Είδες το νέο Ibiza;


Η 5η γενια του SEAT Ibiza κανει παγκοσμιο ντεμπουτο μονο ως πενταπορτο κανοντας χρηση της νεας πλατφορμας της Vw την MQB AO. Το … baby Leon φαινεται μικροτερο αλλα ειναι ακομα πιο ευρυχωρο και θα εχει ολους τους Euro6 κινητηρες της Volkswagen. Τον 1.0 TSI με 94 η 113 ιππους, τον νεο EVO 1.5 TSI με τους 148 ιππους και τον 1.6 TDI diesel με 78 και 93 ιππους. Επισης θα εχει ολα τα συγχρονα ηλεκτρονικα καλουδια οπως καμερα οπισθοπορειας και μια 8 ιντσων οθονη αφης με Apple Car Play & Android Auto. Αρα ολα τα συστατικα ειναι εδω, ειναι ομως ικανα για να γινει best seller η συνταγη;

Η φετινη Εκθεση Αυτοκινητου της Γενευης σηματοδοτει μια πολυ ιδιαιτερη χρονια για τη SEAT. Και αυτο κυριως γιατι η 5η γενια του SEAT Ibiza, του best-seller μοντελου της ισπανικης μαρκας με πανω απο 5,4 εκατομμυρια πωλησεις, θα κανει το επισημο ντεμπουτο της. «Η SEAT ειναι σε φαση σταθεροποιησης και αναπτυξης και εργαζομαστε για να γινει μια απο τις πιο δυναμικες μαρκες του κλαδου», δηλωσε o Luca de Meo, Προεδρος της SEAT S.A. «Το νεο SEAT Ibiza θα δωσει ωθηση στη μαρκα και θα αποτελεσει σημειο αναφορας στη κατηγορια του».


Αυτο ειναι ενα ακομη βημα στη πορεια της μεγαλυτερης και επιθετικοτερης προϊοντικης  πολιτικης που εφαρμοζει η SEAT η οποια ξεκινησε με το λανσαρισμα του πρωτου SUV της μαρκας, του Ateca και συνεχιζεται με το ανανεωμενο Leon. Τωρα ειναι η σειρα του νεου Ibiza να ολοκληρωσει την ενισχυση των τριων βασικων πυλωνων της μαρκας. Επισης, νεα μοντελα προκειται συντομα να λανσαριστουν, οπως το compact crossover Arona στα τελη της χρονιας. Η εταιρεια εχει εισελθει στο πεμπτο συνεχομενο ετος αυξησης των πωλησεων, σημειωνοντας μαλιστα τον Ιανουαριο αυξηση κατα 16,5% σε σχεση με το 2016.


Ενα ολοκληρωμενο μοντελο
Η 5η γενια του SEAT Ibiza εχει δημιουργηθει στη Βαρκελωνη και αποτελει ενα αποφασιστικο βημα για το μελλον της SEAT. Αρχικα, επειδη διαθετει τη τελευταια λεξη της τεχνολογιας  του Ομιλου Volkswagen, την πλατφορμα MQB-A0 (Modular Quer Baukasten) που αποδεικνυει την σημασια της SEAT εντος του Ομιλου, καθως η πλατφορμα αυτη χρησιμοποιειται για πρωτη φορα στη κατηγορια. Και δευτερον, γιατι  διαθετει προηγμενη τεχνολογια, μοναδικο δυναμισμο και αξιοσημειωτα αυξημενο εσωτερικο χωρο. Ενα εντελως μοντελο που παραλληλα διατηρει το νεανικο πνευμα, τον δυναμισμο, την λειτουργικοτητα και την κορυφαια ανεση, χρησιμοποιωντας μια νεα, φρεσκια και σπορ σχεδιαση, αντανακλωντας το DNA της μαρκας.


«Το νεο SEAT Ibiza αναδεικνυει το σχεδιαστικο DNA της SEAT και εξασφαλιζει φανταστικες οδηγικες επιδοσεις, ενω με την νεα πλατφορμα MQB-A0, η SEAT ανερχεται σε ανωτερες κατηγοριες τεχνολογιων και σε επιπεδο ανεσης, ενω βελτιωνει αισθητα την ευρυχωρια και τη λειτουργικοτητα», δηλωσε ο Dr. Matthias Rabe, Vice-President of SEAT for Research and Development.


Το μοντελο της 5η γενιας καθιερωνει την ισπανικη μαρκα με το βλεμμα σταθερα στραμμενο στο μελλον με εμφαση σε παραγοντες, οπως η πρακτικοτητα, η εξυπνη τεχνολογια και η συνδεσιμοτητα. Το νεο Ibiza περιλαμβανει συστηματα που εχουμε ηδη δει στο Leon και στο Ateca, τα οποια δεν συναντουμε στην κατηγορια του (Front Assist και Adaptive Cruise Control ACC, μεταξυ αλλων), καθως και ασυρματο φορτιστη και ενισχυτη σηματος GSM. Επιπλεον, το νεο Ibiza ειναι 100% συνδεδεμενο χαρη σε τρεις επιλογες: Apple Car Play, Android Auto και Mirror Link. Αυτα τα χαρακτηριστικα φανερωνουν τη φιλοδοξια της SEAT να γινει ηγετης στη συνδεσιμοτητα και στην αναπτυξη νεων λυσεων αυτοκινησης. Ολη αυτη τη τεχνολογια μπορει κανεις να απολαυσει για πρωτη φορα μεσα απο μια ενσωματωμενη οθονη αφης 8-ιντσων.




Το αγωνιστικο CUPRACER Evo 17 και το νεο SEAT Leon CUPRA 300hp θα εχουν επισης την ευκαιρια να λαμψουν στο stand


SEAT Leon Cupra, το πιο ισχυρο SEAT 
Το ταχυτερο μοντελο στην ιστορια της ισπανικης μαρκας, το SEAT Leon CUPRA, θα παρουσιαστει επισης στο περιπτερο της SEAT. Αν και ολοι θα μιλανε για τον κινητηρα των 300 ιππων με 380 Nm μεγιστη ροπη και με επιταχυνση απο 0 – 100 χιλιομετρα σε 4,9 δευτερολεπτα, αξιζει πανω απο ολα σημειωθει πως το Leon CUPRA θα ειναι πλεον διαθεσιμο και με 4Drive Total Traction system στην εκδοση ST σε συνδυασμο με κιβωτιο διπλου συμπλεκτη DSG. 

Το τελευταιο και πιο ισχυρο μελος της οικογενειας CUPRA παρεχει στον οδηγο, ενταση, δυναμισμο, σπορ στυλ, πρακτικοτητα αλλα και ευελιξια επιλογης χαρη στις τρεις διαθεσιμες εκδοσεις: την πενταθυρη, την SC coupe και το οικογενειακο ST.  Ως CUPRA εξασφαλιζει ισορροπια αναμεσα στο παθος και την αισθηση καθως και ενα σταθερο συνδυασμο σπορ σχεδιασης, κορυφαιας τεχνολογιας και εξαιρετικης δυναμικης συμπεριφορας. 

Μαζι με το Leon CUPRA 300hp, το περιπτερο της SEAT θα φιλοξενησει ενα ακομη θεαματικο μοντελο σε γκρι ματ χρωμα, με ανθρακονηματα στο εσωτερικο και χαλκινες αισθητικες λεπτομερειες τοσο στο εξωτερικο οσο και στο εσωτερικο του. Φυσικα μιλαμε για την εκδοση SEAT Leon CUPRACER Evo 17, την αγωνιστικη εκδοση που θα λαβει μερος στους αγωνες TCR International Series την φετινη χρονια. Διατιθεται σε δυο εκδοσεις – με DSG και με σειριακο κιβωτιο ταχυτητων – και εξοπλιζεται με κινητηρα 350hp (20 περισσοτερους ιππους απο την εκδοση του 2016) και ροπη 420 Nm.

Κοιταζοντας μπροστα στη νεα σεζον, εχουν γινει βελτιωσεις οπως στα φρενα (συμπεριλαμβανομενου του συστηματος ελεγχου) με την εξελιξη ενος ABS και ESC που βελτιωνει την αισθηση και το χειρισμο. Το SEAT Leon CUPRACER Evo 17 ειναι προσθιοκινητο με ηλεκτροϋδραυλικο μπλοκε διαφορικο VAQ, φρενα  με 378mm εμπροσθιους δισκους με 6πιστονες δαγκανες  και  272mm πισω. Η κατανομη της πεδησης και της αντιστρεπτικης δοκου μπορουν να ρυθμιστουν, καθως επισης η  γωνια camber και η συγκλιση της εμπρος αναρτησης (McPherson) καθως και το υψος και η camber της πισω αναρτησης (πολλαπλοι συνδεσμοι).

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!