Έρχεται το νέο Ford Fiesta, όμως το παλιό πουλάει σαν τρελό

Παρα την ελευση του νεου Ford Fiesta που θα αρχισει να πωλειται στην Ευρωπη φετος το καλοκαιρι. το απερχομενο μοντελο πουληθηκε 47.000 φορες μεσα στον Μαρτιο, σημειωνοντας 12% αυξηση μεσα σε ενα χρονο, και ξεπερασε το Volkswagen Golf ως top-seller στην αγορα επιβατικων οχηματων.


Οι Ευρωπαιοι πελατες εξακολουθουν να γοητευονται απο το ξεχωριστο στυλ, τους ισχυρους αλλα αποδοτικους κινητηρες και την κορυφαια οδηγικη απολαυση που προσφερει το Fiesta! Το υπαρχον μοντελο ηταν το πιο καλοπουλημενο αυτοκινητο στην Ευρωπη το Μαρτιο του 2017, παρα το οτι το νεο Ford Fiesta θα κυκλοφορησει συντομα!

Σχεδον το 70% των πωλησεων Fiesta το Μαρτιο ηταν ανωτερες εκδοσεις εξοπλισμου, απο τις οποιες το 17% συγκεντρωσε το κορυφαιο μοντελο Titanium. Οι πωλησεις Fiesta τροφοδοτησαν την αυξηση των ταξινομησεων νεων αυτοκινητων στην Ευρωπη, οπου καταγραφηκαν 1,93 εκατομμυρια πωλησεις το Μαρτιο – τιμη ρεκορ και αυξηση 10,8% μεσα σε ενα χρονο.  Η Ευρωπη περνα τωρα μπροστα απο τις ΗΠΑ και γινεται η δευτερη μεγαλυτερη περιοχη παγκοσμιως στις ταξινομησεις  νεων αυτοκινητων.


Η Ford πουλησε 199.900 οχηματα στην Ευρωπη το Μαρτιο (ανοδος 14% απο περσι), απο τα οποια 156.200 ηταν επιβατικα (αυξηση 16% μεσα σε ενα χρονο). Αυτο καθιστα τη Ford Νο2 σε πωλησεις αυτοκινητων στην Ευρωπη με συνολικο μεριδιο αγορας 9,2%.

«Το Fiesta ηταν και παλι το πιο καλοπουλημενο μοντελο μας το Μαρτιο, διαμορφωνοντας το 12% των συνολικων πωλησεων Ford. Οι πελατες εξακολουθουν να γοητευονται απο το ξεχωριστο στυλ, τους ισχυρους αλλα αποδοτικους κινητηρες και την κορυφαια οδηγικη απολαυση που προσφερει το Fiesta» δηλωσε ο Roelant de Waard, Vice President, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρωπης. «Ο Μαρτιος ηταν ενας ξεχωριστος μηνας για τη Ford στην Ευρωπη, με αυξημενες πωλησεις σε ολη τη γκαμα.»

Απο τις πεντε μεγαλυτερες Ευρωπαϊκες αγορες πωλησεων  αυτοκινητων – Γερμανια, Ηνωμενο Βασιλειο, Γαλλια, Ιταλια και Ισπανια – η Ισπανια κατεγραψε τη μεγαλυτερη ανοδο για το Fiesta με τις πωλησεις να σημειωνουν ανοδο 97% απο περσι το Μαρτιο. Στην Ιταλια, οι πωλησεις του Fiesta αυξηθηκαν κατα 21% και στη Γερμανια κατα 18% μεσα σε ενα χρονο. Στη Βρετανια – οπου το Fiesta ειναι best-seller ολων των εποχων – σημειωθηκε ανοδος 8% απο περσι, ενω σε Ουγγαρια, Τσεχια, Δανια, Ρουμανια, Ελβετια και Ολλανδια, καταγραφηκε ομοιως σημαντικη αυξηση των ταξινομησεων.


Το νεο Fiesta
Το νεο Ford Fiesta θα κυκλοφορησει στην Ευρωπη φετος το καλοκαιρι σε τεσσερις διαφορετικες εκδοσεις μεταξυ των οποιων το στιλατο Fiesta Titanium, το εμπνευσμενο απο τη Ford Performance Fiesta ST-Line και το πολυτελες Fiesta Vignale.

Ενα νεο Fiesta Active crossover – το πρωτο μιας νεας σειρας οχηματων Active που θα επεκταθει προσεχως σε ολη τη γκαμα Ford – και η επομενη γενια Ford Fiesta ST, με νεο τρικυλινδρο κινητηρα 1.5L EcoBoost 200 PS, θα ακολουθησουν στις αρχες του 2018.

Διαθετοντας τις πιο προηγμενες τεχνολογιες υποστηριξης οδηγου και στοιχεια συνδεσιμοτητας στην κατηγορια μικρων οχηματων μαζικης παραγωγης στην Ευρωπη, το νεο Fiesta κανει το ντεμπουτο ενος αναβαθμισμενου συστηματος Pedestrian Detection που βοηθα στην προληψη ατυχηματων τη νυχτα. Επισης λανσαρει το πρωτο συστημα Ford Active Park Assist που παρεμβαινει στο συστημα πεδησης για την αποφυγη συγκρουσεων με χαμηλη ταχυτητα στο hands-free παρκαρισμα.

Αναμεσα στα τεχνολογικα προηγμενα μηχανικα συνολα της Ford ειναι ο βραβευμενος χιλιαρης βενζινοκινητηρας EcoBoost που αποδιδει εως 140 PS, και ενας 1.5-litre TDCi diesel με 120 PS – ο πρωτος υψηλης ιπποδυναμης diesel σε Fiesta.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ErSZmor1qok]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!