Αυτό είναι το hypercar της Toyota!

Περιπου εναν χρονο πριν, ο ισχυρος ανδρας της Toyota, Akio Toyoda, ελεγε πως, καθως η αυτοκινητοβιομηχανια διερχεται καιρων αλλαγων, ο ιδιος ειναι «ισχυρα αποφασισμενος να διασφαλισω οτι τα αυτοκινητα θα ειναι διασκεδαστικα για τα επομενα 100 χρονια». Κανοντας ενα βημα προς αυτη την κατευθυνση, η ιαπωνικη μαρκα αποκτα το halo car της. Ενα hypercar ικανο να σταθει απεναντι στις φοβερες και τρομερες Aston Martin Valkyrie και Mercedes- AMG Project One.
Με αγωνιστικες περγαμηνες, το GR Super Sport Concept δεν ειναι τιποτε αλλο απο την εκδοση δρομου του αγωνιστικου του World Endurance Championship TS050. Το LMP1 concept με… αδεια κυκλοφοριας στο δρομο, διαθετει αρκετη δυναμη: 1000 ιπποι, δεν ειναι αμελητεοι.
Η δυναμη προερχεται απο τον 2,4 λιτρων twin-turbo direct-injection V6 και τα αγωνιστικα ηλεκτρικα μοτερ του υβριδικου συστηματος της Toyota. Και, ναι, ειναι ακριβως το ιδιο setup με το TS050, ενω, οπως μας εξηγει η ιαπωνικη μαρκα, το υπολοιπο αυτοκινητο ειναι επισης «φτιαγμενο απο τα ιδια κυρια μερη, ως επι τω πλειστον». 

Το υβριδικο hypercar της Toyota με τις 18ιντσες ζαντες και τον εκπληκτικο αεροδυναμικο σχεδιασμο, που παραπεμπει στα κτηνη του Le Mans, ειναι, οπως υποσχεται η μαρκα, μονο η αρχη απο μια σειρα προϊοντων, τα οποια θα φροντισουν να μη… βαρεθουμε τ’ αυτοκινητα. Ουτως η αλλως, δεν θα τα βαριομασταν, Toyota.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!