Ασφάλεια 5 αστέρων για τα νέα HR-V και Jazz

•    Ολα τα τρεχοντα μοντελα Honda που πωλουνται στην Ευρωπη ειναι 5 αστερων


Τα νεα HR-V και Jazz ειναι τα τελευταια μοντελα στην οικογενεια της Honda που πηραν αριστα απο τον ανεξαρτητο οργανισμο ασφαλειας Euro NCAP. Στο πλαισιο των νεων κανονισμων για το 2015, και τα δυο μοντελα αξιολογηθηκαν με 5 αστερια επιβεβαιωνοντας τη δεσμευση της Honda στη συνολικη φιλοσοφια ασφαλειας.

Με συγκομιδη πεντε αστεριων, το Jazz ειναι το δευτερο supermini που βαθμολογειται με 5 αστερια φετος μεχρι στιγμης. Τοσο το Jazz οσο και το HR-V εφοδιαζονται με το συστημα City-Brake Active (CTBA) της Honda στανταρ σε ολη τη σειρα των μοντελων. Χρησιμοποιωντας τεχνολογια λεϊζερ, το συστημα CTBA σαρωνει το δρομο μπροστα και ενεργοποιει αυτοματα τα φρενα εαν επικειται συγκρουση με χαμηλη ταχυτητα.

Οι μεσαιες και ανωτερες εκδοσεις και των δυο μοντελων φερουν το ‘Advanced Driver Assist System’ (ADAS) της Honda, μια σειρα τεχνολογιων ενεργητικης ασφαλειας που περιλαμβανει: Forward Collision Warning, Traffic Sign Recognition System, Intelligent Speed Limiter, Lane Departure Warning και High-beam Support System.

Τα νεα Jazz και HR-V πλαισιωνουν την υπολοιπη 5στερη οικογενεια της Honda, με μοντελα οπως τα Civic και CR-V που παραγονται στο Swindon.

Το μοντελο αξιολογησης Euro NCAP εστιαζει στη συνολικη ασφαλεια του οχηματος ωστε οι καταναλωτες  να εχουν μπροστα τους ενα μονο απλο και κατανοητο σκορ. Το συστημα λαμβανει υποψη την προστασια επιβατων, παιδιων και πεζων και τη διαθεσιμοτητα βοηθηματων του οδηγου.

Οργανισμος Euro NCAP
Το Euro NCAP προσφερει στους ιδιοκτητες οχηματων μια ρεαλιστικη και ανεξαρτητη αξιολογηση της ασφαλειας μερικων απο τα πιο δημοφιλη αυτοκινητα που κυκλοφορουν στην Ευρωπη.

Εχοντας ιδρυθει το 1997 και τωρα με την υποστηριξη επτα Ευρωπαϊκων Κυβερνησεων, της Ευρωπαϊκης Επιτροπης και λεσχων αυτοκινητων και οργανισμων καταναλωτων σε καθε Ευρωπαϊκη χωρα, το  Euro NCAP γρηγορα επαιξε καταλυτικο ρολο στην ενθαρρυνση σημαντικων βελτιωσεων ασφαλειας στο σχεδιασμο νεων αυτοκινητων.

Το μοντελο αξιολογησης Euro NCAP εστιαζει στη συνολικη ασφαλεια του οχηματος ωστε οι καταναλωτες  να εχουν μπροστα τους ενα μονο απλο και κατανοητο σκορ. Το τρεχον συστημα  παρουσιαστηκε τον Ιανουαριο του 2015 και χρησιμοποιει ενα σταθμισμενο σκορ, συνδυαζοντας πολλους παραγοντες ασφαλειας ενος αυτοκινητου:  προστασια ενηλικων (40%), παιδιων (20%) και πεζων (20%) με διαθεσιμοτητα συστηματων υποστηριξης ασφαλειας (20%).

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!