Βασισμένο στη Giulia, με 500 ίππους, το πρώτο SUV της Alfa Romeo

Το λανσαρισμα της φοβερης και τρομερης Giulia δεν ηταν τα τελευταια νεα που μας εχει η Alfa Romeo. Η ιταλικη φιρμα, ετοιμαζει ανανεωση του \”οπλοστασιου\” της, με στοχο να εχει οκτω νεα μοντελα ως το 2018, δυο εκ των οποιων θα ειναι SUV. Πηγες απο την FCA λενε οτι στοχος ειναι το πρωτο εκ των SUV της Alfa να βγει στις αγορες τον Οκτωβριο του 2016

Νωριτερα στο χρονο, οι πρακτορες του Topspeed.com επιαναν δοκιμες της καμουφλαρισμενης Maserati Levante. Καπως ετσι θα ειναι και το \”αδελφακι\” της, το SUV της Alfa


Οι ιδιες πηγες αναφερουν οτι τα στελεχη της FCA εχουν αποφασισει το πρωτο SUV της Alfa να παταει στο πατωμα της Giulia και να προσφερει μια γκαμα κινητηρων απο οικονομικους βενζινης και diesel μεχρι και high performance (λεγε με και Quadrifoglio Verde) εκδοση. Αυτο το μοντελο, θα μπει στην αγορα \”απεναντι\” απο το Audi Q5, τη BMW X3 και το Lexus NX (το τελευταιο, επειδη παει καλα στην αμερικανικη αγορα οπου στοχευουν οι Ιταλοι). 


Μολις χθες, οι \”κατασκοποι\” του TopSpeed.com επιασαν στους φωτογραφικους τους φακους το \”νεογεννητο\”. Το SUV της Alfa που ειναι βασισμενο στη Giulia, κανει τις πρωτες του δοκιμες, διχως να μας δειχνει πως θα ειναι σχεδιαστικα, αφου και ο αδαης μπορει να καταλαβει οτι οι Ιταλοι μας εριξαν μπροστα στα ματια μας κατι που μοιαζει με μια πιο… μακρια εκδοση του Fiat 500X. Αλλα, επειδη το εξυπνο πουλι απο τη μυτη πιανεται, μπορουμε να ριξουμε μια κλεφτη ματια στο πως περιπου θα μοιαζει το νεο SUV της Alfa, βλεποντας τις spy photos της Maserati Levante, η οποια ειναι το \”αδελφακι\” της.

 Μολις χθες, στις 16 Σεπτεμβριου, οι spy photographers του TopSpeed.com επιασαν δοκιμες του νεου SUV της Alfa. Καλη η προσπαθεια της FCA να μας ξεγελασει με το καμουφλαρισμα του ως πιο \”μακρυ\” Fiat 500X, αλλα δεν μασαμε.

Πως θα ειναι λοιπον σχεδιαστικα; Οι πληροφοριες μας λενε οτι θα απεχει παρασαγγας απο την πρωτη της αποπειρα, το project Kamal του 2003, μιας και η σχεδιαστικη γλωσσα της Alfa εχει αλλαξει απο τοτε. Εκτος αυτου, πληροφοριες απο την FCA λενε οτι στο SUV, οπου η ιταλικη φιρμα στοχευει σε πιο ευρεια κοινα, θα υιοθετησει πιο \”μαλακες\” και \”στρογγυλεμενες\” γραμμες απο αυτες που ειδαμε στη Giulia. 

Και τα φαναρια απο το 500Χ βαλατε, βρε αθεοφοβοι;

Και ενω στο εσωτερικο τα πραγματα προφανως θα ειναι μια αλλη βερσιον της Ιουλιας με μια -πιθανοτατα- πιο ψηλη θεση οδηγησης, το μεγαλο ενδιαφερον στρεφεται στους κινητηρες και την τιμη. Στο πρωτο \”μετωπο\”, η Alfa Romeo φερεται να εξελισσει μια γκαμα νεων τετρακυλινδρων και εξακυλινδρων που θα φορεσει στα νεα μοντελα της (και φυσικα, και στο SUV της) και μια υβριδικη βερσιον για το πρωτο της SUV που θα ντεμπουταρει λιγο μετα την εναρξη πωλησεων. 

Το κορυφαιο μοτερ που θα φορεσει το SUV της Alfa θα ειναι ενα V6 με 500 ιππους, λενε οι πηγες μας στην FCA (ξερω, σε εχω ζαλισει απο τις πηγες μου, αλλα πρεπει, για να συνεχισουν να μου δινουν πραμα), ενω ο κορυφαιος diesel της γκαμας θα αποδιδει περι τους 350 ιππους, αρκετα περισσοτερους απο το SQ5. 

Σε ο,τι αφορα την τιμη (ακομα δεν τον ειδαμε, Γιαννη τον εβαφτισαμε), θα κινειται πολυ κοντα σε αυτες των εμπορικων \”αντιπαλων\”, δηλαδη της BMW X5 και του Audi Q5. 

Το TopSpeed, σου ελεγε καιρο τωρα για τα SUV που ετοιμαζει η Alfa. Δες εδω και εδω τι ειχαμε γραψει.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!