Τα 10 καλύτερα αυτοκίνητα για νέες μαμάδες

Αν περιμενετε το πρωτο σας παιδακι, σιγουρα στις προτεραιοτητες σας δεν ειναι τωρα η αποσυρση του παλιου σας αυτοκινητου και η αγορα καποιου νεου. Οταν ομως θα κανετε την πρωτη οικογενειακη σας εξορμηση θα ανακαλυψετε οτι το παλιο σας αυτοκινητο καλως η κακως δεν ταιριαζει με τη νεα οικογενειακη σας ζωη.

Ποια ειναι λοιπον τα κριτηρια συμφωνα με τα οποια μια νεα μαμα πρεπει να επιλεξει το νεο της αυτοκινητο;

Τα σημεια που πρεπει να προσεξετε στην αγορα του νεου σας αυτοκινητου ειναι:

Ασφαλεια

Αυτο που ενδιαφερει ολους τους γονεις ειναι να μεταφερουν τα παιδια τους με ασφαλεια. Προτου λοιπον προχωρησετε στην αγορα καποιου νεο αυτοκινητου, ελεγξτε την καταταξη του στο Ευρωπαικο Προγραμμα Αξιολογησης νεων αυτοκινητων Euro NCAP. (Μονο στα αγγλικα, εδω )

Η χωρητικοτητα του πορτ – μπαγκαζ

Υπαρχει αρκετος χωρος για το καροτσακι, το πορτ – μπεμπε, τη στρατα κι αργοτερα το ποδηλατο και το παρκοκρεβατο; Και τι χωρος απομενει για τις αποσκευες σας;

Πεντε πορτες

Αυτο επειδη δεν θελετε να σας πιανει η μεση σας καθε φορα που θα προσπαθειτε να βαζετε η να βγαζετε το μωρο απο το καθισματακι. Και φυσικα, να εχετε ευκολη και γρηγορη προσβαση στο ευρυχωρο πορτ μπαγκαζ σας. Το νεο σας αυτοκινητο πρεπει πανω απ’ ολα να ειναι λειτουργικο.

Αεροσακοι που απενεργοποιουνται

Το παιδικο καθισμα πρεπει να ειναι τοποθετημενο παντα στα πισω καθισματα αλλα με τους αεροσακους απενεργοποιημενους. Σε καθε περιπτωση ομως, ακομη κι αν χρειαστει να βαλετε το μωρο στο μπροστινο καθισμα βεβαιωθειτε οτι ο αεροσακος και ιδιως ο πλαϊνος ειναι απενεργοποιημενος.

Συστημα Isofix

Το συστημα Isofix  διαθετει ειδικους συνδεσμους για την τοποθετηση των παιδικων καθισματων με μεγαλυτερη ευκολια και ασφαλεια. Προκειται ουσιαστικα για δυο μεταλλικα σημεια που βρισκονται στις δυο πισω θεσεις της καμπινας του αυτοκινητου για λογους μεγαλυτερης σταθεροτητας του παιδικου καθισματος, σε περιπτωση συγκρουσης.

Και κατι διαφορετικο: Η Volvo επανασχεδιασε το εσωτερικο ενος μοντελου της, με αποκλειστικο γνωμονα το παιδικο καθισματακι

Πολλοι αποθηκευτικοι χωροι

Οταν υπαρχουν παιδια στην οικογενεια ακομη και το αυτοκινητο καλο ειναι να εχει αρκετους αποθηκευτικους χωρους. Θα μας θυμηθειτε οταν θα πραγματοποιησετε το πρωτο σας ταξιδι και θα πρεπει καπου να ακουμπησετε το μπιμπερο, την πιπιλα, τα παιδικα CD, τα παιχνιδακια, το μπουκαλακι με το νερο κ.α.


Χωρανε τα πραγματα του μωρου σας στο χωρο αποσκευων; Ενα απο τα βασικα ερωτηματα που πρεπει να κανετε στον εαυτο σας, μπροστα στο \”υποψηφιο\” αυτοκινητο σας
 

Θα παρατηρησετε, διαβαζοντας τη λιστα με τις «επιλογες» μας οτι τα περισσοτερα ειναι compact crossover SUVs. Ο βασικος λογος που τα προτεινουμε, ειναι οτι λογω του γεγονοτος πως εχουν ψηλες και οριζοντιες οροφες, κανουν τη «ζωη» μιας μητερας ευκολοτερη, καθως ειναι ευκολοτερο να μπουν/βγουν τα μωρα και τα παιδια, αλλα και τα παιδικα καθισματα (λογω χωρου), ενω εχουν περισσοτερους χωρους για τα «παρελκομενα», οπως το καροτσακι. Εκτος αυτου, τα συγχρονα SUV «φορανε» μικρους σε κυβισμο κινητηρες, ειναι ευκολοδηγητα και εχουν χαμηλη καταναλωση.

Εμεις προτεινουμε

Με βαση λοιπον τα παραπανω, εδω ειναι τα κορυφαια αυτοκινητα για μαμαδες (σε τυχαια σειρα), οπως εμεις τα επιλεξαμε. Για να διαβασετε περισσοτερες πληροφοριες για τα αυτοκινητα, οπως τις τιμες, τον εξοπλισμο, τους κινητηρες, τα χρηματοδοτικα προγραμματα κ.α., απλα καντε κλικ στους συνδεσμους. Μην ξεχνατε πως \”εκει εξω\” υπαρχουν δεκαδες επιλογες σε ολα τα μεγεθη και σε ολα τα βαλαντια και πως, πριν επιλεξετε αυτο που σας ταιριαζει, εχετε τη δυνατοτητα -στις περισσοτερες εταιρειες- να το οδηγησετε.

Skoda Yeti

Το Yeti ειναι ενα απο τα πιο αξιοπιστα αυτοκινητα που μπορειτε να αγορασετε. Μπορειτε να επιλεξετε δυο η τεσσερις τροχους κινησης, αναλογα με το αν προτιματε μεγαλυτερη οικονομια η περισσοτερη προσφυση. Μπορειτε επισης να επιλεξετε απο μια γκαμα κινητηρων βενζινης η ντιζελ.

Μαθετε εδω περισσοτερα για το Yeti.

Nissan Qashqai

Δεν σαρωνει τυχαια σε πωλησεις, παγκοσμιως και στην Ελλαδα. Το αυτοκινητο αυτο συνδυαζει τα καλυτερα στοιχεια απο δυο διαφορετικους κοσμους. Εχει την καταναλωση ενος αυτοκινητου της πολης με την ανεση και την απλα που προσφερει ενα 4×4 οχημα. Ειναι αξιοπιστο, εχει πολλα συστηματα ασφαλειας και εχει χαμηλο κοστος λειτουργιας και συντηρησης.
Μαθετε εδω περισσοτερα για το Qashqai. Και διαβαστε εδω το δικο μας test drive.

Citroen C4 Cactus

Ειναι ενα οικογενειακο αυτοκινητο απιστευτα οικονομικο, χαρη στη χαμηλη καταναλωση καυσιμου με μοντερνο και λειτουργικο σχεδιασμο και ανετους εσωτερικους χωρους. Εκτος αυτου, ειναι το μοναδικο με speedbumps που απορροφουν τις «μικροσυγκρουσεις» στο ανοιγμα της πορτας, η στο απροσεκτο παρκαρισμα.
Μαθετε εδω περισσοτερα για το Citroen C4 Cactus. Και διαβαστε εδω το δικο μας test drive. 

Jeep Renegade

Με το που ηρθε στην Ελλαδα, εγινε αναρπαστο, εκτοξευοντας τις πωλησεις της Jeep κατα 1.234% σε ενα χρονο! Εξωτερικα και εσωτερικα, εχει την εμφανιση και το κυρος ενος Jeep, με τη διαφορα οτι διατιθεται με οικονομικους, χαμηλης καταναλωσης κινητηρες απο 1.400 κυβικα. Εκτος αυτου, οι σχεδιαστες του εχουν «κρυψει» μεσα και εξω εκπληξεις για να διασκεδαζετε εσεις και το παιδακι σας. Διατιθεται σε δικινητες και τετρακινητες εκδοσεις και στο τερμα ωραιο πορτοκαλι χρωμα. Ειναι μαλλον το πιο νεανικο των επιλογων μας.
Μαθετε εδω περισσοτερα για το Jeep Renegade. Και διαβαστε εδω το δικο μας test drive. 

Fiat 500X

Ειναι το «αδελφακι» του Renegade, με διαφορετικη σχεδιαση. Οι γυναικες το λατρευουν, λογω της ιταλικης φινετσας που φερει η σχεδιαση του. Ειναι –και αυτο- ανετο, πληρες σε εξοπλισμο και ασφαλεστατο.
Μαθετε εδω περισσοτερα για το Fiat 500X. Και διαβαστε εδω το δικο μας test drive. 


BMW 218d Active Tourer

Ποιος μπορει να πει οχι σε μια BMW; Αυτο το βαυαρικο επιτευγμα, ειναι το πρωτο αυτοκινητο αυτης της φιρμας με την κινηση στους εμπρος τροχους. Εχει διαφορετικη σχεδιαση, απιστευτους χωρους, τρομερη οδικη συμπεριφορα και, φυσικα, ποιοτητα και ανεση που ταιριαζει σε μια BMW. Εναλλακτικα, υπαρχει και η επιλογη του αμιγως ηλεκτροκινητου i3 απο την ιδια εταιρια. 


Μαθετε εδω περισσοτερα για τη BMW 218d Active Tourer. Και διαβαστε εδω το δικο μας test drive. 




Volvo XC60

Οι… Σουηδοι ξαναρχονται. Κατι σε λιγο πιο ογκωδες. Η επιβλητικοτητα του εξωτερικου του, αλλα κυριως η πολυτελεια του εσωτερικου του, ειναι απιστευτη. Ενα απο τα καλυτερα, ποιοτικα, αυτοκινητα που μπορει να αγορασει κανεις. Και απο χωρους και διαρρυθμιση, αλλο τιποτα…

Μαθετε εδω περισσοτερα για το Volvo XC60. Και διαβαστε εδω το δικο μας test drive. 


Mercedes GLA

Πιο κομπακτ, αλλα δεν στερειται τιποτα σε πολυτελεια. Ουτως η αλλως, το αστερι στο καπο αποτελει απο μονο του «εγγυηση». 

Μαθετε εδω περισσοτερα για το Mercedes GLA. 


Mitsubishi ASX

Αλλο ενα αυτοκινητο που φημιζεται για την ασφαλεια και την αξιοπιστια του. Προσφερει ανεση στα ταξιδια, μια ψηλη θεση οδηγησης και πολυ καλη ορατοτητα. Στα plus ειναι και οι ασυγκριτα  ανταγωνιστικες του τιμες.


Μαθετε εδω περισσοτερα για το Mitsubishi ASX


Renault Captur

To Captur ειναι ομορφο, ειναι βολικο και οικολογικο, αλλα και οικονομικο. Και, παροτι ειναι \”πλουσιο\” σε χωρους, εξωτερικα, ειναι απο τα μικροτερα και βολικοτερα crossover. 

Μαθετε εδω περισσοτερα για το Renault Captur.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!