Η απίστευτη ιστορία ενός VW που δούλεψε μετά από 40 χρόνια


Αυτη, δεν ειναι μια ιστορια σαν ολες τις αλλες. Εχει μεσα της τη γοητεια, τον ρομαντισμο και το μερακι πεντε φιλων που εντοπισαν μεσα σε ενα δασος ενα παρατημενο VW, για κοντα μισο αιωνα. Και τη δυναμη της επιμονης, αφου αυτοι οι πεντε ανθρωποι, καταφεραν να το \”αναστησουν\”, βαζοντας το μπρος μεσα στο δασος και επιστρεφοντας σπιτι τους με αυτο, τον Σεπτεμβριο του 2016!!!

H AirMapp & Serial Kombi, μας παρουσιαζει μια καταπληκτικη ταινια μικρου μηκους (δες τη σκρολαροντας στο τελος του story), με τον τιτλο \”Resurrection\” (\”Ανασταση\”), με πρωταγωνιστη ενα παρατημενο VW van (VW Transporter) του 1955. To VW, ηταν εγκαταλελειμμενο βαθια σε μια κοιλαδα στις γαλλικες Αλπεις, για τουλαχιστον 40 χρονια. Απεναντι στη δυναμη της φυσης και του χρονου, που το ειχε τυλιξει, προσπαθωντας να φαει το κουφαρι του με σκουρια, οι ηρωες της ιστοριας μας, καταφεραν να κανουν την «αποκατασταση» των μηχανικων μερων του μεσα στο δασος. Και μαλιστα, οταν το εβαλαν μπρος για πρωτη φορα μετα απο 40 χρονια το οδηγησαν μεχρι να το βγαλουν εξω απο το δασος, οπου χρειαστηκε ακομα και να κοψουν εναν τεραστιο κορμο προκειμενου να δημιουργησουν μονοπατι για το ιστορικο VW!


To αεροψυκτο VW T1 παρουσιαστηκε το 1950, Τοτε, φοραγε εναν κινητηρα 1.100 κ.εκ, αποδοσης 24 ιππων, ιδιο με αυτον που φορουσε και το θρυλικο σκαθαρι, το VW Beetle της εποχης. Η παραγωγη του συνεχιστηκε μεχρι το 1967, οταν και παρουσιαστηκε η δευτερη γενια του. Το συγκεκριμενο Transporter ειχε εναν αεροψυκτο κινητηρα 1200 κ.εκ με αποδοση 30 ιππων και αυτον τον κινητηρα \”ανεστησαν\” με καινουργια ανταλλακτικα! 


Οταν εντοπισαν το παρατημενο βανακι, κατα τη διαρκεια μιας εκδρομης στο δασος, αρχισαν το… quest για τον εντοπισμο του αρχικου του ιδιοκτητη. Τον βρηκαν και, εμειναν τοσο εκπληκτοι οσο και αυτος, αφου δεν θυμοταν καν οτι ειχε στο ονομα το βαν, ποσο μαλλον οτι το ειχε παρατησει εκει. Οπως φανταζεσαι, οταν του προσφεραν ενα ποσο για να το αγορασουν, ο ιδιοκτητης ενιωσε οτι του εκατσε… λαχειο, αφου του ηρθαν λεφτα απο το πουθενα. Αυτοι ομως, το ενιωσαν περισσοτερο, μιας και το σαπιο VW Microbus ειναι εξαιρετικα σπανιο- αρα συλλεκτικο. 

Αρχικα, ειχαν αποφασισει να το ρυμουλκησουν με ενα τρακτερ. Μαλιστα, ειχαν τοποθετησει και ολοκληρο το μηχανισμο ρυμουλκησης για να το καταφερουν. Αυτο, μεχρι την ωρα που τους ηρθε η φαεινη ιδεα να… παει το βουνο στον Μωαμεθ: Δηλαδη να μεταφερουν τα νεα ανταλλακτικα στο δασος και να το επισκευασουν στο σημειο που καθοταν εγκαταλελειμμενο και σκουριαζε για 40 ολοκληρα χρονια.

Η επισκευη μεσα στο δασος, οπως φανταζεσαι, χρειαζοταν πολυ δουλεια και υπομονη. Οχι μονο επειδη ουτως η αλλως ειναι δυσκολο να επισκευασεις ενα αυτοκινητο που ειχε \”πεθανει\” 40 χρονια πριν. Αλλα και επειδη οι ηρωες (ε, αφου τετοιοι ειναι) επρεπε να κανουν \”σπιτι\” τους το δασος και να αντιμετωπισουν τα στοιχεια της φυσης (βροχη, ζεστη κλπ), καθως και τα… πλασματα που ειχαν καταλαβει το VW, οπως τις αραχνες


Τελικα, η παρεα των πεντε επιμονων φιλων, καταφερε να επαναφερει στη ζωη το θρυλικο βανακι αλλα  και να το οδηγησει εξω απο το δασος με τον δικο του κινητηρα με την λιγοστη ισχυ που διαθετει. Οχι οτι τελειωσαν. Τωρα, θα χρειαστει αρκετος χρονος και δουλεια για να απαλλαγει απο την σκουρια και τα σαπισματα και να αποκτησει την παλια του λαμψη.

Παρακολουθησε το ιδιαιτερα ατμοσφαιρικο βιντεο που αφηνει ενα γλυκο αισθημα ικανοποιησης, με τους 5 φιλους και την περιπετεια τους…

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

Δες το στο Youtube

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=z_aoJDpkjmM]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!