Ασφάλεια και πολυτέλεια 5 Αστέρων για το νέο Opel Astra

•    Το νεο Astra με τα συστηματα ασφαλειας που ειναι εξοπλισμενο δεν σε αφηνει να κανεις λαθος προειδοποιωντας η ακομα και φρεναρωντας, προφυλασσωντας το νεο σου καμαρι…

Το Euro NCAP επιβεβαιωσε την αξιοπιστια της συνολικης ασφαλειας του Opel Astra. Στην τελευταια αξιολογηση που δημοσιευτηκε σημερα, το Euro NCAP βαθμολογησε το νεο Astra με πεντε αστερια. Το νεο, συμπαγες πενταθυρο hatchback της Opel πετυχε υψηλα σκορ σε ολες τις κατηγοριες που αξιολογηθηκε – προστασια ενηλικων επιβατων, προστασια παιδιων, προστασια πεζων και συστηματα υποστηριξης ασφαλειας.

Στοχος της Opel για την ασφαλεια των επιβατικων και ελαφρα επαγγελματικων οχηματων της ειναι η βελτιστοποιημενη προστασια σε πραγματικες συνθηκες κυκλοφοριας και στις συγκρουσεις. Μη αποτελωντας εξαιρεση, τo νεο Astra βασιζεται στην ενιαια φιλοσοφια συστηματων ενεργητικης και παθητικης ασφαλειας.
Η σταθερη καμπινα επιβατων ειναι σχεδιασμενη ωστε να υφισταται τη μικροτερη δυνατη παραμορφωση προσφεροντας το μεγιστο χωρο επιβιωσης σε μια συγκρουση. Για την αντιμετωπιση της ενεργειας κρουσης που απελευθερωνεται σε μια συγκρουση, το εμπρος, το πισω και τα πλαϊνα τμηματα της καμπινας περιβαλλονται απο ζωνες απορροφησης ενεργειας και ελεγχομενης παραμορφωσης.

Μεσα στην καμπινα επιβατων, το νεο Astra υιοθετει μια ‘τριμερη’ φιλοσοφια για το στανταρ συστημα αεροσακων που αποτελειται απο εμπροσθιους αεροσακους για οδηγο και συνοδηγο, πλευρικους αεροσακους προστασιας θωρακα / λεκανης και αεροσακους οροφης πληρους μηκους στην πρωτη και δευτερη σειρα καθισματων. Σε συνδυασμο με προηγμενα συστηματα εμπρος ασφαλειας που περιλαμβανουν ζωνες ασφαλειας αυτοματης αναδιπλωσης με προεντατηρες, περιοριστες φορτιου και πλαισια αντιβυθισης ενσωματωμενα στα καθισματα, το νεο Astra διασφαλιζει μεγιστη προστασια στους επιβατες και μειωνει την πιθανοτητα ατυχηματος.
Τα υψηλα προτυπα προστασιας ενηλικων επιβατων, παιδιων και πεζων του νεου Astra συμπληρωνονται απο προηγμενα συστηματα ενεργητικης ασφαλειας και λειτουργιες υποστηριξης οδηγου.


Η Προειδοποιηση Αλλαγης Λωριδας Οχηματος (Lane Departure Warning), με Συστημα Διατηρησης Λωριδας Κυκλοφοριας (Lane Keep Assist) οχι μονο προειδοποιει τον οδηγο, αλλα εφαρμοζει και αυτοματη διορθωση διευθυνσης εαν ο οδηγος βγει τυχαια απο τη λωριδα του. Οι εμπροσθιες συγκρουσεις μπορουν να αποφευχθουν η να μετριαστουν σε σφοδροτητα χαρη στο Αυτοματοποιημενο Φρεναρισμα Εκτακτης Αναγκης (Automated Emergency Braking), την Ενσωματωμενη Υποστηριξη Πεδησης (Integrated Brake Assist), το Συστημα Αναγνωρισης Επικειμενης Συγκρουσης (Forward Collision Alert) και την Ενδειξη Αποστασης Προπορευομενου Οχηματος (Following Distance Indication). Το συστημα προειδοποιησης συγκρουσης εχει βελτιστοποιηθει με μια σειρα κοκκινων φλας LED, που προβαλλονται στο παρμπριζ, στο πεδιο ορατοτητας του οδηγου εαν η αποσταση απο το προπορευομενο οχημα μειωνεται και επικειται συγκρουση.

Τα δεδομενα αυτων των συστηματων συγκεντρωνει η mono camera του νεου Astra, που βρισκεται στο πανω τμημα του παρμπριζ. Το νεο Astra ειναι το πρωτο συμπαγες αυτοκινητο με mono camera απο κατασκευαστη μαζικης παραγωγης και ειναι επισης το πρωτο Opel που προσφερει υποβοηθουμενη πεδηση με βαση δεδομενα που λαμβανονται μονο απο την camera.


Τα συστηματα ενεργητικης ασφαλειας και υποστηριξης οδηγου του νεου Astra ολοκληρωνονται απο την Προειδοποιηση Πλαϊνου Τυφλου Σημειου (Side Blind Spot Alert) (που χρησιμοποιει τους αισθητηρες υπερηχων του συστηματος Park Assist για να προειδοποιησει σχετικα με κρυφους κινδυνους κατα την αλλαγη λωριδων, στις προσπερασεις η στις στροφες) και IntelliLux LED® matrix light. Αυτη η προηγμενη τεχνολογια φωτισμου προσαρμοζεται αυτοματα στις τρεχουσες συνθηκες κυκλοφοριας και παντα προσφερει τον καλυτερο δυνατο φωτισμο.
Εκτος απο τον οδηγο, τους επιβατες και τους αλλους χρηστες των δρομων, το νεο Astra προσφερει επισης “πενταστερη” προστασια στην τσεπη του οδηγου και την αδεια οδηγησης. Το συστημα Traffic Sign Assist παρακολουθει συνεχως τα δεδομενα της mono camera και τα συγκρινει με τις πληροφοριες απο το ενσωματωμενο συστημα πλοηγησης του Navi 900 Intellilink infotainment. Στη συνεχεια, ορια ταχυτητας προβαλλονται στο ταμπλο, μειωνοντας τον κινδυνο προστιμων απο υπερβαση οριων ταχυτητας.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!