Διπλή νίκη για τη Nissan στο SUPER GT της Okayama

Εχοντας μετρησει στο παρελθον δυο συνεχομενες  νικες στα πρωταθληματα  του Super GT, ετσι και τωρα το διδυμο των  Tsugio Matsuda και Ronnie Quintarelli θριαμβευσε στον εναρκτηριο  γυρο του πρωταθληματος για το 2016 στην πιστα της Okayama, στην Ιαπωνια.

Συγκεκριμενα, το Νο.1 MOTUL AUTECH GT-R πηρε τη μεγιστη βαθμολογια και κατελαβε την πρωτη θεση, ενω το No.46 S Road CRAFTSPORTS GT-R με πληρωμα τον βετερανο Satoshi Motoyama και τον Katsumasa Chiyo, περσινο πρωταθλητη του Blancpain Endurance Series, ηρθε τριτο, “φερνοντας” με αυτον τον τροπο 2 GT-R στο βαθρο! 

Ξεκινωντας στην τριτη θεση, ο Quintarelli  περασε στη δευτερη, μειωνοντας τη διαφορα απο τον πρωτο στο 0,3 του δευτερολεπτου, απο τον 20ο γυρο.  Η μεγαλη στιγμη ηρθε στον 28ο γυρο οπου με ενα τολμηρο περασμα στην φουρκετα καταφερε να παρει τα “ηνια” του αγωνα.

Οντας σε αποσταση αναπνοης απο τα δεξια του προπορευομενου Lexus, ο Ιταλος πηρε το προβαδισμα οταν ο αντιπαλος βγηκε στα pits στον 35ο γυρο. Τρεις γυρους αργοτερα και με μια απιστευτα συγχρονισμενη δουλεια απο την ομαδα της NISMO στα pits, o  Tsugio Matsuda  βρεθηκε πισω απο το τιμονι του Νο.1,  εχοντας το προβαδισμα.

Απο εκεινο το σημειο, βρεθηκε πρωτος μεχρι και την καρο σημαια,  κερδιζοντας  το  τριτο συνεχομενο πρωταθλημα (μαζι με τον Ronnie Quintarelli), με τον καλυτερο δυνατο τροπο.

Παρα το γεγονος οτι το Νο.1 GT-R πηρε τη νικη, ολα τα ματια των θεατων  ηταν στραμμενα στο No.46 GT-R και το ανερχομενο αστερι των αγωνων, τον Katsumasa Chiyo. Αν και ο συγκεκριμενος αγωνας  ηταν ο πρωτος του στο GT500, στα επισημα προκριματικα καταφερε να καταγραψει τον  καλυτερο χρονο του πρωτου προκριματικου γυρου.

Η εκκινηση για το No.46 GT-R εγινε με τον βετερανο Satoshi Motoyama πισω απο το τιμονι, διατηρωντας την πρωτη θεση μεχρι και την εξοδο στα pits στον 35ο γυρο. Εκει παρεδωσε το αυτοκινητο στον Chiyo, οπου στον 52ο γυρο βρεθηκε στην τριτη θεση μετα απο μια εκπληκτικη μαχη, παλευοντας ομως για να κατακτησει τη δευτερη. Παρα τη σκληρη μαχη στους τελευταιους γυρους, ο ιδιος δεν ηταν σε θεση να προσπερασει  τον δευτερο, δινοντας ωστοσο τις καλυτερες εντυπωσεις απο το ντεμπουτο του στο  GT500. 

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=A6CAKU_7R0k]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!