Γιατί η BMW κατασκευάζει τον V8 της 8άρας στο Μόναχο

Η εντυπωσιακη νεα BMW Σειρα 8 Coupe συναρμολογειται τωρα στο Dingolfing, ενω ο κινητηρας της πιο δυναμικης εκδοσης κατασκευαζεται στο κυριο εργοστασιο της εταιρειας στο Μοναχο. Παραλληλα με την εναρξη παραγωγης του πολυτελους σπορ οχηματος, εχει ολοκληρωθει η συναρμολογηση των πρωτων V8 κινητηρων της BMW M850i xDrive Coupe (καταναλωση μικτου κυκλου: 10.5 – 10.0 l/100 km, εκπομπες CO2 στο μικτο κυκλο: 240 – 228 g/km). Ο 4.4L, αποδοσης 530 ιππων του μοντελου της BMW M Performance, κατασκευαζεται στο \”παραδοσιακο\” πλεον εργοστασιο του BMW Group. Κι αυτο γιατι εκει, συγχρονες hi-tech διαδικασιες και οι προηγμενες ικανοτητες του εμπειρου προσωπικου, ενσωματωνονται στη διαδικασια παραγωγης που χαρακτηριζεται απο το επιπεδο κατασκευαστικης ποιοτητας που θα περιμενε κανεις για μια BMW επιδοσεων. Το προϊον ειναι ενας κινητηρας που υποσχεται υψηλη συναισθηματικη και οδηγικη απολαυση, καθως συνδυαζει πολιτισμενη λειτουργια με αγωνιστικες επιδοσεις. 


Ο σπανιος χαρακτηρας του νεου V8 φαινεται και στις διαδικασιες παραγωγης που εφαρμοζονται στο εργοστασιο του Μοναχου. Ο κινητηρας κατασκευαζεται με υψηλη ακριβεια υπο την επιβλεψη εξειδικευμενων τεχνικων που φροντιζουν για μια εξατομικευμενη διαδικασια παραγωγης. Το μπλοκ, ο στροφαλοθαλαμος και η κυλινδροκεφαλη του νεου V8 αποστελλονται στο Μοναχο απο το χυτηριο ελαφρων μεταλλων του εργοστασιου του BMW Group στο Landshut, συναρμολογουνται σε βασεις μεταφορας με ενσωματωμενες μοναδες συλλογης δεδομενων και υποβαλλονται σε μηχανικη επεξεργασια με υψηλου επιπεδου ακριβεια.


Αυτο σημαινει οτι κατα τη διαδικασια παραγωγης μπορουν να αποθηκευονται ολα τα δεδομενα που σχετιζονται με την ποιοτητα, οπως ροπες συσφιξης για μπουλονια και διακενα βαλβιδων.


Η ανταλλαγη δεδομενων εξασφαλιζει οτι χρησιμοποιουνται καταλληλα εργαλεια και ροπες συσφιξης για τον αντιστοιχο κινητηρα σε ολους τους σταθμους συναρμολογησης. Επιπλεον, βασικα εξαρτηματα οπως εδρανα, μπιελες η κυλινδροκεφαλες αποκτουν εναν ατομικο κωδικο. Με αυτο τον τροπο μπορει να παρακολουθειται με ακριβεια η εξελιξη καθε εξαρτηματος, απο τη ληψη μεχρι την εγκατασταση του.


Με τη συναρμολογηση του νεου V8 στην εδρα του, στο Μοναχο, το BMW Group υπογραμμιζει τη σημασια της παραγωγης κινητηρων στις παραδοσιακες εγκαταστασεις παραγωγης του. Η ικανοτητα που εχει αναπτυχθει για εξαιρετικα αποδοτικες και περιπλοκες κινητηριες μοναδες στις εγκαταστασεις του Μοναχου αξιοποιειται επισης στην παραγωγη των 6 η 8-κυλινδρων κινητηρων των μοντελων BMW M και των δωδεκακυλινδρων κινητηρων της BMW M760Li xDrive και αυτοκινητων Rolls-Royce.


 Ετσι επιτυγχανεται συμμορφωση με τα υψηλοτερα προτυπα ποιοτητας και ασυμβιβαστη ποιοτητα διαδικασιων, ωστε να πληρουνται οι προϋποθεσεις για αξιοσημειωτες επιδοσεις και μεγιστη οδηγικη απολαυση στο τιμονι της νεας BMW M850i xDrive Coupe.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!