Η Nissan αποκάλυψε στην Βραζιλία το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα τεχνολογίας ενεργειακών κυψελών με βιοαιθανόλη


Με αυτονομια 600 και πλεον χιλιομετρων, το μοντελο της Nissan εκπεμπει μηδενικους ρυπους χαρη στην τεχνολογια ενεργειακων κυψελων  SOFC.

Το πρωτοτυπο αυτο μοντελο, εχει το πλεονεκτημα τροφοδοσιας με διαφορετικους τυπους καυσιμου, συμπεριλαμβανομενων της αιθανολης και του φυσικου αεριου, τα οποια και χρησιμοποιουνται για την παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας υψηλης αποδοσης που αποτελει και την ενεργεια κινησης του.

Συμφωνα με σχετικες δηλωσεις του προεδρου και διευθυνοντος συμβουλου της Nissan Carlos Ghosn, η συγκεκριμενη τεχνολογια προσφερει φιλικες προς το περιβαλλον μεταφορες και δημιουργει ευκαιριες για την παραγωγη περιφερειακων ενεργειακων υποδομων.  Στο μελλον, η τεχνολογια αυτη θα γινει ακομη πιο φιλικη προς το χρηστη. Το μιγμα αιθανολης-νερου ειναι ευκολοτερο και ασφαλεστερο ως προς τον χειρισμο του, σε σχεση με τα περισσοτερα αλλα καυσιμα. Επιπλεον, ο Carlos Ghosn επισημανε οτι χωρις να απαιτειται η κατασκευη νεων υποδομων, δημιουργειται μια μεγαλη δυναμικη για την αναπτυξη της συγκεκριμενης αγορας.

Το συγκεκριμενο πρωτοτυπο αναπτυχθηκε στην πλατφορμα του e-NV200, εφοδιασμενο με μπαταρια χωρητικοτητας 24 kWh. Το ντεποζιτο αιθανολης που διαθετει ειναι χωρητικοτητας 30 λιτρων, η παραγομενη ισχυς  των ενεργειακων κυψελων φτανει τα 5 kW, ενω η αυτονομια του ξεπερνα τα 600 χιλιομετρα.


Το συγκεκριμενο πρωτοτυπο μοντελο ενεργειακων κυψελων καυσιμου,  αποτελει μερος της συνεχους δεσμευσης της Nissan για την αναπτυξη οχηματων μηδενικων εκπομπων αλλα και νεων τεχνολογιων στην αυτοκινητοβιομηχανια, οπως τα συστηματα αυτονομης οδηγησης και η συνδεσιμοτητα. 


Σε αυτη την τελευταια εξελιξη στον τομεα των οχηματων μηδενικων εκπομπων, το e-Bio Fuel-Cell πρωτοτυπο οχημα της Nissan κινειται 100 τοις εκατο με αιθανολη που φροντιζει για την φορτιση της μπαταριας των 24 kWh. Η Nissan θα διεξαγει περαιτερω δοκιμες της συγκεκριμενης τεχνολογιας στους δρομους της Βραζιλιας, χρησιμοποιωντας το προαναφερομενο πρωτοτυπο.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=z_UzKQkbRV8]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!