Έτοιμο για ντεμπούτο το Seat Tarraco FR PHEV

Στο φετινο Διεθνες Σαλονι Αυτοκινητου της Φρανκφουρτης θα κανει το παγκοσμιο ντεμπουτο του το SEAT Tarraco FR PHEV. Με το νεο μοντελο, η SEAT ενισχυει την αποδοτικοτητα και την ελκυστικοτητα του Tarraco εισαγοντας την τεχνολογια του υβριδικου κινητηρα plug-in μαζι με το σπορ επιπεδο εξοπλισμου FR. Το plug-in υβριδικο Tarraco ειναι μια αποδειξη της στρατηγικης SEAT προς την ηλεκτροκινηση, η οποια θα περιλαμβανει εξι ηλεκτρικα και plug-in υβριδικα SEAT και CUPRA μοντελα μεχρι τις αρχες του 2021.


Η SEAT σημειωσε το ρεκορ των 369.500 πωλησεων τους πρωτους επτα μηνες του ετους, με 55.200 πωληθεντα οχηματα τον μηνα Ιουλιο, με αυξηση 7,8% συγκριτικα με το 2018. Το Tarraco συμβαλλει στην ενισχυση της παρουσιας της μαρκας παγκοσμιως και η υβριδικη τεχνολογια plug-in θα αποτελεσει βασικο στοιχειο στην επιτευξη των στοχων της.


«Το plug-in υβριδικο Tarraco απεικονιζει απολυτα την πορεια μας προς μια βιωσιμη κινητικοτητα, διατηρωντας ταυτοχρονα το δυναμισμο και την ευχαριστη οδηγηση, χαρακτηριστικα καθε μοντελου SEAT. Το Tarraco θα ειναι μια απο τις λιγες επιλογες με plug-in υβριδικο κινητηρα στην κατηγορια των μεγαλων SUV και πιστευουμε πως θα εχει λαμπρες προοπτικες», εξηγει ο προεδρος της SEAT, Luca de Meo.


Plug-in υβριδικη εκδοση 

Σχεδιασμενο και ανεπτυγμενο στις εγκαταστασεις της SEAT στο Martorell, το Tarraco παραγεται στο Wolfsburg (Γερμανια), στην καρδια του Ομιλου Volkswagen. Με την εισαγωγη του plug-in υβριδικου κινητηρα, το SEAT Tarraco θα αποκτησει επιπροσθετη αποδοση, καθιστωντας το ως μια πολυ βιωσιμη εναλλακτικη λυση.

Το συστημα κινητηρα, το οποιο περιλαμβανει 1.4 lt TSI 110 kW κινητηρα βενζινης, 85 kW ηλεκτρικο κινητηρα και μπαταρια λιθιου 13 kWh, παρεχει στον οδηγο δυνατοτητα οδηγικης προσαρμοστικοτητας. Το plug-in υβριδικο Tarraco παρεχει αυτονομια σε ηλεκτρικη λειτουργια για πανω απο 50 χιλιομετρα, με μηδενικες εκπομπες ρυπων η συνδυασμο κινητηρα βενζινης και ηλεκτρικου κινητηρα για αυξημενη αποδοση.

Η τεχνολογια θα βοηθησει το SUV – και τη SEAT – να βελτιωσει την αποτελεσματικοτητα χωρις να χρειαστει να θυσιαστει δυναμισμος η ανεση. Η συνολικη αποδοση ειναι 245PS (180kW) / 400Nm δινοντας στο plug-in υβριδικο Tarraco κορυφαια ταχυτητα 217km/h * και δυνατοτητα 100km/h σε μολις 7,4 δευτερολεπτα *. Το σημαντικο ομως ειναι πως οι εκπομπες CO2 θα ειναι κατω απο 50g / km * στον επισημο κυκλο δοκιμων WLTP. 

Εκδοση FR

Η εξωτερικη σχεδιαση εχει ενισχυθει με μεγαλυτερους θολους τροχων, σπορ πισω spoiler, FRspecial ζαντες αλουμινιου 19΄΄ και προαιρετικες ζαντες αλουμινιου 20΄΄. Στο εμπροσθιο μερος, η γριλια FR φιλοξενει με περηφανεια το σημα SEAT. Το φως που διατρεχει κατα μηκος το πισω μερος του αμαξωματος ενισχυει τη χαρακτηριστικη εμφανιση FR ενω η εξωτερικη βαφη δινει εμφαση στο
δυναμισμο.

Ενα νεο χρωμα – Funa Grey – υπογραμμιζει τις αλλαγες στο εξωτερικο και προσφερει επιπλεον επιλογες στους πελατες προκειμενου να βοηθηθουν στην προσωποποιηση του οχηματος τους. Το Tarraco εχει επισης βελτιωθει στην ασφαλεια και πρακτικοτητα. Οι νεες επιλογες περιλαμβανουν trailer assist που κανει τη ρυμουλκηση σημαντικα ευκολοτερη και μειωνει την πιθανοτητα οι χρηστες να αντιμετωπισουν δυσκολιες κατα τη σταθμευση. Επιπλεον νεα πρακτικη επιλογη ειναι και το συστημα Parking Heater που επιτρεπει να ζεσταινεται ο κινητηρας και το οχημα γρηγοροτερα σε εξαιρετικα κρυες καιρικες συνθηκες.

Ο εσωτερικος χωρος εχει σχεδιαστει με εξυπνο τροπο προκειμενου να ενισχυσει την αισθηση ανεσης με το infotainment system τελευταιας γενιας, συμπεριλαμβανομενου ενος νεου συστηματος πλοηγησης με οθονη 9.2 ιντσων. Οι μπροστινοι επιβατες επωφελουνται απο τα ηλεκτρικα bucket καθισματα απο neoprene και δερματινο υλικο, με λειτουργια μνημης (στην πλευρα του οδηγου) ενω ο οδηγος επωφελειται απο τα πενταλ αλουμινιου και απο το νεο σπορ τιμονι με FR logo. 

Η εκδοση FR και ο προηγμενος plug-in υβριδικος κινητηρας καθιστα το SEAT Tarraco ως ενα απο τα πιο σπορ και πιο αποδοτικα μοντελα στην κατηγορια SUV, συνδυαζοντας προηγμενα συστηματα συνδεσιμοτητας, ανεσης και συστηματων υποβοηθησης, σχεδιασης και στυλ. Η εναρξη παραγωγης του εξοπλισμου FR και της εκδοσης PHEV θα γινει κατα τη διαρκεια του 2020.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!