Η τετρακίνητη λιμουζίνα BMW M760Li xDrive θα γίνει η χαρά του σοφέρ


Με 600 ιππους απο τον V12 της BMW και 0-100 σε 3,9 δευτ δε θελει και πολυ να παρασυρθεις και ασε τους αλλους με την… αυτονομη οδηγηση.

Με τη νεα BMW M760Li xDrive, η προσφατα λανσαρισμενη BMW Σειρα 7 αποκτα μια περιζητητη ναυαρχιδα. Γνωστος για την πολιτισμενη λειτουργια και την κορυφαια ισχυ του σε ολες τις συνθηκες, ο 12κυλινδρος βενζινοκινητηρας τεχνολογιας M Performance TwinPower Turbo ενισχυει το κυρος του νεου κορυφαιου μοντελου. Οι τολμηρες, δυναμικες επιδοσεις της BMW M760Li xDrive σε συνδυασμο με υψηλη οδηγικη ανεση δημιοιυργουν μια ασυναγωνιστη προταση και εγκαινιαζουν νεα προτυπα στην κατηγορια πολυτελων sedan.



Κυρος και δυναμη . 
Η νεα BMW M760Li xDrive σηματοδοτει το ντεμπουτο του νεου 12-κυλινδρου βενζινοκινητηρα M Performance TwinPower Turbo. Κρυμμενος κατω απο ενα καλυμμα με το λογοτυπο “M Performance”, ο V12 6.600 κυβ. εκ. αποδιδει 441 kW/600 hp στις 5.500 rpm και μεγιστη ροπη 800 Nm στις 1.500 rpm (καταναλωση μικτου κυκλου: 12,6 l/100 km, εκπομπες CO2 στο μικτο κυκλο: 294 g/km). Η πολυ ισχυρη μοναδα με προηγμενη τεχνολογια M Performance TwinPower Turbo επιταχυνει τη BMW M760Li xDrive απο 0 στα 100 km/h σε 3,9 δευτ. μεχρι την ηλεκτρονικα ελεγχομενη τελικη ταχυτητα των 250 km/h. Με το προαιρετικο M Driver’s Package, ο ηλεκτρονικος κοφτης δεν παρεμβαινει πριν τα 305 km/h. Η ισχυς μεταφερεται μεσω του προηγμενου, στανταρ εξαταχυτου κιβωτιου Steptronic Sport. Το σεταρισμα M Performance των προγραμματων αλλαγων σχεσεων, που προσφερει πιο σπορ διαδικασια αλλαγης και πιο αμεσα κατεβασματα σε ολες τις στροφες, ειναι ειδικα προσαρμοσμενο στα χαρακτηριστικα του V12. Με βελτιστη εσωτερικη αποδοση και στρατηγικη αλλαγων σχεσεων που υποστηριζεται απο δεδομενα πλοηγησης, το οκταταχυτο κιβωτιο Steptronic Sport συμβαλλει στη δυναμικη οδηγικη εμπειρια και συνεργαζεται αψογα με τη λειτουργια Auto Start Stop.




Ασυναγωνιστη δυναμικη συμπεριφορα και οδηγικη ανεση . 
Το καινοτομο συστημα αναρτησης Executive Drive Pro ειναι το διαβατηριο για δυναμικες επιδοσεις και απαραμιλλη οδηγικη ανεση. Ενεργες αντιστρεπτικες δοκοι ελαχιστοποιουν τις κλισεις του αμαξωματος, ενω το συστημα συνεργαζεται με ελαστικα υψηλων επιδοσεων, τοποθετημενα σε αποκλειστικες ζαντες αλουμινιου Μ, 20 ιντσων σε ματ μεταλλικη αποχρωση Cerium Grey. Ετσι η BMW M760Li xDrive προσφερει την πιο δυναμικη συμπεριφορα στην κατηγορια της χωρις να υπονομευεται η οδηγικη ανεση. Το ευφυες συστημα τετρακινησης BMW xDrive που μεταφερει περισσοτερη ισχυ στους πισω τροχους προσαρμοζεται στη διαθεσιμη προσφυση κατανεμοντας την ελκτικη ισχυ στους τροχους αναλογα με τις απαιτησεις. Στην πορεια, προσφερει τη βελτιστη δυναμικη ενος μοντελου M Performance και κορυφαιες επιδοσεις σε ολες τις συνθηκες. Η ενεργητικη ασφαλεια και η δυναμικη συμπεριφορα ωφελουνται επισης απο το στανταρ συστημα Integral Active Steering της νεας BMW M760Li xDrive, που συμπληρωνει τον πιο αμεσο λογο υποπολλαπλασιασμου στον εμπρος αξονα ρυθμιζοντας τη γωνια διευθυνσης των πισω τροχων σε συναρτηση με τον οδηγικο ελιγμο. Ετσι το τιμονι γινεται ελαφρυτερο στις χαμηλες ταχυτητες και στη δυναμικη οδηγηση, προς οφελος της ευελιξιας και της ενεργητικης ασφαλειας. Τα νεα φρενα M Sport 19 ιντσων, με μπλε μεταλλικες δαγκανες και λογοτυπο Μ διασφαλιζουν ασυναγωνιστη επιβραδυνση για τη BMW M760Li xDrive σε ολες τις συνθηκες.


Καινοτομα συστηματα υποστηριξης οδηγου .
Η νεα BMW M760Li xDrive εφοδιαζεται με το ιδιο εκτεταμενο πακετο καινοτομων συστηματων υποστηριξης οδηγου και των υπολοιπων εκδοσεων της νεας BMW Σειρας 7. Το συστημα Driving Assistant Plus περιλαμβανει Steering & lane control assistant (υποστηριξη ελεγχου διευθυνσης και λωριδας κυκλοφοριας), Lane keeping assistant με ενεργη προστασια απο πλευρικη συγκρουση, Rear collision prevention (αποφυγη οπισθιας συγκρουσης) και Crossing traffic warning (προειδοποιηση διερχομενης κυκλοφοριας). Η λειτουργια Traffic jam assistant – που χρησιμοποιει ημι-αυτοματοποιημενη οδηγηση – μπορει να εχει εφαρμογη σε οποιονδηποτε τυπο δρομου. Το μονο που απαιτει το συστημα Active Cruise Control με λειτουργια Stop&Go ειναι το πατημα ενος μπουτον για την τηρηση των οριων ταχυτητας που ανιχνευονται απο τη λειτουργια Speed Limit Info. Η νεα γενια του συστηματος Surround View περιλαμβανει επισης τις επιλογες τρισδιαστατης και πανοραμικης απεικονισης (3D View & Panorama View) στην Οθονη Ελεγχου (Control Display).




Δυναμικος χαρακτηρας συναδει με το εξωτερικο στυλ . 
Μονο με την εξωτερικη της εμφανιση, η νεα BMW M760Li xDrive ενσαρκωνει ξεκαθαρα τη δυναμικη φιλοσοφια των Αυτοκινητων BMW M Performance. Το αεροδυναμικο πακετο M με μεγαλυτερους αεραγωγους στην εμπρος ποδια και αποκλειστικες ζαντες αλουμινιου Μ 20-ιντσων σε σχεδιο διπλων ακτινων 760M με ματ φινιρισμα Cerium Grey συνθετουν μια κομψη, σπορ εμφανιση. Το αποκλειστικο γαλβανιζε φινιρισμα Cerium Grey για το πλαισιο της μασκας και τις προσοψεις των μπαρων της μασκας, μαζι με λωριδα της εμπρος ποδιας, τις λωριδες στις εξωτερικες λαβες των θυρων, τα Air Breathers, τα διακοσμητικα ενθετα θυρων και τη λαβη του πορτμπαγκαζ, ολα προσθετουν χρωματικες πινελιες, υπογραμμιζοντας διακριτικα το κυρος της BMW M760Li xDrive μεσα στην οικογενεια της BMW Σειρας 7 αλλα και σε ολη την προϊοντικη γκαμα BMW. Αλλα αξιοσημειωτα χαρακτηριστικα ειναι οι εξωτερικοι καθρεπτες, ομοιως σε Cerium Grey, λογοτυπα V12 στις κολονες C, M στις πλευρες του αυτοκινητου, ενω πισω, περα απο την εκδοση μοντελου, υπαρχει και το λογοτυπο xDrive. Ενα νεο, σπορ συστημα εξαγωγης M με πεταλουδα ελεγχου δημιουργει εναν ‘ενθουσιωδη’ ηχο V12 και προσθετει τις τελικες πινελιες στη χαρακτηριστικη εμφανιση M Performance με δυο διπλες αποληξεις στα κατω ακρα σε αποκλειστικη σχεδιαση.


Πινελιες M Performance μεσα στην καμπινα. 
Η γνωριμη αισθητικη BMW M Performance κυριαρχει και στο εσωτερικο του αυτοκινητου. Το αποκλειστικο, δερματινο τιμονι M φερει το λογοτυπο M, εχει μπουτον πολλαπλων λειτουργιων σε Pearl Gloss Chrome στις ακτινες και χειριστηρια αλλαγων σχεσεων (shift paddles). Διακοσμητικα μαρσπιε με φωτιζομενο λογοτυπο V12 ‘ανοιγουν την ορεξη’ για οδηγικη απολαυση, ενω ο πινακας οργανων περιεχει ενα αποκλειστικο ταχυμετρο με το ονομα του μοντελου με ενδειξεις εως και τα 330 km/h. Οπως τα πενταλ Μ και το υποποδιο του οδηγου Μ, το ταχυμετρο δειχνει τις δυνατοτητες επιδοσεων της BMW M760Li xDrive. Η περιοχη της κεντρικης κονσολας γυρω απο τον επιλογεα σχεσεων και το iDrive Controller διακοσμειται με ενα ενθετο BMW Individual σε αποχρωση Piano Finish Black και με λογοτυπο V12. Το προαιρετικο Touch Command Panel στο πισω κεντρικο υποβραχιονιο φερει παρομοιο διακριτικο σημα V12.


Αισθηση συγχρονης πολυτελειας και εξαιρετικα επιπεδα ανεσης. 
Ηλεκτρικα ρυθμιζομενα εμπρος καθισματα με λειτουργια μνημης, μαυρα διακοσμητικα στοιχεια της καμπινας απο ξυλο υψηλης ποιοτητας Fineline, μεταλλικα ενθετα, ποιοτικα πατακια με παχυ πελος στο πισω τμημα της καμπινας και επενδυση οροφης Alcantara Anthracite διαμορφωνουν ενα πολυτελες περιβαλλον. Αποκλειστικες επενδυσεις απο δερμα Nappa καλυπτουν τα καθισματα, τα πλαϊνα τμηματα των καθισματων, τα προσκεφαλα, τις θηκες θυρων, τα κεντρικα και πλαϊνα υποβραχιονια ολοκληρωνοντας την κομψη ατμοσφαιρα με ξεχωριστο γουστο.



Προαιρετικη εκδοση BMW M760Li xDrive V12 Excellence. 
Για πελατες που επιθυμουν να ‘ανταλλαξουν’ την απροκαλυπτα δυναμικη εμφανιση της BMW M760Li xDrive τους με μια εικονα διακριτικης πολυτελειας, το προαιρετικο πακετο BMW M760Li xDrive V12 Excellence διατιθεται χωρις εξτρα κοστος. Αυτη η εκδοση αλλαζει σημαντικα την προσωπικοτητα της BMW M760Li xDrive, καταργωντας το αεροδυναμικο πακετο Μ και προσθετοντας γυαλιστερες ζαντες αλουμινιου BMW Individual 20 ιντσων σε σχεδιαση W ακτινων 646 με ελαστικα διαφορετικων διαστασεων μπροστα / πισω (εμπρος: 245/40 R20, πισω: 275/35 R20). Υπαρχει επισης μια πολυ γυαλιστερη Μαυρη αποχρωση για τις δαγκανες των φρενων. Οι πελατες που επιλεγουν το πακετο V12 Excellence θα αποκτουν μια BMW M760Li xDrive με χρωμιωμενη μπαρα που εκτεινεται σε ολο το πλατος του αυτοκινητου στο πανω τμημα της. Επιπλεον, οι μπαρες της μασκας ειναι ασημι με χρωμιωμενες προσοψεις και πλαισια ομοιως σε λαμπερο χρωμιο. Ολα τα υπολοιπα διακοσμητικα στοιχεια του αμαξωματος αναδεικνυονται επισης με λαμπερο χρωμιο. Στη θεση του ονοματος του μοντελου, η BMW M760Li xDrive V12 Excellence εχει το σημα “V12” στο πορτμπαγκαζ ενω οι τετραγωνες χρωμιωμενες αποληξεις του συστηματος εξατμισης συνοδευονται απο ενα προσθετο χρωμιωμενο πλαισιο. Στο εσωτερικο, το τιμονι BMW φερει ξυλινα ενθετα και το λογοτυπο V12 στον πινακα οργανων – με το ταχυμετρο να φτανει μεχρι τα 260 km/h – φωτιζεται οταν ο οδηγος βαζει εμπρος τον κινητηρα. Το συστημα εξαγωγης με τον διακριτικο ηχο αναδεικνυει τον ξεχωριστο χαρακτηρα του μοντελου V12 Excellence.


Διαισθητικη λειτουργια με οθονη αφης & συστημα αναγνωρισης χειρονομιων. Οπως σε ολες τις εκδοσεις της BMW Σειρας 7, το μονιτορ του λειτουργικου συστηματος iDrive στη νεα κορυφαια BMW M760Li xDrive εχει τη μορφη μιας οθονης αφης. Αυτο σημαινει οτι οι οδηγοι θα μπορουν να ελεγχουν το συστημα οπως τις συγχρονες ηλεκτρονικες συσκευες. Εκτος απο τη χρηση του Controller για τη λειτουργια του συστηματος με το γνωριμο στυλ, πολλες λειτουργιες μπορουν να επιλεγονται και να ενεργοποιουνται αγγιζοντας την επιφανεια της οθονης.


Το συστημα iDrive περιλαμβανει επισης το συστημα αναγνωρισης χειρονομιων που παρουσιαστηκε για πρωτη φορα στη BMW Σειρα 7. Κινησεις χεριων καταγεγραμμενες απο 3D αισθητηρα ελεγχουν τις λειτουργιες του συστηματος ενημερωσης / ψυχαγωγιας με διαισθητικο και φιλικο προς το χρηστη τροπο. Με χειρονομιες μπορει να ρυθμιζεται η ενταση ηχου των εφαρμογων audio και για την αποδοχη η απορριψη τηλεφωνικων κλησεων. Οι χρηστες θα μπορουν να προσδιοριζουν τη λειτουργια που θα ενεργοποιειται με μια προκαθορισμενη χειρονομια. Στο εξοπλισμο προστιθεται μια νεα υποδοχη smartphone που ενσωματωνεται στην κεντρικη κονσολα, επιτρεποντας ανεπαφη, επαγωγικη φορτιση για κινητα τηλεφωνα για πρωτη φορα σε αυτοκινητο.



Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!