Αυτή είναι η νέα BMW M5 CS

 


  Ακομα πιο σπορ, πολυτελης και αποκλειστικη: Η BMW M GmbH επεκτεινει τη γκαμα των σουπερ σπορ CS μοντελων της με τη νεα BMW M5 CS. Μετα την επιτυχημενη διαδρομη των BMW M3 CS, BMW M4 CS και BMW M2 CS, η BMW M προσφερει τωρα – για πρωτη φορα – μια αποκλειστικη, ειδικη εκδοση περιορισμενης παραγωγης της θρυλικης BMW M5, που ανοιγει νεους οριζοντες για μια μοναδικη εμπειρια ταξιδιου για τεσσερα ατομα. Ως η ‘ναυαρχιδα’ της γκαμας, η BMW M5 CS βρισκεται στην κορυφη της σκαλας της BMW M και θετει νεα προτυπα επιδοσεων σε συνδυασμο με μια αποκλειστικη και πολυτελη εμφανιση.

 


  Ο V8 κινητηρας 4.4 L με 467 kW/635 hp καθιστα την BMW M5 CS το ισχυροτερο αυτοκινητο στην ιστορια της BMW M. Ο βασικος εξοπλισμος περιλαμβανει το οκταταχυτο κιβωτιο M Steptronic με Drivelogic και το συστημα τετρακινησης M xDrive, που επισης προσφερει ενα 2WD mode, μονο για πισω κινηση.

 


  Η αυστηρη εφαρμογη μετρων σχεδιασης ελαφρου βαρους επετρεψε την εξοικονομηση περιπου 70 κιλων σε σχεση με την BMW M5 Competition (συνδυασμενη καταναλωση καυσιμου: 11,3 – 11,1 l/100 km συμφωνα με το προτυπο NEDC, 11,3 -10,9 l/100 km (WLTP), συνδυασμενες εκπομπες CO2: 259 – 254 g/km συμφωνα με το προτυπο NEDC, 259 – 249 g/km (WLTP). Με νεες ρυθμισεις σκληροτητας ελατηριων στον εμπρος και πισω αξονα και βελτιωμενο ελεγχο αποσβεσης, το πλαισιο εχει προσαρμοστει στο χαμηλοτερο βαρος του οχηματος και στις αυξημενες επιδοσεις των στανταρ αγωνιστικων ελαστικων Pirelli P Zero Corsa με διαφορετικες διαστασεις εμπρος/πισω (εμπρος: 275/35 R 20, πισω: 285/35 R 20).

 

  Η BMW M5 CS επιταχυνει απο 0 – 100 km/h σε μολις 3,0 δευτερολεπτα και απο 0 – 200 km/h σε 10,4 δευτερολεπτα. Η τελικη ταχυτητα, ηλεκτρονικα ελεγχομενη, φτανει στα 305 km/h.

 


  Η BMW M5 CS υποσχεται τωρα μια εξαιρετικη εμπειρια ταξιδιου για 4 ατομα  – με τον οδηγο και συνοδηγο σε καθισματα M Carbon και τους αλλους δυο επιβατες σε ατομικα πισω καθισματα. Η μαυρη δερματινη επενδυση Merino (fine-grain στα εμπρος καθισματα) συνδυαζεται με εντυπωσιακα πανελ και διακοσμητικες ραφες σε Mugello Red. Τα ενσωματωμενα προσκεφαλα – με φωτιζομενα λογοτυπα M5 για τα εμπρος καθισματα – απεικονιζουν τη χαραξη της θρυλικης πιστας του Nürburgring.

 

  Το τιμονι M Alcantara με κοκκινη ενδειξη της ευθειας πορειας αποτελει αλλη μια κλασικη πινελια αγωνιστικου αυτοκινητου. Τα χειριστηρια αλλαγων σχεσεων (gearshift paddles) κατασκευαζονται απο ανθρακονηματα και οι ακτινες του τιμονιου εχουν επενδυση Black Chrome.

 


  Ενα σταθερο, ελαφρυ καλυμμα στην κεντρικη κονσολα αντικαθιστα το συνηθες υποβραχιονιο με καπακι. Η μαυρη δερματινη επενδυση Merino αναδεικνυεται με κοκκινη διπλη ραφη. Το κοκκινο χρησιμοποιειται και παλι στο σημα “CS” στο ταμπλο και αναμεσα στα πισω καθισματα τυπου μπακετ.

 

  Το πλαισιο της μασκας ‘νεφρων’ BMW της BMW M5 CS, σηματα “M5 CS” στη μασκα, τα ‘βραγχια’ M στα εμπρος φτερα και το πορτμπαγκαζ ειναι βαμμενα στην τολμηρη αποχρωση Gold Bronze, οπως και οι σφυρηλατες ζαντες Μ 20-ιντσων σε σχεδιο ακτινων Y (μπροστα: 9,5 J x 20, πισω: 10,5 J x 20). Οι διακοσμητικες πλακες μαρσπιε θυρων φερουν φωτιζομενα λογοτυπα “M5 CS”.

 


  Οι φωτοδιοδοι (σχηματος L) των προβολεων Laser της BMW εκπεμπουν κιτρινο και οχι λευκο φως οταν αναβει η μεσαια σκαλα, η μεγαλη σκαλα η ο φωτισμος υποδοχης (Welcome Light), θυμιζοντας επιτυχημενα αγωνιστικα αυτοκινητα GT.

 

  Το καπο, το εμπρος splitter, τα καλυμματα εξωτερικων καθρεπτων, η πισω αεροτομη, ο πισω διαχυτης, το καλυμμα του κινητηρα M Power και το σιλανσιε εισαγωγης, κατασκευαζονται απο πλαστικο ενισχυμενο με ανθρακονηματα (CFRP). Μερικα εξαρτηματα κατασκευαζονται απο γυμνο ανθρακονημα.

 


  Ο βασικος εξοπλισμος της M5 CS περιλαμβανει σπορ συστημα εξατμισης απο ανοξειδωτο ατσαλι με τεσσερις αποληξεις χωρις διακοσμητικο φινιρισμα και κεραμικα φρενα M Carbon, των οποιων οι δαγκανες ειναι βαμμενες σε Κοκκινο (Red) (στανταρ) η Χρυσαφι (Gold) προαιρετικα.

 

  Περα απο τη μεταλλικη αποχρωση Brands Hatch Grey, διατιθενται τα αποκλειστικα ματ φινιρισματα της BMW Individual, Frozen Brands Hatch Grey metallic και Frozen Deep Green metallic.

 


  Το λανσαρισμα της BMW M5 CS στην αγορα προγραμματιζεται για την ανοιξη του 2021. Στη Γερμανια, η τιμη της θα ειναι 180.400 ευρω.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!