Όταν μια δωρεά πιάνει τόπο

Ειναι καλο να γινονται δωρεες απο ιδιωτες σε δημοσιες υπηρεσιες, η σε ομαδες που εξυπηρετουν το κοινο καλο. Ακομα καλυτερο ειναι να αποδεικνυεται οτι αυτες οι δωρεες πιανουν τοπο. Ετσι, η Interamerican βλεπει με χαρα οτι ιδιαιτερα ουσιαστικη αποδεικνυεται η προσφορα ασθενοφορου απο αυτη στην Ελληνικη Ομαδα Διασωσης (ΕΟΔ) Δυτικων Κυκλαδων, που εδρευει στην Παρο. Οι εθελοντες της ΕΟΔ χρειαστηκε να πραγματοποιησουν, συνολικα, 24 διακομιδες απο τον Αυγουστο του 2017 που παραδοθηκε το υγειονομικο οχημα μεχρι και τον περασμενο Μαρτιο. Η χρηση του ασθενοφορου εχει συμβαλει στην εγκαιρη και αποτελεσματικη αντιμετωπιση σοβαρων περιστατικων στο νησι.


Η συνδρομη του νησιωτικου παραρτηματος της ΕΟΔ, εδω και εξι χρονια, με διακομιδες ασθενων και τραυματιων -παντα μετα απο κληση του Κεντρου Υγειας η αλλου κρατικου φορεα η ακομα και συγγενων του ασθενη η του ιδιου του τραυματια και μονο οταν δεν ειναι επαρκης η βαρδια του ΕΚΑΒ- αναγνωριζεται ως ιδιαιτερα σημαντικη απο την τοπικη κοινωνια. Μεχρι και τον Ιουλιο του 2017 οι διακομιδες πραγματοποιουνταν με ενα παλαιο ασθενοφορο οχημα. Η δωρεα της INTERAMERICAN ελυσε πολλα προβληματα, δεδομενου οτι η διαχειριση περιστατικων κατα το καλοκαιρι, οταν ο πληθυσμος στην Παρο πολλαπλασιαζεται απο τους επισκεπτες, ειναι αυξημενη. Αρκετες απο τις διακομιδες πραγματοποιουνται κατα τις νυκτερινες ωρες και οι εθελοντες της ΕΟΔ ανταποκρινονται ακομα και επικουρικα στο ΕΚΑΒ, λογω υψηλης συχνοτητας η συμπτωσης περιστατικων.

ΙΝΤERAMERICAN και ΕΟΔ εχουν αναπτυξει, κατα τα τελευταια χρονια, μια πολυπλευρη συνεργασια με συμφωνο δεσμευσης και σε επιπεδο παροχης Πρωτων Βοηθειων, που εχει και διασταση εκπαιδευτικη για συγκεκριμενες ομαδες πολιτων, καθε ηλικιας.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!