Η Abarth ετοιμάζει coupe έκδοση του 124;

Απο νωρις, το TopSpeed.gr σε ειχε ενημερωσει για τις προθεσεις της Fiat -και το παρασκηνιο- να αξιοποιησει την κοινη πλατφορμα με τη Mazda (λεγε με και MX-5) και να αναβιωσει το Fiat 124 Spider. Και, επειδη εχουμε αρχισει να συνηθιζουμε να γινομαστε… μαντεις καλου (θυμισου την περιπτωση του RX που οταν ολοι ελεγαν \”αποκλειεται\”, εμεις επιμεναμε στις πληροφοριες μας), ηρθε η ωρα να σου μεταφερουμε μια μαλλον… ερεθιστικη πληροφορια: Η Abarth, δεν ετοιμαζει μονο τη δικη της εκδοση του 124 Spider (δες εδω και εδω το ρεπορταζ μας), αλλα και μια κλειστη (ναι, coupe) εκδοση, την οποια προτιθεται να παρουσιασει το 2019.
Στο μεταξυ, οταν παρουσιαστει η Abarth εκδοση του 124 Spider, θα κλαψουν μανουλες

Αυτες οι πληροφοριες που (μας) διαρρεονται απο την FCA, εχουν και μια αλλη βαση: Οτι -με δεδομενη την προθεση της Fiat να κατεβει στο WRC με το 124 (και γιατι οχι με το Abarth 500X;)- η Abarth θα αναλαβει την εξελιξη ενος rally spec version του 124. Οι ιδιες πηγες αναφερουν μαλιστα οτι ηδη εχει γινει συζητηση με τη FIA, η οποια εξεταζει το ενδεχομενο να δημιουργησει μια νεα κατηγορια στο WRC, στην οποια θα επιτρεπονται αυτοκινητα σαν το 124 να τρεχουν.

Η ομαδα του TopSpeed.com, λαμβανοντας υποψη το οτι με τους τωρινους κανονισμους της FIA, το 124 θα επρεπε να ειναι coupe, για να τρεξει, δημιουργησε ενα rendering του (επερχομενου;) Abarth 124 WRC.

Και, με την επαγωγικη μεθοδο τωρα, αν η Abarth τελικα φτιαξει ενα race spec coupe 124, θα επρεπε να παραγει και εναν αριθμο για εμας τους κοινους θνητους. Και γιατι, ενω η FCA ειναι σφιγμενη οικονομικα, να κανει κατι τετοιο; Πρωτον, επειδη θα ικανοποιει το αφεντικο της Abarth, το οποιο εχει δηλωσει πως η εταιρεια θα αλλαξει αρδην προσανατολισμο προς το πιο σκληροπυρηνικο και δευτερο, επειδη θα εχει μεγαλο κερδος. Ακομα και αν σηκωσει πολυ την τιμη -που πιθανοτατα θα το κανει- θα εκμεταλλευθει μια μεγαλη γκαμα ανταλλακτικων απο τη Mopar και θα δημιουργησει ενα νεο πεδιο δοξης λαμπρο, σε επιπεδο πωλησεων – ειδικα στην αμερικανικη αγορα.
Σε περιπτωση που αναρωτιεσαι, αυτο το ομορφο κοκκινακι, ειναι ενα Fiat Abarth 124 Coupe του 1973. Δεν θα \’ταν κακο να αναβιωσει

Και κατι τελευταιο: Η ιστορια θυμιζει λιγακι αυτο που ειχε κανει η Abarth με το Fiat 124 Spider, στις αρχες του 1970, οταν επρεπε να ομολογκαρει το 124 Rally για το WRC. Αρα, υπαρχει και η παραδοση. Και, η επιστροφη στις ριζες, ειναι κατι που αρεσει. Θα πει το ναι ο Marchionne σε ενα τετοιο μεγαλοπνοο σχεδιο; Θα πρεπει να περιμενουμε μεχρι το 2019; Ελπιζουμε πως οχι. Αλλωστε, το 2016, θα ειναι μια χρονια εξελιξεων και εκπληξεων για την FCA και την παγκοσμια αυτοκινητοβιομηχανια. Αυτο το τελευταιο, κρατο το…

 Αυτο ειναι το Fiat Abarth 124 Rally που ετρεχε στο ΠΠΡ τη δεκαετια του \’70

 Σου αρεσε το ρεπορταζ μας; Αν ναι, κανε την καλη πραξη της ημερας και δωσε μας δυναμη, κανοντας like στη σελιδα μας στο Facebook. Αλλωστε, δεν σου κοστιζει τιποτα! Και, θυμισου: Η αγαπη ειναι κατι που, οταν το δινεις, επιστρεφει!

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!