Η BMW παρουσιάζει το σύστημα AirTouch με τεχνολογία οθόνης αφής χωρίς φυσική επαφή.

Στην προσεχη Εκθεση Καταναλωτικων Ηλεκτρονικων Προϊοντων (Consumer Electronics Show) στο Las Vegas απο 6 – 9 Ιανουαριου 2016, το BMW Group παρουσιαζει το Vision Car, ενα πρωτοτυπο οχημα με εσωτερικο και διεπαφη χρηστη που παραπεμπουν στο μελλον. Η ραγδαια προοδος της δικτυωσης μεταξυ οδηγου, οχηματος και περιβαλλοντος επιταχυνεται και πλαισιωνεται με νεες υπηρεσιες. Μια νεα τεχνολογια συνδεδεμενων οχηματων ειναι το AirTouch που επιτρεπει το διαισθητικο ελεγχο των λειτουργιων ψυχαγωγιας, πλοηγησης και επικοινωνιας χρησιμοποιωντας απλες χειρονομιες με την παλαμη. Με το AirTouch η οθονη του οχηματος μπορει να λειτουργει χωρις ο χρηστης να χρειαζεται να την αγγιζει. Αισθητηρες καταγραφουν τις κινησεις των χεριων στην περιοχη μεταξυ κεντρικης κονσολας και εσωτερικου καθρεπτη. Με αυτο τον τροπο, οδηγοι η επιβατες μπορουν να αλλαζουν το σημειο εστιασης στην επιφανεια μιας μεγαλης πανοραμικης οθονης. Με απλη επιβεβαιωση επιλεγεται η σχετικη επιλογη στο μενου η ενεργοποιειται το αντιστοιχο εικονιδιο.

Αισθητηρες στο ταμπλο οργανων επιτρεπουν τρισδιαστατο ελεγχο.
Στην περσινη εκθεση, η BMW ειχε παρουσιασει το συστημα ελεγχου μεσω χειρονομιων, το οποιο με απλες κινησεις των δακτυλων, επιτρεπει την εκτελεση ενεργειων οπως ρυθμιση της εντασης ηχου η αποδοχη τηλεφωνικων κλησεων. Η εν λογω τεχνολογια διατιθεται με την ονομασια BMW Gesture Control στη νεα BMW Σειρα 7. Το AirTouch κανει τωρα ενα νεο αλμα προοδου. Αισθητηρες στην περιοχη του ταμπλο αναγνωριζουν τις κινησεις των χεριων και επιτρεπουν τρισδιαστατο ελεγχο. Μια κινηση του χεριου η χειρονομια ενεργοποιει τις επιφανειες της μεγαλης πανοραμικης οθονης.

Το AirTouch προσφερει μια ακομα επιλογη με ενα κρυφο κουμπι στη στεφανη του τιμονιου. Αυτο βρισκεται στην αριστερη πλευρα σε θεση ευκολης προσβασης απο τον αντιχειρα του οδηγου και αναβει οταν ενεργοποιηθει η λειτουργια απο το μενου η μεσω εικονιδιου. Με ενα ελαφρυ αγγιγμα ενεργοποιειται το επιθυμητο προγραμμα η αλλαζει μια επιλεγμενη ρυθμιση. Αναλογο κουμπι για τον επιβατη βρισκεται στο μαρσπιε, στην πορτα. Επομενως, ενας επιβατης με το ενα χερι κανει πλοηγηση στο μενου και με το αλλο επιβεβαιωνει εντολες πολυ γρηγορα.

Με την ευφυη φιλοσοφια μενου του AirTouch μειωνονται τα βηματα της διαδικασιας για να γινει μια επιλογη. Ετσι, οταν ενεργοποιειται το πληκτρολογιο τηλεφωνου, το συστημα εμφανιζει αυτοματα ολες τις επαφες η τις λιστες κλησεων σε top select level με δυνατοτητα αμεσης κλησης χωρις αλλη ενεργεια. Το AirTouch αναγνωριζει τα απαιτουμενα βηματα επιλογης και ελεγχου και τα εμφανιζει εκ των προτερων. Αυτο σημαινει οτι ο οδηγος μπορει να παραμενει πληρως συγκεντρωμενος στο δρομο ενω παρεχονται προσθετες δυνατοτητες ελεγχου οταν το οχημα οδηγειται με υψηλο επιπεδο αυτοματοποιησης.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!