Η Hyundai Motorsport Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατασκευαστών WRC για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

 


  Η Hyundai Motorsport κατεκτησε τον δευτερο διαδοχικο τιτλο των κατασκευαστων του FIA World Rally Championship (WRC) μετα το διπλο βαθρο που κατεκτησε στο Rally Monza, τον τελευταιο αγωνα της σεζον. Ο Ott Tänak ολοκληρωσε ενα δυσκολο Σαββατοκυριακο κατακτωντας τη δευτερη θεση, με τον Dani Sordo να βρισκεται στην τριτη θεση.

 

  Σε ενα απο τα πιο απαιτητικα και απολαυστικα ραλι της σεζον, με βροχερες και συχνα χειμερινες συνθηκες να κυριαρχουν στις ειδικες διαδρομες, η Hyundai Motorsport εξασφαλισε 33 ποντους κατακτωντας τον δευτερο τιτλο της με διαφορα πεντε ποντων.

 


  Ο Tänak και ο συνοδηγος του Martin Järveoja κατεκτησαν τη δευτερη θεση ανταλλασσοντας θεσεις με τους Sordo και Carlos del Barrio. Αν και κανενα πληρωμα δεν πιεζε για θεσεις, συνεχισαν να ανταλλασσουν θεσεις μεχρι το Power Stage με τους Εσθονους να περνουν λιγο μπροστα απο τους Ισπανους συμπαικτες τους.

 

  Ο Thierry Neuville και ο συνοδηγος του Nicolas Gilsoul αναγκαστηκαν να αποσυρθουν απο το ραλι την πρωτη ημερα σε εξαιρετικα δυσκολες συνθηκες και δεν συνεχισαν. Δεν ηταν ιδανικες συνθηκες για την ολοκληρωση της σεζον του Βελγικου πληρωματος, το οποιο ανοιξε τη σεζον του 2020 με νικη στο Μοντε Καρλο τον Ιανουαριο.

 

  Κατα τη διαρκεια της επιβεβλημενης περιοδου lockdown, καθως παγκοσμιως αντιμετωπιζουμε την πανδημια COVID-19, η ομαδα συνεχισε να εργαζεται ακουραστα βασει   των κανονισμων για τον εντοπισμο και την εφαρμογη σημαντικων τεχνολογικων βελτιωσεων.

 


  Οταν η σεζον ξαναρχισε με το ολοκαινουριο Ραλι Εσθονιας, ηταν οι Tänak και Järveoja που εκμεταλλευτηκαν το πλεονεκτημα, οδηγωντας ενα αποτελεσμα 1-2 με τους συμπαικτες τους Craig Breen και Paul Nagle. Καλυπτοντας τη διαφορα στο κυνηγι του τιτλου, η αναζωογονημενη Hyundai Motorsport συνεχισε να δειχνει εντυπωσιακο ρυθμο στους διαβοητους σκληρους χωματοδρομους του Rally Turkey, προσθετοντας ενα ακομη διπλο βαθρο στο ενεργητικο της.

 

  Η ομαδα επεδειξε τα διαπιστευτηρια της στη Σαρδηνια παιρνοντας ενα ακομη 1-2 αποτελεσμα, με τους Sordo και Del Barrio να σημειωνουν τη δευτερη νικη τους για την ομαδα, επαναλαμβανοντας την επιτυχια τους. Το αποτελεσμα ωθησε τη Hyundai Motorsport, δημιουργωντας τις καταλληλες συνθηκες για την τελικη θριαμβευτικη αναμετρηση στη Μοντσα.

 


  Ο Προεδρος της Hyundai Motorsport GmbH, κ. Scott Noh, δηλωσε: «Τι ραλι για να τελειωσει η σεζον! Ηταν ενα συναρπαστικο φιναλε. Στη Hyundai Motorsport, εχουμε την τιμη να ολοκληρωσουμε τη χρονια στην κορυφη του πινακα των κατασκευαστων και να παρουμε τον δευτερο συνεχομενο τιτλο WRC. Αυτο το αποτελεσμα ειναι μια ακομη σημαντικη στιγμη οροσημο για την Hyundai Motor Company, αλλα και ταυτοχρονα ιδιαιτερα οδυνηρη λαμβανοντας υποψη τι εχουμε αντιμετωπισει ολοι τη φετινη χρονια. Εχουμε βαλει ολη μας την ενεργεια σε αυτη τη σεζον και ευχαριστω καθε μελος της Hyundai Motorsport και ολη την Hyundai παγκοσμιως για την υποστηριξη τους. Ανυπομονουμε για φωτεινοτερες μερες και μεγαλυτερη επιτυχια το 2021\”.

 

  Ο Επικεφαλης της Ομαδας κ. Andrea Adamo σχολιασε: «Η Monza ειναι πολυ συναισθηματικη για μενα και μου φερνει πολλες προσωπικες αναμνησεις. Ηταν μια δυσκολη χρονια. Επρεπε να βεβαιωθω οτι η ομαδα μας – οι ανθρωποι μου – εχουν διαρκη υποστηριξη. Το να ερθεις στη Μοντσα και να παρεις τον δευτερο τιτλο μας ειναι υπεροχο και μια εξαιρετικα ιδιαιτερη στιγμη που πρεπει να εκτιμας. Ειναι ενα αποτελεσμα που θα μοιραστουμε με ολοκληρο τον οργανισμο και τις οικογενειες τους. Καθε μελος της ομαδας εχει πιεστει πολυ σκληρα για να αξιοποιησει στο επακρο την κατασταση και να βελτιωσει την αποδοση μας. Ξεκινησαμε δυνατα στο Μοντε Καρλο – μια πραγματικα ξεχωριστη στιγμη για ολους μας – και αφου επιστρεψαμε μετα το καλοκαιρι, ημασταν πολυ ανταγωνιστικοι. Γνωριζαμε οτι επρεπε να αξιοποιησουμε στο επακρο τις δυναμεις μας και επιστρεψαμε στην κορυφη του πρωταθληματος με την αποδοση, την επιμονη και τη σκληρη δουλεια μας. Ειμαι περηφανος που ειμαι στο τιμονι μιας τοσο απιστευτης ομαδας και που φερνω τη σημαια της Hyundai στο μηχανοκινητο αθλητισμο. Οι ευχαριστιες μου πηγαινουν στη FIA και την WRC Promoter για τις προσπαθειες τους φετος σε αυτες τις δυσκολες συνθηκες. \”

 


  Ο Tänak δηλωσε: «Πρωτη μας προτεραιοτητα με τον Dani ηταν να διασφαλισουμε οτι θα ολοκληρωσουμε το ραλι για να διασφαλισουμε τον τιτλο των κατασκευαστων για τη Hyundai Motorsport. Ηταν ενα πραγματικα δυσκολο ραλι απο την αρχη. Επρεπε να υπομεινουμε εξαιρετικα δυσκολες συνθηκες σε δυσκολους και τραχεις δρομους. Ηταν απαιτητικο, αλλα πετυχαμε τον στοχο μας για την ομαδα και μπορουμε τωρα να γιορτασουμε ολοι μαζι. \”

 

  Ο Sordo σχολιασε : «Ο στοχος ολο το Σαββατοκυριακο ηταν να εξασφαλισουμε το αποτελεσμα που χρειαζομασταν για το πρωταθλημα των κατασκευαστων. Ηταν ενας απιστευτα δυσκολος αγωνας, αλλα καταφεραμε ενα διπλο αποτελεσμα στο βαθρο. Για μενα, δεν ηταν σημαντικο αν θα ημουν στη δευτερη η την τριτη θεση. Χρειαζομασταν απλα το αποτελεσμα για την ομαδα.  Ηταν μια σκληρη προσπαθεια. Η ομαδα εχει προχωρησει πολυ και τωρα μπορουμε να γιορτασουμε ενα δευτερο τιτλο πρωταθληματος ολοι μαζι. \”

 

  Ο Neuville τονισε : «Μια πολυ ξεχωριστη σεζον τελειωνει. Ισως δεν ηταν το πρωταθλημα που περιμενε κανεις στις αρχες του ετους λογω της πανδημιας Covid19, αλλα επιτυχαμε τον στοχο μας να παρουμε τον τιτλο των κατασκευαστων για δευτερη συνεχομενη χρονια. Αυτο ειναι ενα εκπληκτικο αποτελεσμα για ολους στη Hyundai Motorsport και χαιρομαι που ειμαι μελος αυτης της ομαδας. Το Σαββατοκυριακο στη Μοντσα δεν πηγε καλα για μενα και τον Nicolas αλλα στο τελος κατακτησαμε τον τιτλο. Ευχαριστω καθε μελος της ομαδας για τη σκληρη δουλεια και την αφοσιωση τους. Ηρθε η ωρα να γιορτασουμε! \”

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!