Διαθέσιμο και στην Ελλάδα το πολυτελέστερο Abarth


Η νεα ειδικη εκδοση Abarth 695 Rivale ειναι προϊον της συνεργασιας δυο εταιρειων που εχουν κατασκευασει μοναδικα και εξαιρετικα σε επιδοσεις μοντελα.
Ξεχωριζει για τη μοναδικη εμφανιση και τα υλικα υψηλης ποιοτητας εμπνευσμενα απο τη Riva και διατιθεται σε περιορισμενο αριθμο σε εκδοσεις hatchback και cabriolet.
Ειναι κομψο και μοναδικο, οπως τα σκαφη Riva, εξασφαλιζοντας παραλληλα συναρπαστικες επιδοσεις, οπως καθε ειδικη εκδοση της Abarth.
Για τον εορτασμο των 175 χρονων της γνωστης εταιρειας σκαφων Riva, εχει δημιουργηθει μια ακομα εκδοση, εξαιρετικα περιορισμενης παραγωγης, το νεο 695 Rivale 175th Anniversary, που διαθετει ακομα περισσοτερες στιλιστικες λεπτομερειες.


Οταν συναντωνται δυο Ιταλοι κολοσσοι στον τομεα της τεχνολογιας, της καινοτομιας, της φροντιδας στη λεπτομερεια και των επιδοσεων, γεννιεται το Abarth 695 Rivale, η ειδικη εκδοση που σχεδιαστηκε σε συνεργασια με τη Riva. Η ιστορικη αυτη εταιρεια στον τομεα της ναυτιλιας, η οποια ηταν παντα συνωνυμη με την ιταλικη κομψοτητα και το ξεχωριστο στιλ, συνεβαλλε στη δημιουργια του πιο προηγμενου Abarth.

Το Abarth 695 Rivale προκειται να διατεθει σε περιορισμενο αριθμο σε εκδοσεις hatchback η cabrio, και ειναι αμεσα αναγνωρισιμο χαρη στην αποκλειστικη διχρωμια του αμαξωματος μπλε και γκρι Riva, με τα δυο χρωματα να χωριζονται απο μια λεπτη γραμμη aquamarine, που θυμιζει την \”ισαλο γραμμη\” στα σκαφη.



Μερικα απο τα στοιχεια που κανουν το μοντελο αυτο να ξεχωριζει ειναι το χρωμιωμενο φινιρισμα στις λαβες, το λογοτυπο \”695 Rivale\” στην πορτα αποσκευων και στους πισω προφυλακτηρες, το χρωμιωμενο διακοσμητικο ενθετο στην πορτα αποσκευων, ολα εμπνευσμενα απο τους αεραγωγους στα πιο συγχρονα σκαφη της σειρας Riva.

Η συνηθης αναζητηση καλυτερων επιδοσεων μεσα απο τη συνεχη τεχνικη αναβαθμιση, που χαρακτηριζει καθε αυτοκινητο της Abarth, κανει το Abarth 695 Rivale ακομα πιο γοητευτικο. Συγκεκριμενα, κατω απο το καπο του 695 Rivale κρυβεται ενας κινητηρας 1368 cc με μεγιστη ισχυ 180HP και ροπη 250 Nm. Η αναλογια βαρους – ισχυος του 695 Rivale ειναι αντιστοιχη ενος πραγματικου supercar: 5.8 κιλα ανα ιππο με συνολικο βαρος που δεν ξεπερνα τα 1045 κιλα. Οι επιδοσεις ειναι εξισου εξαιρετικες: μεγιστη ταχυτητα 225 χλμ/ωρα και επιταχυνση 0-100 χλμ/ωρα σε 6.7 δευτερολεπτα. Προκειται δηλαδη για ενα αυτοκινητο, το οποιο θα ικανοποιησει τους πιο απαιτητικους πελατες που αναζητουν κομψοτητα, πολυτελεια και επιδοσεις.


Ενα αυτοκινητο για την καυτη ασφαλτο που προερχεται απο τη θαλασσα
Ο στοχος του Rivale 695 ειναι να υπερβει τις παραδοσιακες αξιες της Abarth και να αγκαλιασει την ανεση και την πολυτελεια της Riva. Παραλληλα, θα ικανοποιησει τις αναγκες των οδηγων για συναρπαστικες επιδοσεις σε συνδυασμο με ενα υψηλοτερο επιπεδο πολυτελειας και κομψοτητας.


Το στιλ του νεου μοντελου ειναι εμπνευσμενο απο το νεο 56\’ Rivale, ενα ανοιχτο σκαφος 17 μετρων, το οποιο αποτελει ενα απο τα πλεον ευελικτα και προηγμενα σκαφη που εχει φτιαξει ποτε η Riva. Αυτα ειναι και τα κοινα χαρακτηριστικα που μοιραζεται με το 695 Rivale, το οποιο παραλληλα δανειζεται και μερικες λεπτομερειες εμπνευσμενες απο το σκαφος που ενισχυουν την εννοια της κομψοτητας και της προσωπικοτητας που το διακρινουν. Ουσιαστικα, το σκαφος και το αυτοκινητο μοιραζονται και μερικα αισθητικα στοιχεια, οπως το χαρακτηριστικο γκρι χρωμα της Riva και τα χρωμιωμενα διακοσμητικα ενθετα.

Στο εσωτερικο του 695 Rivale το ξυλο συνδυαζεται με τις πιο εξελιγμενες τεχνολογικες λυσεις για ακομα μεγαλυτερη πολυτελεια, οπως στα σκαφη Riva. Ξεχωριζουν επισης τα μπλε δερματινα καθισματα και τα μπλε πανελ θυρων, τα μαυρα πατακια με μπλε ενθετα και το ταμπλο απο ανθρακονημα η μαονι. Παραλληλα, παρεχεται και το πακετο \”Μαονι\” για ακομα πιο εντονη εμπειρια Riva, οπου περιλαμβανεται η διακοσμητικη φασα στο ταμπλο, το δερματινο τιμονι σε διχρωμια μπλε-μαυρο, οπου υπαρχει και το σημα σε ξυλινη βαση, το μπλε δερματινο καλυμμα του πινακα οργανων, το ξυλινο πομολο λεβιε ταχυτητων και η ξυλινη πινακιδα. Θα υπαρχει επισης χειρογραφη αριθμημενη πινακιδα, στην οποια θα μπορει να τυπωθει, κατοπιν αιτηματος, το ονομα του σκαφους του ιδιοκτητη. Στα τεχνολογικα προτερηματα του μοντελου περιλαμβανεται το στανταρ συστημα infotainment UconnectTM με HD οθονη αφης 7 ιντσων. Ταυτοχρονα, ο γνησιος χαρακτηρας της Abarth διακρινεται μεσα απο το συστημα εξατμισης Akrapović με αποληξεις εξατμισης απο ανθρακονημα, τα φρενα Brembo με μαυρες τετραπιστονες monoblock δαγκανες εμπρος, τις ζαντες αλουμινιου Supersport 17 ιντσων με ειδικο γυαλιστερο γκρι φινιρισμα, καθως και την αναρτηση Abarth by Koni με τεχνολογια FSD (Frequency-Selective Damping).


Χαρη στα μοναδικα χαρακτηριστικα του, το Abarth 695 Rivale θεωρειται ενα Instant Classic μοντελο, το οποιο εχει ολες τις προδιαγραφες για να χαρακτηριστει \”συλλεκτικο κομματι\”.

Φορος τιμης στα 175 χρονια της Riva
Η Abarth και η Riva μοιραζονται μια πλουσια ιστορια και βασιζονται συνεχως στην κληρονομια τους για να διαμορφωσουν το μελλον τους. Οι ιστοριες των Carlo Abarth και Carlo Riva ειναι οι ιστοριες δυο ανθρωπων απο την Ιταλια που ειχαν ενα ονειρο, το οποιο εκαναν πραγματικοτητα. Αμφοτεροι ειχαν το θαρρος να προχωρησουν τις ιδεες τους σε αλλο επιπεδο, προσφεροντας στον κοσμο υπεροχα αυτοκινητα και σκαφη, τα οποια με τα χρονια μετατραπηκαν σε παγκοσμια εμβληματα.


Φετος, η Riva γιορταζει τα 175 της χρονια και για τον λογο αυτο η Abarth δημιουργησε μια εξαιρετικα περιορισμενης παραγωγης εκδοση του 695 Rivale, την 175th Anniversary που θα διατεθει σε 175 hatchback και 175 cabrio. Ειναι μια εκδοση που αποτιει φορο τιμης στην ιταλικη τεχνογνωσια, μεσα απο μερικες χειροποιητες λεπτομερειες οπως τα δερματινα καθισματα σε διχρωμια μπλε-μαυρο με ειδικες χειροποιητες ραφες και το επετειακο λογοτυπο ραμμενο στο προσκεφαλο, την ανθρακονηματινη οθονη του πινακα οργανων με μεταξοτυπια και ειδικο λογοτυπο, την ειδικη αριθμημενη πινακιδα στην καμπινα του αυτοκινητου και το επετειακο σημα στην εξωτερικη κολωνα. Επισης, οι ζαντες αλουμινιου 17 ιντσων διαθετουν ιδιαιτερη σχεδιαση.

Διαθεσιμες και για τους Ελληνες οδηγους ειναι οι δυο νεες ειδικες εκδοσεις, Abarth 695 Rivale και Abarth 695 Rivale 175th Anniversary που προστιθενται στην ηδη πλουσια λιστα των εκδοσεων του Abarth 595. Οι συγκεκριμενες εκδοσεις ειναι αποτελεσμα της συμπραξης αναμεσα στη μαρκα με σημα τον σκορπιο και την παγκοσμιως γνωστη μαρκα πολυτελων σκαφων αναψυχης Riva. Οσοι επιζητουν τις επιδοσεις Abarth σε συνδυασμο με ενα υψηλοτερο επιπεδο κομψοτητας και πολυτελειας εχουν τη δυνατοτητα να τις αποκτησουν κατοπιν ειδικης παραγγελιας, με τιμες που ξεκινουν απο 32.000 €.


Μερικα απο τα στοιχεια που κανουν το μοντελο αυτο να ξεχωριζει ως προς την εξωτερικη εμφανιση ειναι η διχρωμια Μπλε / Γκρι εμπνευσμενη απο τα χρωματα της Riva και ενα περιμετρικο liner Aquamarina που θυμιζει την \”ισαλο γραμμη\” στα σκαφη. Στην περιπτωση Cabrio, η μαλακη κουκουλα ειναι σε χρωμα Μπλε Riva. Αλλες ιδιαιτερες λεπτομερειες αφορουν στα καλυμματα εξωτερικων καθρεφτων Satin Chrome, τα σπορ χρωμιωμενα διακοσμητικα ενθετα σε πορτμπαγκαζ και πισω προφυλακτηρα και τα λογοτυπα 695 Rivale στα πλευρικα και πορτμπαγκαζ. Τον αγωνιστικο χαρακτηρα του μοντελου ενισχυουν οι γκρι γυαλιστερες ζαντες αλουμινιου 17\’\’ Supersport με γκρι κεφαλη, οι μαυρες δαγκανες φρενων Brembo και η αγωνιστικη εξατμιση Akrapovic με δυο αποληξεις απο ανθρακονηματα.


Στο εσωτερικο του 695 Rivale το ξυλο συνδυαζεται με τις πιο εξελιγμενες τεχνολογικες λυσεις για ακομα μεγαλυτερη πολυτελεια, οπως στα σκαφη Riva. Στην καμπινα του 695 Rivale ξεχωριζει το δερματινο σαλονι χρωματος μπλε Riva με μπλε πανελ θυρων, το ταμπλο απο ανθρακονηματα με λογοτυπο Riva, το σπορ δερματινο τιμονι με πεπλατυμενη βαση και λεπτομερειες απο ανθρακονηματα και ο πινακας ενδειξεων και οργανων με TFT 7\’\’ και γραφικα Rivale. Αλλα ιδιαιτερα στοιχεια ειναι το καλυμμα πινακα ενδειξεων και οργανων σε μαυρο χρωμα, τα μαυρα πατακια με μπλε ενθετα και το πινακιδακι αριθμημενης παραγωγης.

Περαν των παραπανω, διατιθενται επιπροσθετες λεπτομερειες στη βαση του πορτμπαγκαζ και στα μαρσπιε θυρων τα οποια σχετιζονται με τη Riva και δινουν μια επιπλεον αισθηση πολυτελειας.

Για τους πελατες που επιθυμουν να ζησουν μια ακομα πιο πολυτελη εμπειρια αναλογη των σκαφων αναψυχης της Riva, διατιθεται στον προαιρετικο εξοπλισμο το πακετο εσωτερικου απο μαονι. Το πακετο αυτο περιλαμβανει καλυμμα πινακα ενδειξεων και οργανων απο μπλε δερμα, δερματινο τιμονι με μπλε λεπτομερειες, Satin Chrome βαση και κομματι απο ξυλο μαονι στο επανω μερος του (viewfinder), ταμπλο απο ξυλο μαονι, πομολο λεβιε ταχυτητων απο ξυλο μαονι (διαθεσιμο μονο σε μηχανικο κιβωτιο ταχυτητων), ενω περιλαμβανονται επιπροσθετα μαρσπιε θυρων απο μαονι.


Η ειδικη εκδοση 695 Rivale θα ειναι διαθεσιμη με τον κινητηρα της εκδοσης Competizione των 1,4 λιτρων και αποδοση 180 ιππων. Ο συγκεκριμενος κινητηρας διακρινεται απο εξαιρετικη αναλογια βαρους ισχυος, μια απο τις καλυτερες στην κατηγορια της (5,8 Kg/hp).

Στον βασικο εξοπλισμο του Abarth 695 Rivale, ο οποιος ειναι ιδιαιτερα γενναιοδωρος, ανηκουν εκτος των παραπανω: εμπρος φωτα DRL με LED, τουρμπινα Garrett 1446, επτα (7) αεροσακοι, πινακιδακι αριθμημενης παραγωγης, επιλογεας οδηγησης Sport, ηχοσυστημα UConnect με εγχρωμη οθονη αφης 7\’\’, USB, Aux, Audio Streaming, Bluetooth, Live Services, εμπρος / πισω αμορτισερ Koni με μεταβλητη συχνοτητα αποσβεσης (FSD).


Για να τιμησει τη συνεργασια της με τη Riva, και με αφορμη την 175η επετειο της ιταλικης εταιρειας σκαφων, η Abarth δημιουργησε μια ακομα ειδικη εκδοση, εκτος της εκδοσης 695 Rivale, την 695 Rivale 175th anniversary, που θα απευθυνεται αποκλειστικα σε 350 τυχερους. Η εκδοση αυτη θα παραχθει σε 175 μοναδες hatchback και 175 μοναδες cabrio, ενω διαθετει εναν υπερπολυτελη βασικο εξοπλισμο, ο οποιος βασιζεται στην εκδοση 695 Rivale και περιλαμβανει επιπλεον: μπλε δερματινο σαλονι με μαυρες πλευρικες λεπτομερειες και προσκεφαλα (στα εμπρος καθισματα), ζαντες αλουμινιου 17\’\’ Formula Magnesium, λογοτυπο 175th anniversary στο ταμπλο και την κολωνα B, ηλεκτρικα ανοιγομενη οροφη (για Hatchback), συστημα U-Connect 7\’\’ Navi.

Οι τιμες ολων των εκδοσεων Abarth 695 Rivale στην Ελλαδα διαμορφωνονται ως εξης:

Περιγραφη
Προτεινομενη τιμη (€)
695 1.4 T-Jet 180hp Rivale
32.000 €
695 1.4 T-Jet 180hp Rivale 175thanniversary
35.450 €
695 1.4 T-Jet 180hp Rivale Cabrio
34.000 €
695 1.4 T-Jet 180hp Rivale 175thanniversary Cabrio
37.450 €

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!