Γιατί είναι εγκληματικό να αφήσεις για 5 λεπτάκια το σκυλί στο αυτοκίνητο

Τωρα, με τις χοντρες ζεστες, ειναι μαλλον συνηθισμενο για μερικους να παιρνουν μαζι τους τα κατοικιδια τους στο αυτοκινητο, πηγαινοντας για δουλειες. Και, οταν ειναι να \”πεταχτουν\” καπου, να το αφηνουν (το κατοικιδιο) \”για πεντε λεπτακια\” κλειδωμενο στο αυτοκινητο. Αλλα, προφανως, δεν σκεφτονται τις θερμοκρασιες που αναπτυσσονται μεσα στο αυτοκινητο, ακομα και οταν αφηνουν μικρα χασματα στο παραθυρο με το σκεπτικο οτι \”μπαινει αερας, αρα δεν υπαρχει προβλημα\”. (Για οσους το κανουν αυτο με τα παιδια, απλα, δεν υπαρχει σχολιο για το μεγεθος της βλακειας).



Στην… καλυτερη περιπτωση, σε μια μερα που δεν επικρατει καυσωνας, μετα την παρελευση του πενταλεπτου και πριν την παρελευση του δεκαλεπτου, η θερμοκρασια μεσα στο αυτοκινητο σου φτανει γρηγορα στους 50 βαθμους Κελσιου. Αυτο πρακτικα σημαινει οτι με… συνοπτικες διαδικασιες θα παθεις θερμοπληξια, οπως σου αποδεικνυει και ο επαγγελματιας παικτης του NFL που δεχθηκε να υποστει τη δοκιμασια για να σου υποδειξει τι παθαινει το ζωντανο σου και ποσο μπορει να αντεξει κλεισμενο στο αυτοκινητο. Παρατηρησε ποσο αντεχει ο Tyrann Mathieu των Arizona Cardinals που ειναι και… ψιλοτουμπανο και θεωρειται σκληρος οσο δεν παει, οταν κλεινεται σε ενα αυτοκινητο, στον ηλιο, για να γυρισει αυτο το βιντεο της PETA.

Θα σου εξηγησουμε στα γρηγορα τι παιζει με τη θερμοπληξια: Σε περιπτωση που την παθεις (που το απευχομαστε, φυσικα) η θερμοκρασια του σωματος σου ξεπερνα τους 41 βαθμους Κελσιου. Γρηγορα οδηγεισαι σε σοκ. Το μυοκαρδιο σου, παθαινει αμεση θερμικη βλαβη, πραγμα που σημαινει οτι η καρδια σου αρχιζει τις αρρυθμιες και δεν παρεχει το απαραιτητο αιμα. Σχεδον αμεσως, αρχιζουν οι εγκεφαλικες βλαβες (λογω της μειωμενης ροης αιματος), που συνοδευονται απο πονους στους μυες, αγγειακα επεισοδια κ.α. Οταν η θερμοκρασια σου φτασει τους 42 βαθμους, βρισκεσαι μπροστα σε εναν μουσατο γεροντα που σε ενημερωνει: \”Καλως ηρθες. Ειμαι ο Αγιος Πετρος\”.

Περα απο την πλακα, ενημερωσε οσους περισσοτερους μπορεις. Μην αφηνεις το ζωντανο σου ουτε λεπτο στο αυτοκινητο. Ουσιαστικα, το ψηνεις ζωντανο. Αν αυτο δεν σου φαινεται ανατριχιαστικο, τι σου φαινεται;

Tip: Ο Tyrann, ο οποιος ειναι γνωστος στις ΗΠΑ ως σουπερ σκληροτραχηλος, αυτοκλειδωθηκε στο αυτοκινητο, στην Αριζονα, σε μια μερα που η εξωτερικη θερμοκρασια εφτανε τους 32 βαθμους Κελσιου. Μολις στα 2 λεπτα, το εσωτερικο του αυτοκινητου εφτασε τους 36 βαθμους. Στα οκτω λεπτα, οποτε και τα παρατησε ο Tyrann, η θερμοκρασια πλησιαζε τους 50.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=gBTGcWUf2ts&w=320&h=266]

Η PETA λεει οτι σε μια μερα με θερμοκρασια 25 βαθμων, μετα το δεκαλεπτο η θερμοκρασια στο εσωτερικο του αυτοκινητου ξεπερνα τους 71 βαθμους. Ο οργανισμος του σκυλου σου αρχιζει να καταρρεει μολις στους 41. Υπολογισε επισης οτι ο Tyrann δεν εχει γουνα, οπως ο σκυλος σου και μπορει να κανει αερα στον εαυτο του …

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!