Εκεί που φτιάχνεται το Hyundai i30N, γιορτάζουν

Ναι, το ξερουμε. Κι εμεις θα θελαμε να φτιαχνεται στην Ελλαδα, αλλα οι στρεβλωσεις του συστηματος, η γραφειοκρατια και η υψηλη φορολογια (μεταξυ αλλων) δεν το επιτρεπουν. Μεχρι να ξεπεραστουν αυτα τα εμποδια λοιπον, θα παρακολουθουμε με σεβασμο (ενταξει, και λιγη ζηλεια) την προσπαθεια που γινεται στα εργοστασια που φτιαχνονται οι τετρατροχοι κλεφτες της καρδιας μας. Οπως, για παραδειγμα, το εργοστασιο της Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) στο Nošovice της Τσεχιας. Εκει, οπου φτιαχνεται το πρωτο hot hatch της κορεατικης μαρκας, το i30N. 


Αυτες τις μερες, στο HMMC εχουν γιορτη. Η εταιρεια γιορταζει την παραγωγη 3 εκατομμυριων αυτοκινητων εκει. Και, τον Μαϊο, ολοκληρωθηκε η κατασκευη του αυτοκινητου με αυξοντα αριθμο 3.000.000, το, οποιο, μαντεψε τι ηταν: Ηταν, φυσικα, ενα δημοφιλες μοντελο υψηλων επιδοσεων i30 N και προοριζεται για πελατη της εταιρειας στη Γερμανια.




Στo HMMC, βεβαια, δεν παραγεται μονο το i30 N. Εκει κατασκευαζεται ολοκληρη η οικογενεια i30 καθως και το νεο Tucson, το οποιο διαθετει εναν πρωτοποριακο 48 Volt υβριδικο κινητηρα. Η παραγωγη αυτων των μοντελων υπογραμμιζει τη σημασια της HMMC για την εταιρεια, καθως προσαρμοζει την προϊοντικη της στρατηγικη ωστε να αναδεικνυει τη μελλοντικη κινητικοτητα.


Η Hyundai Motor Manufacturing Τσεχιας (HMMC) ιδρυθηκε το 2008 και απασχολει 3.300 ατομα. Η HMMC ειναι η πιο συγχρονη μοναδα παραγωγης της Ευρωπης, με 500 ρομποτ υψηλης τεχνολογιας που σε συνεργασια με τους υπαλληλους παραγουν 1.500 αυτοκινητα Hyundai καθε μερα. Οι προηγμενες τεχνολογιες και τα συστηματα διαχειρισης αποβλητων εξασφαλιζουν εξαιρετικα υψηλα επιπεδα ποιοτητας, διατηρωντας ταυτοχρονα ελαχιστο αντικτυπο στο περιβαλλον.

Η εναρξη παραγωγης στην HMMC πραγματοποιηθηκε στις 3 Νοεμβριου 2008 με την λειτουργια μιας γραμμης παραγωγης καθως η δευτερη γραμμη ξεκινησε τον Σεπτεμβριο του 2009 και η τριτη το Σεπτεμβριο του 2011, οπου επετευχθη τοτε η προγραμματισμενη παραγωγικη δυναμικη των 300.000 αυτοκινητων ετησιως.

Απο το 2011, περισσοτερα απο 1.508.000 C-segment SUVs εχουν παραχθει στην HMMC. Το 2018, η παραγωγη ξεπερασε τα 340.000 αυτοκινητα τα οποια πουληθηκαν σε 69 χωρες σε ολο τον κοσμο. Δεδομενου οτι η HMMC ειναι η μονη μοναδα παραγωγης της Hyundai στην Ευρωπη, η πλειοψηφια της παραγωγης της διατιθεται στις ευρωπαϊκες χωρες αλλα εξισου σημαντικες ποσοτητες πουληθηκαν σε χωρες οπως το Μεξικο, η Αιγυπτος, η Σαουδικη Αραβια και η Αυστραλια.

Η επιτυχια του εργοστασιου, μας λεει η Hyundai, δεν θα ηταν δυνατη χωρις τους υπαλληλους του και για τον εορτασμο αυτου του επιτευγματος, η HMMC διοργανωσε ειδικη τελετη στις 30 Μαϊου. Με επιτιμους προσκεκλημενους τον κυβερνητη της περιοχης, δημαρχους των γυρω πολεων και δημων, αντιπροσωπους, προμηθευτες και Μεσα Μαζικης Ενημερωσης πραγματοποιηθηκε μια μεγαλη γιορτη για το πολυ σημαντικο αυτο επιτευγμα της εταιρειας.

Ο Προεδρος και CEO της Hyundai Motor Europe, Dong Woo Choi, δηλωσε: \”Αυτο ειναι ενα σημαντικο επιτευγμα για την HMMC και αποδεικνυει με μεγαλη επιτυχια τη δεσμευση της Hyundai στην ευρωπαϊκη αγορα. Στα επομενα χρονια, θα συνεχισουμε να προσφερουμε αναβαθμισμενα ποιοτικα αυτοκινητα με προηγμενα τεχνολογικα χαρακτηριστικα σε ολους τους πελατες”.

\”Η επιτευξη της παραγωγης 3 εκατομμυριων αυτοκινητων ειναι ενα φανταστικο οροσημο για την HMMC, του πιο συγχρονου εργοστασιου παραγωγης της Ευρωπης\”, συνεχισε ο Προεδρος της HMMC, Dong Hwan Yang. «Θελω να επωφεληθω αυτης της ευκαιριας για να συγχαρω ολους τους υπαλληλους μας, που συμβαλλουν στην παραγωγη 1.500 αυτοκινητων Hyundai καθε μερα. Ανυπομονω να γιορτασω αυτο το σημαντικο οροσημο μαζι τους και με πολλους επιτιμους καλεσμενους\”. 

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!