Σοκολάτα, Μύδια … και Mustang!

Μπορειτε να Μαντεψετε Ποια Χωρα Εχει τους πιο Ενθερμους Οπαδους του Θρυλικου Σπορ Αυτοκινητου; 

Οι Γερμανοι οδηγοι αγοραζουν τις περισσοτερες Mustang στην Ευρωπη και απο κοντα πανε οι Βρετανοι. Ωστοσο, οι Βελγοι ειναι τελικα οι πιο ενθερμοι οπαδοι της Mustang σε ολη την Ευρωπη

Αναλογικα με τον πληθυσμο του, το Βελγιο εχει τους περισσοτερους κατοχους Ford Mustang απο οποιαδηποτε αλλη Ευρωπαϊκη χωρα – κατι που επιβεβαιωνουν οι πωλησεις των 1.600 και πλεον νεων Ford Mustang 

Το θρυλικο σπορ αυτοκινητο αρχισε να πωλειται περσι σε ολη την Ευρωπη για πρωτη φορα απο τοτε που λανσαριστηκε στις ΗΠΑ, δηλαδη μετα απο 51 ολοκληρα χρονια. Και ηδη εχουν πουληθει πανω απο 21.000 νεες Mustang 

Ισως δεν ειναι η πρωτη χωρα που μας ερχεται στο μυαλο οταν μιλαμε για σπορ αυτοκινητα, ωστοσο οι Βελγοι οδηγοι φαινεται να εχουν ερωτευθει τη νεα Ford Mustang για τα καλα.


Απο τις 21.000 και πλεον νεες Mustang που η Ford εχει πουλησει σε ολη την Ευρωπη, οι 1.600 ανηκουν σε Βελγους οδηγους. Η αναλογια ειναι ενας στους 4.693 απο τους 7.659.000 οδηγους αυτης της χωρας – μακραν η υψηλοτερη συγκριτικα με οποιαδηποτε αλλη Ευρωπαϊκη χωρα.

Απο αυτες, η Γερμανια και η Βρετανια ειναι οι χωρες οπου πουληθηκαν πανω απο τις μισες νεες Mustang απο περσι που το μοντελο κυκλοφορησε στην Ευρωπη, για πρωτη φορα απο το 1964 που λανσαριστηκε στις ΗΠΑ. Οι Γερμανοι οδηγοι αγορασαν 7.281 Mustang (1 στους 7.700) και οι Βρετανοι αντιστοιχα 4.761 Mustang (1 στους 7.743).

Η Γαλλια βρισκεται στην τριτη θεση με 2.126 πωλησεις και το Βελγιο στην τεταρτη, μια απο τις πολλες χωρες με μικροτερους πληθυσμους, οπως Σουηδια, Ελβετια και Τσεχια, οπου σημειωνεται τεραστια ζητηση για το παγκοσμιως δημοφιλεστερο σπορ coupe της περσινης χρονιας. 


«Η Mustang ειναι ενα αυτοκινητο με πληθος παθιασμενων οπαδων σε ολη την Ευρωπη που εχουν δικες τους λεσχες και διοργανωνουν πολυαριθμες συναντησεις φιλων της Mustang» σχολιαζει ο Laurent Charpentier, Διευθυνων Συμβουλος της Ford Βελγιου. «Ειναι ενα σπορ αυτοκινητο μοναδικο στο ειδος του, και το οποιο ορισμενοι οπαδοι του κυριολεκτικα το περιμεναν μια ολοκληρη ζωη.» 

Το Βελγιο εχει γραψει ιστορια στο χωρο των γρηγορων αυτοκινητων. Το διασημο Circuit de Spa Francorchamps ηταν απο τις πρωτες πιστες που φιλοξενησαν αγωνα της Formula 1, ενω ο Jacky Ickx κερδισε τις 24 Ωρες του Le Mans εξι φορες, μια φορα με Ford GT-40, εχοντας στο ενεργητικο του 25 τερματισμους στο βαθρο στη F1, ενω ειναι και νικητης του Rally Dakar.

Αναμεσα στους μεγαλυτερους οπαδους του νεου αυτοκινητου ειναι ο Adelbert Engler, ο οποιος εχει δημιουργησει μια συλλογη με 5.500 μοντελα Mustang υπο κλιμακα στο σπιτι του στο Heusden Zolder, αλλα και αρκετα κλασικα μοντελα κανονικων διαστασεων.  


«Απο συνεντευξεις, ταινιες και μουσικα βιντεο μεχρι αρθρα, επετειους και εκθεσεις, η Mustang εχει γινει αναποσπαστο κομματι της ζωης μου» δηλωσε ο Engler, ο οποιος περιμενει με ανυπομονησια να παραλαβει μια Κιτρινη fastback Mustang με κινητηρα 2.3L EcoBoost.

Οι Ευρωπαιοι αγοραστες της Mustang μπορουν να επιλεξουν απο κινητηρες 5.0L V8 και 2.3L EcoBoost, και αμαξωματα fastback και convertible. Κοκκινο, γκρι και μαυρο ειναι τα δημοφιλεστερα χρωματα μεχρι στιγμης, με το 72% των αγοραστων να επιλεγει την fastback, και το 64% τον κινητηρα V8. Τα μοντελα EcoBoost ειναι πιο δημοφιλη στη Νοτια Ευρωπη. 

Απο την αρχη της χρονιας, συγκριτικα με περσι, οι πωλησεις αυτοκινητων Ford performance στην Ευρωπη εχουν διπλασιαστει, με μοντελα οπως η Mustang, αλλα και τα Focus RS, Focus ST και Fiesta ST.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xCt3VOYF_JU]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!