Η INFINITI μας δείχνει το μέλλον των SUV

Εχεις σκεφτει, αραγε, πως θα ειναι το μελλον των αυτοκινητων; Ρητορικο το ερωτημα. Η INFINITI το ξερει και γι\’ αυτο, το QX Inspiration concept, αποτελει την “απεικονιση” ενος ηλεκτροκινητου μοντελου της για το μελλον, συνδυαζοντας ενα ηλεκτροκινητο συστημα κινησης σε ολους τους τροχους, με το πλαισιο ενος SUV και εισαγοντας μια νεα γλωσσα σχεδιασμου της INFINITI,  για την εποχη της ηλεκτροκινησης. 


Το  INFINITI QX Inspiration ειναι ενα μεσαιου μεγεθους πρωτοτυπο SUV, που ενσαρκωνει το πρωτο αμιγως ηλεκτροκινητο οχημα της  μαρκας.  Για την INFINITI, η ηλεκτροκινηση αποτελει το φυσικο επομενο βημα, εχοντας δειξει καινοτομιες τοσο σε τεχνολογια, οσο και σε κινητηρια συνολα.


 Αυτη η σχεδιαστικη μελετη, δινει μια γευση απο το πλανο της μαρκας για τη διαθεση μια σειρας ηλεκτροκινητων οχηματων υψηλων επιδοσεων, που υποσχονται συναρπαστικη  οδηγηση και αυτοπεποιθηση στην εμβελεια. Η μελλοντικη γκαμα της INFINITI, θα αποτελειται απο μια σειρα ηλεκτροκινητων, e-POWER και υψηλης αποδοσης υβριδικων οχηματων.


Το QX Inspiration concept, σηματοδοτει μια νεα εποχη για το σχεδιασμο στην INFINITI, που εκμεταλλευεται την τεχνολογια και με μια σχεδιαστικη γλωσσα που αναδυκνειει τη δυναμη και τον χαρακτηρα των ηλεκτροκινητηρων. Το νεο πρωτοτυπο θετει ενα αμεσο προηγουμενο για το πρωτο αμιγως ηλεκτροκινητο αυτοκινητο παραγωγης της εταιρειας, απεικονιζοντας τον τροπο με τον οποιο οι νεες αρχιτεκτονικες και τεχνολογιες, επηρεαζουν το συγχρονο σχεδιασμο της INFINITI. 


Επισης, βασιζεται στην ιαπωνικη χωροταξικη αντιληψη του “Ma”, αποδεικνυοντας πως οι ανοιχτοι χωροι μεταξυ των γραμμων δημιουργουν ενταση και προσδοκιες.


Χωρις την αναγκη για μια μεγαλη μπροστινη γριλια για την ψυξη ενος κινητηρα, το QX Inspiration concept, διατηρει, παρολα αυτα, εκεινα τα σχηματα που θα υπηρχαν για την εισαγωγη του αερα. Οι λεπτες επιφανειες που αντικαθιστουν τη γριλια,  διαθετουν ενα φωτισμενο λογοτυπο της INFINITI, περικλειομενο απο καναλια που εκτρεπουν αερα πανω και γυρω απο το σωμα του αμαξωματος.


 Μια πιο προσεκτικη ματια στις λωριδες των λεπτων προβολεων αποκαλυπτει σχεδια, χαραγμενα με λεϊζερ, με μια ιδιαιτερη τεχνικη που “αντηχει” σε ολο το εσωτερικο και το εξωτερικο του αυτοκινητου. Το συγκεκριμενο μοτιβο, αποτυπωνεται και στην λεπτη λωριδα φωτισμου, σε σχημα πτερυγιου,  που εκτεινεται στην πισω πορτα, προσθετοντας μια καθαρη σχεδιαστικη γραμμη στην πισω πλευρα του αυτοκινητου.


Τοποθετημενοι εντος θολων επενδεδυμενων με αντιθετου χρωματισμου (σε σχεση με το αμαξωμα) μαυρο προστατευτικο υλικο, φιλοξενουνται οι τροχοι  22 ιντσων που εχουν παρομοιο αεροδυναμικο σχεδιασμο με το υπολοιπο αμαξωμα, για την εκτροπη του αερα κατα μηκος των πλευρων του αυτοκινητου. 


Tο ιαπωνικο DNA χαρακτηριζει και το χειροποιητο εσωτερικο του QX Inspiration, που ειναι φτιαγμενο με παραδοσιακες τεχνικες και με επιλογη υλικων εμπνευσμενων  απο την ιαπωνικη αισθητικη. Η αναπτυξη νεων πλατφορμων ηλεκτροκινητων οχηματων, επιτρεπει τη δημιουργια ευρυχωρων εσωτερικων χωρων, με επηρεασμο απο την omotenashi, την ιαπωνικη προσεγγιση της φιλοξενιας.

 Η καμπινα ενσωματωνει τεχνολογιες που διαμορφωνουν ενα φιλοξενο περιβαλλον, υποστηριζοντας τον οδηγο και συνδεοντας τους επιβαινοντες με τον υπολοιπο κοσμο.  


\”Το INFINITI QX Inspiration σηματοδοτει την αρχη μιας νεας γενιας αυτοκινητων για την  INFINITI, αποτελωντας ενα αμεσο σχεδιο για το πρωτο ηλεκτροκινητο οχημα της μαρκας. Με βαση μια νεα, αποκλειστικη αρχιτεκτονικη ηλεκτροκινητων οχηματων και εμπνευσμενη απο το Ιαπωνικο DNA της INFINITI, το πρωτοτυπο SUV προοιωνιζει τη δημιουργια μιας γκαμας μοντελων που θα προσφερουν υψηλη αποδοση, εξαιρετικα χαμηλες εκπομπες ρυπων και αυτοπεποιθηση στην εμβελεια οδηγησης,\”, σχολιαζει ο Προεδρος της INFINITI Motor Company Ltd, Christian Meunier.


Στιγμιοτυπα απο τον συναρπαστικο σχεδιασμο τοσο εξωτερικα, οσο και εσωτερικα, μπορεις να δεις εδω: 

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=E6WlyMlLw5M&w=320&h=266]

  Αλλα και εδω:

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=2U_b27X7ss8&w=320&h=266]



Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!