Δες το VW Golf GTI Clubsport S να ξανασπάει το ρεκόρ του στο Nurburgring

Το Golf GTI Clubsport S ξεπερασε τον εαυτο του (ξανα) και εθεσε νεο ρεκορ πιστας στη Nürburgring Nordschleife (για προσθιοκινητα παραγωγης) με 07:47:19, σχεδον 2 δευτερολεπτα γρηγοροτερα απο το ρεκορ που εκανε τον Μαϊο για να γιορτασει τα 40 χρονια του Golf GTI. Το βιντεο του ρεκορ που εγινε στις 26 Οκτωβριου, μπορεις να το δεις/απολαυσεις σκρολαροντας μετα απο τις επετειακες φωτογραφιες.


Στην τελευταια για φετος επισκεψη του στην \”Πρασινη Κολαση\”, το Clubsport S καταφερε να ανοιξει κατα 3,4 δευτερολεπτα την ψαλιδα απο το δευτερο, πλεον, γρηγοροτερο προσθιοκινητο αυτοκινητο παραγωγης, το Honda Civic Type R!


Οι καιρικες συνθηκες ηταν ιδανικες για την επιτευξη του ρεκορ (8 βαθμοι Κελσιου) και εκτος απο το roll-cage ολο το υπολοιπο αυτοκινητο ηταν …νορμαλ. Οσο νορμαλ μπορει να ειναι ενα Clubsport δηλαδη, το οποιο ειναι ηδη ελαφρωμενο (λειπουν μοκετες, ηχομονωση και εχει μικροτερη μπαταρια), χωρις πισω καθισματα, με 306 ιππους και προοριζεται για χρηση στην πιστα.


Ετσι λοιπον, για να γιορτασει το νεο ρεκορ στη θρυλικη διαδρομη αλλα και την επετειο των 40 χρονων απο τη \”γεννηση\” του GTI, η Volkswagen εδωσε στη δημοσιοτητα νεες εικονες του επετειακου της μοντελου, του GTI Clubsport Edition 40. Τις οποιες και θα απολαυσεις παρακατω.

Tip: Η Honda εχει δηλωσει οτι θα \”ριξει\” το νεο Civic Type-R στο \’Ring με σκοπο τη δημιουργια καινουριου ρεκορ, μεσα στο 2017 (διαβασε εδω το ρεπορταζ μας)

Tip2: Οι Γαλλοι σιωπουν, καιρο τωρα. Ποτε θα \”μιλησουν\” στην Πρασινη Κολαση; Οι ανθρωποι της Renault λενε οτι \”το Megane RS ειναι γρηγοροτερο σε στροφες, αλλα υπολειπεται σε δυναμη. Θα σπασουμε το ρεκορ με το νεο RS\”.



.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=BT7xTmxbRDI]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!