας σχεδιασης μετατροπεας ροπης σε συνδυασμο με τη μειωση των εσωτερικων τριβων του κιβωτιου  διατηρησαν στο ελαχιστο (μολις 0,2λιτρα/100χλμ) την αυξηση της μεσης καταναλωσης σε σχεση με το χειροκινητο κιβωτιο.

Σε επιπεδο πετρελαιοκινητηρων το νεο CITROËN C4 εφοδιαζετε με τους κινητηρες HDi και e-HDi με το μικρο-υβριδικο συστημα που εχουν ξεχωρισει για την αποδοση (230Nm ροπης), την οικονομια καυσιμου, αλλα και την αθορυβη και χωρις κραδασμους λειτουργια. Η καταναλωση του 1.6HDi ειναι 4,1λιτρα/100χλμ., ενω εφοδιασμενο με τον 1.6 e-HDi το νεο C4 καταναλωνει μολις 3,8λιτρα/100χλμ. και απαλλασσεται απο την καταβολη τελων κυκλοφοριας.

Στο αμεσο μελλον το νεο μοντελο θα ειναι διαθεσιμο και με τους νεους κινητηρες BlueHDi, που βασιζονται στους κινητηρες HDi εχοντας δεχθει μια σειρα βελτιωσεων οι οποιες οδηγουν σε ακομα μεγαλυτερη αποδοση, χαμηλοτερη καταναλωση και ρυπους. Οι νεοι κινητηρες θα ειναι διαθεσιμοι σε δυο εκδοσεις χωρητικοτητας 1.6 λιτρων αποδοσης 100 και 120 ιππων με καταναλωση μολις 3,3 και 3,6λιτρα/100χλμ αντιστοιχα και εκπομπες CO2 86-99γρμ/χλμ, στοιχειο που εξασφαλιζει σε καθε περιπτωση μηδενικα τελη κυκλοφοριας.

 προσιτο

Το νεο CITROËN C4 ειναι διαθεσιμο με μια ευρεια γκαμα κινητηρων βενζινης και πετρελαιου καθως και μια σειρα εκδοσεων απο πλευρας εξοπλισμου. Κοινος παρανομαστης σε καθε περιπτωση το πληρες πακετο βασικου εξοπλισμου που περιλαμβανει ESP με Hill Assist, Brake Assist και εξυπνο συστημα προσφυσης, 6 αεροσακους, συστημα ελεγχου πιεσης ελαστικων, συστημα κλιματισμου, cruise control με speed limiter, καθως βεβαιως και ηλεκτρικα παραθυρα – καθρεπτες. Εχοντας ξεχωρισει στο παρελθον τοσο για τον ολοκληρωμενο χαρακτηρα του, οσο και το εξαιρετικο value for money, το νεο CITROËN C4 ακολουθει ακριβως την ιδια φιλοσοφια οντας πιο προσιτο απο ποτε, με τις τιμες να ξεκινουν απο τις 13.940ευρω (με αποσυρση) με τον υπερτροφοδοτουμενο κινητηρα PureTech 110.   

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!